حجتالاسلام والمسلمین مرتضی ادیبیزدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تبیین مفهوم شهادت برای کودکان را نیازمند استفاده از یک الگوی عملی برای جامعه زنان کشور دانست و گفت: حضرت ام البنین(س) یک الگوی موفق و عمیق در این زمینه است که نام مبارکشان همانند خورشید بر آسمان ایثار و شهادت طلبی میدرخشد.
وی بر ضرورت بهرهگیری از راهکارهای حضرت ام البنین(س) در تربیت فرزند تأکید و تصریح کرد: این راهکارها باید با استفاده از ابزار روز به مادران جامعه انتقال داده شود تا شاهد انقلابی در مطالبات و خواستههای فرزندانمان باشیم.
امروز به ادامه تفکر امالبنینی برای پیمودن مسیر شهدا نیاز داریم
حجتالاسلام ادیبیزدی راهکارهای تربیتی حضرت ام البنین(س) را حائز اهمیت دانست و گفت: فرزندانی همچون قمر بنی هاشم(ع) ذیل این راهکارها تربیت شدند و ما امروز نیاز به ادامه تفکر امالبنینی برای پیمودن مسیر شهدا و فرهیختگان جامعه داریم.
وی ادامه داد: ملتی که از چنین سرمایهای همچون حضرت ام البنین(س) برخوردار هستند میتوانند به قلههای شرف، عزت و استقلال برسند، چرا که با این نوع تربیت فرزندان با مفهوم ایثار و از خودگذشتگی آشنا میشوند.
شناخت حقیقت ولایت
حجتالاسلام ادیب یزدی اولین راهکار حضرت ام البنین(س) برای رسیدن فرزندان به منبع حماسه و ایثار در راه اسلام را شناخت حقیقت ولایت و اقرار به ولایت آلالله دانست و گفت: پس از ازدواج ام البنین(س) با امام علی(س)، وی خود را به واقع خادم فرزندان حضرت زهرا(س) میدانست.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فردی که قصد دارد فرزندی همچون عباس(ع) تربیت کند باید خود به درجهای از فهم ام البنین(س) برای شناخت ولایت رسیده باشد.
عامل بودن به مفاهیم دینی
وی به عامل بودن امالبنین(س) به مفاهیم دینی اشاره و عنوان کرد: اگر مادر از خود چهرههای متفاوتی نشان دهد، چند چهرگی مادر کودک را دچار بحران هویت میکند، در صورتی که حضرت امالبنین(ع) صادقانه با معارف دینی همگام شده بود و چهره واحد دینی وی برای کودکانشان تداعی میشد.
این استاد حوزه و دانشگاه بر بودن والدین در کنار فرزندان هنگام سختی و خوشی تأکید و تصریح کرد: فرزندان باید با واقعیت جامعه آشنا شوند در صورتی که امروز والدین فرزندان را از شناخت سختیها و مشکلات جامعه دور نگاه میدارند.
وی در ادامه افزود: فرزند را به دور از واقعیات زندگی تربیت کردن سبب ایجاد فضایی تصنعی میشود که تحمل سختیها را ندارد و با مشاهده مشکلات از پای در میآید. چنین فردی با مشاهده جنگ و سختی در جامعه توان مقابله با آن را ندارد.