به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از کربلا، امروز جمعه 21 آذرماه، عزاداران حسینی(ع) در حالی به استقبال اربعین سید و سالار شهیدان میروند که کربلا روزهای پر ازدحامی را سپری میکند و جمعیت فزاینده زائران در مقایسه با سالهای پیش مشهود است.
از صبح امروز دستههای عزاداری با حمل علم و بیرق ماتم و سر دادن نوای حزن انگیز نوحه، پس از گذر از خیابانهای کربلا، به حرم حضرت ابالفضل العباس(ع) وارد میشوند و پس از توقفی کوتاه به بینالحرمین و پس از آن صحن و سرای حرم امام حسین(ع) وارد میشوند.
بر اساس این گزارش، روز اربعین در کربلا شنبه 22 آذرماه اعلام شده است و هر روز گروه های پیاده از مسیرهای دور و نزدیک به شهر وارد میشوند. جمعیت زائران فعلی شهر بیش از 17 میلیون نفر گزارش شده است.
دمای هوای کربلا با متوسط 14 درجه سانتیگراد، افت محسوسی نسبت به روزهای گذشته دارد و به رغم انتشار اخبار غیر رسمی از وقوع انفجار خمپاره در قسمتهای غربی شهر و شهادت یک تن و زخمی شدن دست کم چهار نفر، از حضور پرشور و اشتیاق عاشقان اهل بیت(ع) برای مشارکت در آیین سوگواری کاسته نشده است. آیین سوگواری امسال اگر پرشورتر از سال گذشته نباشد، قطعا چیزی از آن کم ندارد.
وجود خطر داعش در منطقه و درگیری عراق با متجاوزان به خاک این کشور در چند جبهه، عملا احتمال رخداد اتفاقات تروریستی در اربعین امسال را افزایش داده بود و زائران اربعین نیز با وجود اطلاع از چنین وضعیتی پای در این مسیر گذاشتهاند. زائران بدون توجه به خطرات احتمالی، به گرد حرم عشق میگردند و محبت خود به خاندان عصمت و طهارت را به نمایش میگذارند.
هم اکنون میلیونها نفر در صحنهای حرمین شریفین، شارع علی اکبر(ع)، شارع السدره، شارع الشهداء، شارع القبله، شارع الرایه و شارع باب البغداد جمعیت متراکمی را شکل دادهاند که حرکت در این مسیرها با کندی صورت میگیرد.
عبور و مرور در ورودی های شهر بیشتر از روزهای قبل است و کاروان هایی که به اشتیاق زیارت حرمین و شرکت در مراسم روز اربعین، چندین روز با پای پیاده در راه بودهاند، یکی یکی وارد کربلا میشوند و با نوای حزن و اندوه، در سوگ شهادت نوه پیامبر اکرم(ص) و اولاد و اصحاب مخلص ایشان مرثیهسرایی میکنند.
بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی منابع عراقی، بالغ بر 17 و نیم میلیون نفر از زائران اربعین در حال حاضر در کربلا حضور دارند، یعنی حدودا به ازای هر شهروند کربلایی، 17 نفر زائر وارد شهر شده اند که سامان دهی چنین جمعیتی با مشکلاتی مواجه است. مردم با مدیریت خودجوش و غیرمتمرکز در جهت کاهش هرچه بیشتر مشکلات، تمام همت خود را به کار گرفتهاند.