به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز، 23 آذر در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری که در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: وزارت علوم که با برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری، فرهنگ پژوهش و نوآوری را در کشور نهادینه میکند میتواند به آسیبشناسی این مقوله بپردازد، انگیزه ایجاد کند، توانمندیها را به نمایش بگذارد، روحیه جویندگی و تحقیق و تتبع را تقویت کند، آموزش به شیوه حفظ کردن و بدون تفکر و تدبر را از فرهنگ دانشگاهی دور سازد و برای یک هفته هم که شده، فضای عمومی کشور را به فضای تولید و ترویج تحقیق بدون تقلید تبدیل کند.
وزیر علوم تصریح کرد: آنچه امروز وظیفه ما است، حمایت از این فرآیند و تلاش جهت تحقق هدف کلان، افزایش سهم تولید محصولات و خدمت مبتنی بر دانش و فناوری داخلی به بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی است.
وی گفت: نکتهای که جا دارد مورد توجه خاص قرار گیرد این است که پژوهشهایی باید مورد اهتمام قرار گیرد که سمت و سوی آنها پرداختن به مسائل کشور و حل مسائل مبتلابه جامعه باشد و بهگونهای مدیریت شود که چرخه علمی را تکمیل کند و در همین ارتباط، یکی از برنامههای من در وزارت علوم، توسعه پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی کاربردی در شهرستانها متناسب با نیازهای منطقهای آنهاست.
فرهادی در ادامه گفت: در حوزه آموزش نیز تصمیم داریم که واحدهای مرتبط با تجاریسازی علم و فناوری را به واحدهای اختیاری دانشگاهها اضافه کنیم.
وی اظهار کرد: این فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی که گفتمان علم و فناوری باید به پشتیبانیها و حمایتهای همیشگی ایشان از مقوله علم، پژوهش و فناوری، حجت را بر ما تمام کرده است که با ارائه راهکارهای اجرایی و از طریق تولید علم بومی، اهداف سند چشمانداز را هرچه سریعتر محقق کرده و کشور را به رتبه اول تولید علم و فناوری در منطقه و جهان اسلام برسانیم و الهامبخش کشورهایی باشیم که کلید توسعه یافتگی خود را در دستهای بیگانگان میبینند.
فرهادی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در جایگاه راهبری نظام آموزش عالی و تحقیقات خود را ملزم میداند با رویکردی آیندهنگر و با در نظر گرفتن اسناد بالادستی، جهت ترویج گفتمان علم و فناوری و اجرایی کردن سیاستهای ابلاغی، بی وقفه تلاش کند و سرعت علمی کشور را شتابی روزافزون بخشد.
وزیر علوم در پایان تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف، انسجام میان نهادهای سیاستگذار علم و فناوری ضروری است و ما شورای عالی انقلاب فرهنگی را جهت این انسجامبخشی به یاری میطلبیم و از طرفی دست همکاری بهسوی سایر نهادهای سیاستگذار علم و فناوری، بهویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دراز میکنیم.
یادآور میشود، در این مراسم ضمن تقدیر از استانداران استانهای چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و مرکزی، توسط وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، کشور و آموزش و پرورش از شبکه آزمایشگاههای علمی ایران(شاعا) رونمایی شد.