به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفتهای که گذشت به شرح ذیل است:
تکذیب اظهارات یک نماینده درخصوص مذاکرات هستهای
یک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان اظهارات محمود نبویان نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد توافق تیم مذاکره کننده هستهای برای پرداختن به بحث موشکی در مذاکرات را نا صحیح دانست.
این عضو تیم مذاکره کننده هستهای صبح شنبه ضمن رد این مطلب افزود: اینگونه سخنان در چار چوب موارد تهدید زای جدی برای امنیت ملی کشور تلقی میگردد.
برگزاری آیین سوگواری اربعین حسینی(ع) در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی
آیین سوگواری اربعین حسینی(ع) روز شنبه با حضور پرشور هیئتهای دانشجویی با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
ارائه گزارش «نقشه راه 1400 بانک مرکزی» به هیئت دولت
در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، «نقشه راه 1400 بانک مرکزی» به هیئت وزیران ارائه شد.
در این گزارش، دلایل تدوین نقشه راه 10 ساله آینده شبکه بانکی، مهار تورم و نقدینگی، نظارت موثر بر نظام پولی و مبارزه با فساد، تحول در مفاهیم بانکداری و فناوری نوین بیان شد.
نقشه راه تحول در نظام بانکی از طریق بازآرایی بانک مرکزی مطابق با الگوهای موفق جهانی و در چارچوب ساختار حقوقی و ملاحظات بومی کشور محقق شده و زمینه را برای ایجاد تحول اساسی در شیوه بانکداری و نظارت بر بازار پول و بانکداری مرکزی کشور رقم خواهد زد.
هیئت دولت بعد از ارایه این گزارش، ضمن استقبال از برنامه ریزی انجام شده توسط بانک مرکزی، بر اجرای کامل برنامه ها تا رسیدن به اهداف مورد نظر تاکید کرد.
برگزاری مجمع عمومی سالیانه بانک مرکزی با حضور رئیس جمهور
جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی روز دوشنبه با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور و اعضای مجمع این بانک در ساختمان میرداماد برگزار شد.
دکتر روحانی در این جلسه تاکید کرد: ما زنجیر غلط ظالمانه تحریم را پاره می کنیم و این تحریم ها را از پیش پای ملت ایران برمی داریم.
وی افزود: ممکن است یک عده هم از برداشتن تحریم ها خوششان نیاید، این تعداد کم هستند که از آب گل آلود ماهی می گیرند و نمی خواهند که آب صاف شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: اکثریت قاطع ملت، فرهیختگان، دانشگاهیان، علما، بزرگان، رهبری و همه ما به دنبال این هستیم که تحریمها رفع شود.
روحانی با بیان این که دنیا نیز چارهای جز این ندارد که پای میز تعامل با جمهوری اسلامی ایران بنشیند، گفت: آنها راه دیگری ندارند چرا که راههای دیگر اشتباه است؛ این راهها را قبلا تجربه کردهاند و اگر بخواهند دوباره تجربه کنند ضرر بیشتری میکنند.
رئیس جمهوری ادامه داد: روزی کل مذاکرات ما پخش خواهد شد، مردم و دنیا خواهند دید که مذاکرهکنندگان ایران با چه سختی و تلاش مذاکره کردند چرا که این مذاکرات بسیار پیچیده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان این که به مذاکرهکنندگان خود 100 درصد اعتماد فنی، علمی و حقوقی دارم، یادآور شد: آنها کارکشته هستند؛ مردم هم اعتماد داشته باشند، راه ما درست است و این راه را پیش خواهیم برد که اگر هرچه زودتر پیش رود بهتر خواهد بود اما باید حواسمان جمع باشد.
روحانی ادامه داد: سنگی را 12 سال توی چاهی انداختند که برخی میگویند آن را زود درآورید و برخی نیز میگویند آن را رها کنید. ما هم طناب و هم زور داریم و هم راه این کار را بلدیم.
رئیس جمهور خطاب به مسئولان بانک مرکزی و بانکهای سراسر کشور گفت: مردم به حقوق حقه خود دست پیدا خواهند کرد و شما نیز خود را برای تعامل با دنیا آماده کنید. بدانید در آینده نزدیک سرمایهگذاران فراوانی به کشور ما وارد می شوند.
روحانی با بیان این که بانک مرکزی رسالت ها و وظایف بزرگی برعهده دارد که نخستین گام آن کنترل تورم است، ادامه داد: اصولا هدف نهایی بانکها خدمت به مردم است و میخواهند خدماتی را در زمینه مالی، اقتصادی و به ویژه پولی به مردم ارائه کنند که اگر این خدمت در بخش تولید باشد، خیر و منفعت آن برای مردم بیشتر خواهد بود.
رئیس جمهور تحول در بانکها را نخستین گام در اجرای دولت الکترونیک ذکر و اضافه کرد: در جلسه شب گذشته هیئت دولت، بانک مرکزی گزارشی ارائه داد که امیدوارکننده بود و حاکی از آن بود که بانک مرکزی به عنوان یک بانک فعال و متصل به دنیا تلاش میکند.
وی با تاکید بر این که وظیفه بانک خدمترسانی به مردم است، گفت: بانک باید مورد اعتماد مردم باشد و هرچه اعتماد مردم بیشتر باشد، بانک راحت تر می تواند فعالیت کند.
رئیسجمهور ادامه داد: مردم سرمایه، پسانداز و زندگی خود را در جایی به امانت میگذارند که به آن دستبرد زده نشود، در واقع این جزو اسرار زندگی مردم است که چقدر در حسابشان پول دارند. شما هم در بانکها یک پزشک هستید که رازدار مردمید و آنها نمیخواهند که اسرار زندگی شان فاش شود چرا که در این صورت امنیت و راحتی از مردم سلب میشود.
رئیس جمهور با بیان این که البته بانکهای ما از مجلس اول که قانون بدون ربا و بانک اسلامی تصویب شد در قواعد اسلامی کار میکنند و چارچوب مبنای اسلام است گفت: در عین حال به بانک مرکزی اعلام میکنم در برخی استانها که حساسیتهای ویژهای وجود دارد به افرادی که تمایل دارند مجوز دهید تا بانک اسلامی تأسیس کنند و دقیقتر، روشنتر و شفافتر سود و زیان داشته باشند.
روحانی افزود: اجازه دهید مردمی که میخواهند دقیقا پولشان در چارچوب مقررات اسلامی باشد بتوانند این کار را انجام دهند.
وی با اشاره به شعبات و تعداد زیاد بانکها اضافه کرد: تعداد بانک در دنیا معیار دارد باید ببینیم که طی 10 سال اخیر در دنیا چه تعداد بانک در کشورهای مختلف تاسیس شده و در این مدت بانک های تاسیس شده در کشور ما چه میزان بوده است.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که باید ایجاد شعبات و بانکها چارچوب داشته باشد، ادامه داد: هر جا که ساختمانسازی میشود یک بخشی از آن نیز به ایجاد شعبه بانک اختصاص مییابد که این اشکالاتی به وجود میآورد، ما باید به جای این که پولها را صرف ایجاد شعبات کنیم باید آن را وارد تولید کنیم.
برگزاری سومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری با حضور رئیس مجلس
سومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری روز دوشنبه با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در سالن شهید مدرس ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد.
علی لاریجانی در این همایش با بیان اینکه مجلس عصاره فضایل ملت است، گفت: کسی نمیگوید که در کشور آرای مختلف وجود ندارد اما اگر در تفکرات سیاسی نوعی عقلانیت وجود نداشته باشد، مشکلات زیادی ایجاد می شود.
لاریجانی با بیان این که امروز برای مرکز پژوهشها روز مهمی است زیرا خود را در معرض قضاوت قرار میدهد و میخواهد راهش را دقیقتر بپیماید، اظهار کرد: احساس میکنم از بدو تولد مرکز پژوهشها تا به امروز حرکتی تکاملی صورت گرفته که نشان دهنده ارزنده بودن این نهاد است و میتواند برحسب شرایط بر روی موضوعات مورد نیاز تمرکز کند.
لاریجانی اداره کشور را جزو مشکلترین شناختها دانست و گفت: اداره کشور احتیاج به شناخت جهان، مردم و سرزمین دارد پس باید طوری فهم شود که روی اراده مردم تأثیر بگذارد.
وی مرکز پژوهشها را مکانی دانست که باید شناخت تکاملی انجام دهد و گفت: این شناخت تکاملی مراحلی دارد و برای رسیدن به آن باید از تمامی امکانات و بدنه تحقیقاتی کشور استفاده کرد.
وی ادامه داد: سند چشمانداز سیاستهای کلی بر بسیاری از موضوعات تضمین شده است و از سویی دیگر بسیاری از قوانین زمانی تدوین شده که این سیاستهای کلی وجود نداشته است، بنابراین باید جایی را مشخص کنید تا مرکز پژوهشها این قوانین را وارسی کند که کدام یک از آنها در چارچوب سیاستهای کلی و کدام یک از آن عدول کرده است و باید اصلاح شوند؛ این امر غیر از مسئله تنقیح قوانین است که معاونت قوانین مجلس آن را انجام میدهد.
لاریجانی بیماری اتکا به نفت را از جمله مسائل مستمری عنوان کرد که اقتصاد ایران با آن دست به گریبان است و اظهار کرد: باید به صورت اضطراری یکسری از کارها را انجام دهیم و وضع کشور را سامان دهیم.
وی با تاکید بر تشخیص درست اولویتها اظهار کرد: بودجه عمرانی از جمله این مسائل است و اگر بخش عمرانی راه نیفتد بخش تولید نمی تواند حرکت کند و در حال حاضر سختترین مسئله خروج از رکود است و شرایط امروز هم شرایط پارادوکسی است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: وقتی شرایط این گونه است و بودجه جاری متورم است شما باید مشخص کنید که چه طور میشود بخش عمرانی را حرکت داد. با نوشتن بر روی کاغذ و این که حدود 200 هزار میلیارد تومان بودجه جاری و عمرانی است، دردی را دوا نمیکند. مهم عملکرد بوده و خیلی روشن است که با شرایط موجود تنها میتوان بخش جاری را جواب داد و کمی هم به بخش عمرانی رسید و تحولی رخ نمی دهد و در این شرایط باید جواب بدهید که تعداد زیادی از پروژههای نیمه تمام چگونه باید به اتمام برسد؟
وی واگذاری پروژهها را از جمله راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود عنوان کرد و اظهار کرد: اگرچه بعضی مخالف واگذاری هستند اما آنها باید پاسخ دهند که راهکار چیست. ما نمیخواهیم یک پروژه بیمارستانی 50 سال طول بکشد و کلنگی زده شود؛ بلکه باید در عرض 5 یا 6 سال باید تمام شود و باید برای آن راهی پیدا کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود 650 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه گفت: اگر این منابع را به بخش تولید تزریق کردید امکان برونرفت از این وضعیت وجود دارد.
آغاز دور جدید مذاکرات ژنو با دیدار معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا
یازدهمین دور مذاکرات جامع هستهای روز دوشنبه با دیدار دو جانبه نمایندگان ایران و آمریکا در سطح معاونان وزرای خارجه دو کشور در شهر ژنو سوئیس آغاز شد.
در این دور از مذاکرات که نخستین دور مذاکرات در دوره تمدید هفت ماهه است و احتمالا آخرین دور مذاکرات در سال 2014 میلادی خواهد بود، ریاست هیئت ایرانی را سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی به ترتیب معاونان حقوقی و بینالملل و اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه و ریاست هیئت آمریکایی را نیز وندی شرمن برعهده داشتند.
در این دور از مذاکرات دو طرف شش ساعت و نیم با یکدیگر مذاکره کردند.
سید عباس عراقچی پس از پایان این جلسه از فضای حاکم بر مذاکرات هستهای در ژنو ابراز رضایت کرد.
وی گفت: در این نشست، درباره تمامی مسائل مطرح بخصوص موضوع تحریمها، بحثهای مفصلی در سطح معاونان و کارشناسان صورت گرفت.
دیدار نخست وزیر سوریه با رئیس جمهور
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی، عصر سه شنبه در دیدار وائل الحلقی، نخست وزیر سوریه، با بیان این که ملت و ارتش سوریه در طول چهارسال توانستند بخوبی در برابر توطئه ها و جنگی تمام عیار ایستادگی کنند، اظهار کرد: امروز افکار عمومی جهانیان متوجه این واقعیت شده است که ارتش و مردم سوریه در برابر گروه های تروریستی و توطئههای خارجی مبارزه می کنند.
وی افزود: جنایات و شرایطی که گروههای تروریستی در عراق بوجود آوردند باعث شد تا ماهیت آنها بیش از پیش آشکار شود و توطئهای که توسط دشمنان علیه منطقه و اسلام طراحی شده بود، مشخصتر شود.
رئیس جمهور با تاکید بر این که مسایل سوریه تنها در چهارچوب گفتوگو و مذاکرات سیاسی داخلی حل و فصل خواهد شد، ادامه داد: آرزوی دولت و ملت ایران بازگشت ثبات و امنیت به سرتاسر سوریه و بازگشت آوارگان سوری به خانه و زادگاهشان است.
نخست وزیر سوریه نیز در این دیدار با ابلاغ سلام گرم بشار اسد به رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهوری و دولت و ملت ایران، گفت: دولت و ملت سوریه قدردان دولت و ملت ایران هستند که طی چهار سال جنگ ظالمانه علیه سوریه ما را حمایت کردهاند.
وائل الحلقی با تاکید بر موفقیتهای ارتش و نیروهای مردمی در مقابله با گروههای ترویستی نظیر داعش و النصره، همکاری ایران و سوریه برای مقابله با توطئههایی که قصد شکستن محور مقاومت را دارند ضروری دانست و افزود: خوشبختانه روند آشتی ملی در سوریه به منظور ایجاد الفت و صلح در سوریه بطور مستمر پیش میرود و دولت سوریه طرحها و ابتکار عملهایی که در این زمینه از سوی سازمان ملل متحد یا روسیه ارایه شده است را بررسی می کند.
وی با انتقاد از برخی کشورهای منطقه در حمایت از تروریستها، خاطرنشان کرد: هر ابتکار عملی که حاکمیت ملی سوریه را خدشه دار نکند و به یکپارچگی کشور بینجامد در دولت سوریه مورد بررسی قرار میگیرد.
دیدار رؤسای مجلس ایران و عراق
سلیم الجبوری، رئیس مجلس نمایندگان عراق، که در راس یک هیئت بلندپایه پارلمانی روز سه شنبه وارد تهران شده بود با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پیرامون راههای تحکیم و تقویت همکاریهای برادرانه فیمابین در عرصههای مختلف و آخرین تحولات منطقه به ویژه اوضاع عراق گفتوگو و تبادل نظر کرد.
لاریجانی در این دیدار رویکرد اصلی سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران را در مورد عراق، کمک به تقویت امنیت و ثبات در این کشور و ایجاد دموکراسی پایدار از طریق حضور همه اقوام و طوایف عراق در ساختار سیاسی این کشور دانست و یادآور شد: وجود یک عراق باثبات و آرام به نفع همه کشورهای منطقه و جهان میباشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بزرگترین تهدید برای امنیت و ثبات در جهان اسلام، دامن زدن به اختلافات مذهبی و ایجاد درگیری بین برادران مسلمان میباشد و جمهوری اسلامی ایران در مسیر کمک به انسجام و وحدت امت اسلامی از هیچ گونه اقدامی فروگذار نخواهد کرد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تحرکات گروهک تروریستی داعش در عراق تاکید کرد: اصلیترین بار مبارزه با گروهک تروریستی داعش بر عهده ملت عراق از همه طوایف و اقوام و عشایر این کشور است و جمهوری اسلامی ایران در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
سلیم الجبوری نیز ضمن قدردانی از کمکها و حمایتهای همهجانبه کشورمان از دولت و ملت عراق در طول سالهای اخیر به ویژه در شرایط دشوار کنونی گفت: توسعه همکاریهای دوستانه در همه زمینهها با جمهوری اسلامی ایران از اولویتهای مهم دولت و همه جریانات سیاسی در عراق است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات جاری عراق و حضور گروهک تروریستی داعش در این کشور یادآور شد: گروه تروریستی داعش نماینده اهل سنت نمیباشد و اهل سنت عراق در کنار سایر اقوام و طوایف به مبارزه با این گروه میپردازند.
وی در نخستین سفر خود به ایران تاکید کرد: مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه نیازمند همکاریهای جمعی همه کشورهای منطقه بوده و جمهوری اسلامی ایران ستون و محور اصلی مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه میباشد.
نشست خبری ظریف- چاووش اوغلو
وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با مولود چاووش اوغلو، همتای ترکیهای خود، ابراز امیدواری کرد سفر وی به تهران سرآغاز یک روند پرتحرک از ضوابط دو کشور مسلمان، همسایه، برادر و دوست ایران و ترکیه باشد.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مشترک عالی دو کشور به ریاست روسای جمهوری دو طرف اظهار کرد: نخستین جلسه این کمیسیون در سفر رسمی آقای روحانی به آنکارا برگزار شد و جلسه دوم آن هم در سفر عادی اردوغان ریاست جمهوری ترکیه طی ماه آینده میلادی در تهران برگزار میشود.
وزیر امور خارجه گفت: موضوعات کوچکی که در روابط دو جانبه وجود دارد به سادگی و با کمک و همکاری دو کشور قابل حل است همچون معضل تردد کامیونها که با تدابیر و اراده سیاسی دو کشور به زودی حل می شود. هرچند فعلا تا حدود زیادی مشکل به طور موقت حل شده اما امیدواریم با همکاری دوستان ما و راه و ترابری دو کشور موضوع به صورت عادلانه و نهایی حل و فصل شود.
ظریف همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد همکاری ایران و ترکیه در قبال پایان دادن به مشکل آوارگان و پناهندگان سوری در مذاکرات امروز اظهار کرد: ما به صورت کلی در مورد ضرورت پایان دادن به جنگ و کشتار مردم سوریه و مشکل تروریسم بحث کردیم و همچنین بر ضرورت حمایت بینالمللی از اقدامات انساندوستانه تاکید کردیم.
وزیر امور خارجه با بیان این که در داخل سوریه 7 میلیون نفر آواره هستند و چندین میلیون نفر هم در کشورهای همجوار پناهنده شدهاند، اظهار کرد: در مذاکرات امروز ضرورت همکاری بینالمللی در این زمینه مورد بحث قرار گرفت و همچنین در مورد جزییات آن بین وزرای خارجه و مسئولین هلال احمر بحث خواهد شد.
آیتالله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدی کرمانی در مصلی امام خمینی(ره) اقامه خواهد شد
همچنین حجتالاسلام رئیسی، دادستان کل کشور، سخنران پیش از خطبهها خواهد بود.