کد خبر: 2615407
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵

تلاوت سوره الرحمن با صدای غلوش + دانلود/ شناخت نعمت‌ها؛ نردبان معرفت‌الله

گروه فعالیت‌های قرآنی: تلاوتی زیبا از استاد مصطفى غلوش از آیات ۹ - ۳۳ سوره الرحمن و آیات ۱- ۲۴ سوره الحاقه ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، راغب مصطفى غلوش توانست در سن نوجوانی و قبل از 18 سالگى براى خود مجد و عظمتى بیافریند و در سال 1958م براى سربازى و ادای خدمت خوانده شد؛ چیزى که چاره و گریزى از آن نبود. وی در حالی که 20 سال داشت، سربازى را شروع کرد و به مرکز آموزش اداره امنیت مرکزى فرستاده شد و در همین شرایط و به دلیل پیگیری مستمر و رفت‌ و آمد زیادش، توانست در مسجد امام حسین(ع)، یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین مساجد مصر و قاهره اذان بگوید و آیاتی از قرآن را تلاوت کند.

محتوای سوره الرحمن
این سوره در مکه نازل شده و داراى 78 آیه است. در بخش ابتدایی این سوره به بیان نعمت‌هایی که به انسان عرضه داشته شده پرداخته می‌شود. او کسى است که زمین را رام و مسخر انسان قرار داده است و تأکید می‌کند بر اینکه انسان از رزق الهى که در آن آفریده شده، استفاده کند و پس از اینکه حدود 13 مورد از نعمت‌های گرانبها و پرارزش که بر انسان داده است، می‌شمرد، نعمت‌هایى که سراسر زندگى شما را در برگرفته و هر یک نشانه روشنى از قدرت و لطف و مهر پروردگار است، بیان می‌کند که کدامین نعمت‌هاى پروردگارتان را تکذیب مى‏‌کنید؟ «فَبِأَى ءَالاءِ رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ» که این استفهام، استفهام تقریرى است که در مقام اقرار گرفتن مى‌‏آورند. زیرا شناخت نعمت‌ها، نردبان معرفت الله است و به همین دلیل خداوند متعال از بندگانش بعد از ذکر این نعمت‌ها، نسبت به یک یک آنها اقرار مى‌‏گیرد و این جمله را در آیات آینده نیز بعد از ذکر نعمت‌هاى دیگر تکرار مى‏‌کند که مجموعاً 31 بار مى‌‏شود.(تفسیر نمونه، ج 23، ص 116-113)

خداوند بعد از ذکر نعمت‌هایی از جمله آفرینش انسان به شرحى پیرامون آفرینش انس و جن مى‏‌پردازد، شرحى که هم نشانه قدرت عظیم او است و هم درس‌هاى عبرتى براى همگان در بردارد و در ادامه توضیح نعمت‌ها، پروردگار سخن از دریاها به میان مى‌‏آورد، اما نه همه دریاها، بلکه کیفیت خاصى در پاره‏‌اى از دریاها که هم پدیده‌ه‏اى عجیب است و نشانه‏‌اى است از قدرت بى پایان حق و هم وسیله‏‌اى است براى پدید آمدن بعضى از متاع‌هاى مورد استفاده انسان‌ها.(تفسیر نمونه، ج 23، ص124)

محتوای سوره حاقه
این سوره در مکه نازل شده و داراى 52 آیه است. محور اول که مهمترین محورهاى بحث این سوره است مسائل مربوط به قیامت و بسیارى از خصوصیات آن است و لذا سه نام از نام‌هاى قیامت یعنى حاقه و قارعه و واقعه در این سوره آمده است. محور دوم بحث‌هایى است که پیرامون سرنوشت اقوام کافر پیشین، مخصوصاً قوم عاد و ثمود و فرعون است که مشتمل بر انذارهاى قوى و مؤکدى است براى همه کافران و منکران قیامت. محور سوم بحث‌هایى است پیرامون عظمت قرآن و مقام پیامبر(ص‏) و کیفر تکذیب‏‌کنندگان.( تفسیر نمونه، ج 24، ص 432)

تلاوت سوره الرحمن، آیات 9 - 33، سوره الحاقه، آیات 1 - 24 با صدای استاد غلوش

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha