به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امیرحسین تروند، مدیر کل انتقال خون استان لرستان اظهار کرد: استان لرستان از نظر اهدای خون زنان رتبه اول کشوری را دارد و در این استان بیش از 10 درصد از اهدای خون سالانه توسط زنان انجام میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه میانگین اهدای خون در سطح کشور حدود 7 درصد است، افزود: انتظار می رود با توجه به اینکه زنان بیشتر به سلامت خود اهمیت می دهند داوطلب اهدای خون شوند و نگران کم خونی و انتقال بیماری از طریق تجهیزات نباشند زیرا انتقال بیماری در اهدای خون، صفر است و اگر خانمی نیز دارای کم خونی باشد از او خونگیری به عمل نمی آید.
89 درصد اهداکنندههای خون آقایان و 11 درصد خانمها هستند
وی تصریح کرد: خانم ها نیز در کنار آقایان می توانند خون بدهند در حالیکه 89 درصد اهداکننده های خون آقایان و 11 درصد خانم ها هستند.
دکتر تروند گفت: آزمایشهای اختصاصی و تست هایی که پس از خون گرفتن به کار می بریم، براساس استاندارهای جهانی 4 بیماری (ایدز، هپاتیت ها و غیره) را غربالگری می کنیم.
انتظار میرود 35 درصد از اهداکنندگان خانمها باشند
مدیر کل انتقال خون استان لرستان با اشاره به اینکه نیمی از افراد واجد شرایط اهدای خون، زنان هستند و این قشر دارای شرایط خاص دوران بارداری و عادت ماهیانه هستند، گفت: با این حال انتظار می رود حداقل 35 درصد از اهدا کنندگان خون از بانوان تشکیل شود همانطور که در کشورهای پیشرفته این گونه است لذا از خانم ها حداقل هر چهارماه یکبار درخواست می شود برای خون دادن مراجعه کنند.
وی در پایان جهت رفع نگرانی از دچار شدن به کم خونی گفت: پلاسمای خون در 48 ساعت اول پس از خونگیری جایگزین می شود و المان های دیگر مانند گلبولها و غیره در مدت 21 روز یعنی کمتر از یک ماه جایگزین می شوند و دیگر جای نگرانی برای اهدای خون نیست.