به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، توجه به کتاب و کتابخوانی یکی از موضوعات مهمی است که در مباحث فرهنگی همواره مورد تأکید بزرگان بوده و یکی از مهمترین شاخصههای توسعه جوامع در جهان محسوب میشود؛ اما جایگاه چندان مهمی در میان خانوادهها و یا حتی مسئولان کشور ندارد، در حالی که کارگزاران باید بدانند مردم در همه امور به آنها نیمنگاهی دارند و روش و منش آنها تأثیر زیادی بر رویکرد مردم نیز دارد. خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در نظر دارد تا برای بررسی موضوع سرانه مطالعه از مسئولان و مدیران حوزههای مختلف کشور نظرخواهی کند. در این راستا گفتوگوی کوتاهی با عطاءالله حکیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی داریم که در ادامه آن را میخوانید.
ـ مطالعه کتاب چه جایگاهی در زندگی شما دارد؟
ما سیاسیها چندان وقت نداریم مانند گذشته مطالعه کنیم، یعنی با کمبود وقت مواجه هستیم، اما معمولاً مطالعهام را دارم و سعی میکنم در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطالعه کنم.
ـ آخرین کتابی که خواندهاید یا فیلمی که دیدهاید، چه بوده است؟
آخرین سریالی که دیدهام «مدینه» بود و آن را به طور کامل دنبال میکردم و کتابی که در حال مطالعه آن هستم، کتابی درباره آخرالزمان است و بسیاری از اتفاقاتی که در زمان حاضر شاهد آن هستیم، از وقایع قطعی آخرالزمان است.
ـ تا به حال مجلس در رابطه با پایین بودن سرانه مطالعه از وزیر ارشاد سؤال کرده است؟
در نطق اخیری که در مجلس داشتم، دقیقاً به این موضوع اشاره کردهام که ما شدیداً نیازمند این هستیم که در کنار پرداختن به مسائل اقتصادی به مهندسی فرهنگی کشور بیندیشیم؛ چرا که هنوز هیچ مرجع خاصی، حتی وزیر ارشاد پاسخگوی این موضوع نیست.
ـ مجلس موضوع مهندسی فرهنگی و یا پایین بودن سرانه مطالعه را پیگیری نمیکند؟
مجلس به طور جدی موضوع مهندسی فرهنگی را دنبال میکند. اما مشکلی که در این زمینه داریم این است ما براساس اصل 75 قانون اساسی نمیتوانیم طرحی دهیم که یک ریال بار مالی داشته باشد و از این رو مجبوریم بودجه را از یک بخش کم کنیم و به بخش دیگر اضافه کنیم به همین دلیل آنچه به مجلس مربوط است، به طور جدی پیگیر آن است.
در حال حاضر وضعیت فرهنگی کشور چندان مناسب نیست و باید در راستای مهندسی فرهنگی کشور طرحهای مناسبی ارائه شود و همه نهادهای فرهنگی در آن مشارکت داشته باشند.
ـ آیا میتوان پایین بودن سرانه مطالعه را در کشور ناشی از گرانی کتاب یا اینکه کتاب خوب در کشور نداریم و یا دلایل دیگر دانست؟
نه، من این موضوع را قبول ندارم و ما متأسفانه یاد گرفتهایم که همه موضوعات کشور را به طور غیرتخصصی و احساسی پاسخ دهیم؛ از این رو ما برای اینکه سرانه مطالعه را در کشور بررسی کنیم که در حال حاضر به شدت پایین است، باید دقیقاً بررسی علمی و کارشناسی انجام دهیم. به عنوان مثال خانوادهای که از صبح تا شب دو یا سه شیفت کار میکند، فرصتی برای مطالعه ندارد.