کد خبر: 2615998
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
داور سومین جشنواره شعر انقلاب:

ادبیات انقلاب باید از مرحله فرضیه بگذرد

گروه ادب: گفتمان ادبیات انقلاب با عبور از مرحله فرضیه به نظریه پایدار می‌ماند و باعث می‌شود تا با ارائه طرح‌هایی، مسیر دیگر پژوهشگران نیز مشخص شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمود اکرامی‌فر، داور سومین جشنواره سراسری شعر انقلاب درباره نو بودن بخش پژوهش در دوره گذشته جشنواره گفت: برای این بخش که از عمر آن مدت زیادی نمی‌گذرد، باید توسط برگزارکنندگان جشنواره کار مطالعاتی بسیاری صورت گیرد تا به تولیدات مطلوبی منجر شود.
وی ادامه داد: بیشتر آثار بخش پژوهش دوره سوم با ادبیات انقلاب بیگانه بودند و به نوعی اگر کاشت مناسبی صورت گیرد با برداشت قابل توجهی رو به رو می‌شویم. وقتی جشنواره‌ای برگزار می‌شود، باید برای آن خروجی نیز در نظر گرفت تا نسبت به هزینه‌های صورت گرفته توجیهی داشت.
این داور جشنواره، پژوهش‌های دوره سوم جشنواره را فقط در حد اظهارنظر دانست و متذکر شد: برای این که پژوهشی قابل استناد در حوزه شعر به دست آید باید با کار کارشناسی، فاکتورهایی برای آن در نظر گرفت تا سره از ناسره تشخیص داده شود.
وی ادامه داد: پیشنهادی که برای بخش پژوهش جشنواره دارم این است که باید با اساتید دانشگاه که در این زمینه فعالیت می‌کنند مشورت صورت گیرد تا مطالعاتی جامع انجام شود و این بخش به پختگی جامع برسد.
این مدرس دانشگاه بی‌توجهی جشنواره‌ها به داشته‌های خود را کاری اشتباه دانست و گفت: اگر در برگزاری جشنواره‌ها متناسب با واقعیت‌ها و خلأهایی که داریم برنامه‌ریزی نشود، نه تنها به پیشرفت نمی‌رسیم، بلکه به راحتی نیز دچار فراموشی می‌شویم.
این شاعر کشور با بیان این که ادبیات انقلاب باید از مرحله فرضیه بگذرد، اظهار کرد: اگر بخواهیم گفتمان انقلاب در عرصه ادبیات پایدار بماند باید به نظریه برسیم. در این چهارچوب تولید به اندازه کافی صورت گرفته و وجود نیروها و مراکز دانشگاهی متخصص به وفور یافت می‌شود؛ ولی نکته‌ای که از آن غفلت شده، رسیدن به نظریه است که برای این منظور گروه‌هایی باید با ارائه طرح‌هایی مسیر دیگر پژوهشگران را برای پژوهش مشخص کنند.
اکرامی افزود: یکی از دلایلی که هنرمندان را مجاب می‌کند تا در جشنواره‌ها حضور پیدا کنند، میزان جوایز آن است، ولی این موضوع دلیلی نمی‌شود تا از ابعاد علمی جشنواره غافل شد.
وی سرمایه‌گذاری کردن جشنواره‌ها در تولید کیفی آثار را مفید ارزیابی و عنوان کرد: اگر جشنواره‌ها از روبنا به زیربنا حرکت نکنند، باعث می‌شود که فقط در کمیت جشنواره‌ها تولید صورت گیرد و از کیفیت آن کاسته شود که این موضوع به ضرر جشنواره‌هاست.
اکرامی‌فر در پایان گفت: اگر کارگاه‌هایی که در حاشیه جشنواره‌ها برگزار می‌شود با حضور مدرسینی که با ادبیات روز و موضوع جشنواره آشنایی دارند همراه باشد، باعث می‌شود تا هنرمندان جوان نسبت به موضوع مورد نظر اطلاعات لازم را کسب کنند.

captcha