به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مجمع اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کشور امروز پنجشنبه، سیزدهم آذرماه به همت بسیج جامعه پزشکی و با حضور سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی و جمع کثیری از نخبگان و فعالان حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
تلاش برای ایجاد عدالت درون رشتهای جهت رسیدن به عدالت بین رشتهای
سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه در تلاش برای ایجاد عدالت درون رشتهای جهت رسیدن به عدالت بین رشتهای هستیم، گفت: همزمان با اجرای گام سوم طرح تحول نظام سلامت شماره تلفن 1690 را به منظور پایش اقدامات انجام شده اعلام کردیم ولی برخی عنوان میکنند که نباید چنین اقدامی صورت میگرفت چرا که این اقدام نوعی توهین به پزشکان است. در این بین سوال اینجاست که آیا حکومت نباید بداند که مشکل مردم کجاست؟ احترام آن است که هیچ رابطه مالی بین پزشک و بیمار وجود نداشته است.
وی همچنین با اشاره به توزیع مکملها در روستاها به منظور استفاده زنان باردار و کودکان، اضافه کرد: واکسن جدید پنتا والان نیز به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه شده و تا دو سال آینده به تولید داخل میرسد. از طرفی برای 9 میلیون حاشیه نشین خدمات مراقبتهای اولیه در نظر گرفتهایم و درصددیم تا پایان سال دو هزار خانه بهداشت نیز ساخته و تجهیز شوند.
بخش زیادی از روابط ناسالم در بیمارستان برطرف شده است
وی در پایان با تاکید بر اینکه 80 تا 90 درصد روابط ناسالم در بیمارستانها و حاشیه آن برطرف شده است، گفت: در این لازم و ضروری است که بخش نظارت بیش از گذشته تقویت شود.
براساس گزارش ایکنا، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست طی سخنانی با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در دولت یازدهم در تلاش برای مقابله با فقر غذایی است، عنوان کرد: بدین منظور تاکنون بیش از هشت میلیون نفر را شناسانیی کردهایم و نظام شناسایی تا حدود 12 میلیون نفر نیز ادامه خواهد یافت.
موفقیت طرح تحول سلامت نیازمند پیوست اخلاقی و فرهنگی است
وی با تاکید بر اینکه موفقیت طرح تحول سلامت نیازمند پیوست اخلاقی و فرهنگی است، گفت: اصلاح نظام سلامت از خودگذشتگی سازمانی میخواهد. هر پروژه اجتماعی بزرگی که دنبال شود مطمئنا منفعت طلبان مقابل آن صف خواهند کشید بنابراین باید این طرح با دشواری و تدبیر به پیش ببریم.
ضمیمه کردن الزامات اخلاقی باعث موفقیت قطعی طرح تحول نظام سلامت میشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ضمیمه کردن الزامات اخلاقی باعث موفقیت قطعی طرح تحول نظام سلامت میشود، عنوان کرد: باید بخشی از فرهنگ رفتار در نظام سلامت را تغییر دهیم. مبارزه با فقر و اصلاح نظام سلامت نیازمند روحیهای است که امروز آن را به نام روحیه بسیجی میشناسیم.
منش بسیجی باید در طرح تحول نظام سلامت وجود داشته باشد
ربیعی با تاکید بر اینکه منش بسیجی باید در طرح تحول نظام سلامت وجود داشته باشد، گفت: برای موفق بودن این مسیر نیازمدن اصلاحات نهادی و فرهنگی و منابع مالی هستیم نباید این چنین تصور کنیم که تنها با وجود منابع مالی میتوانیم پروژههای بزرگ را به پیش ببریم.
اخلاق پزشکی در دوران دفاع مقدس به خوبی خود را نمایان کرد
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به پیشرفتهای حوزه پزشکی در کشور، عنوان کرد: روزگاری کشور ما محل رفتوآمد پزشکان بنگلادشی و پاکستانی برای طبابت و درمان مردم بود ولی بحمدالله امروز به نقطهای رسیدهایم که از 52 کشور دنیا به منظور امور درمانی به ایران مراجعه میکنند
سردار نقدی با تاکید بر اینکه شاخص مهم در الگوی تمدن اسلام، کاهش مراجعات درمانی است نه سرانه تخت به جمعیت، خاطرنشان کرد: اینکه جامعهای به مرحله بیماری نرسد و افراد جامعه نیازی به درمان پیدا نکنند باید در الگوی تمدنی ما خود را به خوبی نشان بدهد.
وی با تاکید بر اینکه اخلاق پزشکی در دوران دفاع مقدس به خوبی خود را نمایان کرد، ادامه داد: برای گشودن گرههای جامعه پزشکی باید از ظرفیتهای موجود به خوبی استفاده کنیم و از ظرفیت اخلاقی در حوزه پزشکی بهره بگیرم. البته جامعه پزشکی ما در این حوزه بسیار درخشان است و به طور مثال دو سال گذشته طبق بررسی صورت گرفته 70 هزار پزشک در سراسر کشور به منظور ارائه خدمات رایگان به بیماران اعلام آمادگی کرده بودند.
لزوم توجه هر چه بیشتر به حوزه بهداشت
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر اینکه در طی سالیان اخیر بر روی پیشرفت سلامت درمان محور توجه بیشتری شده است، گفت: این موضوع در حالی است که در تمامی اسناد بالادستی همواره موضوع بهداشت در اولویت بوده است اما در عمل شاهدیم که در این زمینه مشکل داریم.
سردار نقدی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت به تنهایی قادر به حل این مشکل نیست، اضافه کرد: در این بین ارگانهای مختلف همچون وزارت آموزش و پرورش، رسانهها و... باید نقش آفرینی کنند. حتی در این شاید خود بسیج نیز کوتاهی کرده باشد ما میتوانیم امروزه آموزش را نشر دهیم و وضعیت کشور را با محوریت بهداشت توسعه دهیم. باید در برنامه ششم توسعه کشور فکر جدی شود تا تضمینهای عملی برای محوریت بهداشت در توسعه سلامت کشور به وجود آید.
آینده نگاری و متقن بودن به خوبی در سیاستهای کلان حوزه سلامت مشهود است
براساس گزارش ایکنا، علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در این نشست طی سخنانی سیاستهای کلان حوزه سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را یک سند جامع الاطراف متقن دانست و افزود: چنین سندی در سالیان اخیر در حوزه سلامت نظیری نداشته است و در آن به تمامی مسائل حوزه سلامت پرداخته شده و از نظر شیوهشناسی و متدلوژی نگارش از جنس تحلیلی ماتریسی است.
آینده نگاری و متقن بودن به خوبی در سیاستهای کلان سلامت مشهود است
زالی با تاکید بر اینکه دو مولفه آینده نگاری و متقن بودن در این سیاستهای به خوبی مشهود است، ادامه داد: این سیاستها بحمدالله جزو سندهای استثنایی در حوزه اجتماعی است و جا دارد اساتید بسیجی بیش از گذشته این سند را مورد واکاوی قرار داده تا نحوه نهادینه شدن و استقرار آن را شاهد باشیم.
اساتید بسیجی باید پشتیبان تحقق مولفههای سیاستهای ابلاغی سلامت باشند
وی با تاکید بر اینکه اساتید بسیجی کشور باید پشتیبان تحقق مولفههای این سند باشند، خاطرنشان کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم تلاش بر این بوده تا برخی از کاستیها و کمبودهای مزمنی که زخم کهنه عمیقی بر پیکره سلامت زده شده بود برطرف شود که امروزه بحمدالله همدلی، همگرایی و فرآیندهای مبتنی بر کارشناسی در حوزه سلامت را شاهد هستیم و یکی از اقدامات انجام شده بحث ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت است.
گزارش تصویری/ همایش اساتید دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور