کد خبر: 2623617
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۵
طهرانی:

چند درصد نتایج پژوهش‌های حوزه خانواده وارد زندگی مردم شده است؟

گروه سلامت: مبدع طرح چکاپ همسران گفت: دانشمندان و محققان در حوزه سلامت خانواده در پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به موضوعات جدیدی دسترسی می‌یابند، اما پرسش اینجاست که چند درصد از این موضوعات وارد زندگی مردم شده‌اند و چند درصد مردم از آن آگاهی دارند؟

نسرین طهرانی، مبدع و مدیر مسئول طرح چکاپ همسران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به پیشینه این طرح اظهار کرد: قرآن تنها نقشه بی‌نقصی است که خداوند برای حرکت مسیر زندگی انسان در زمین طراحی کرده است.

وی افزود: طرح چک آپ همسران بخش کوچکی از طرح بزرگ شبکه جهانی خانواده است که تلاش کردیم برای طراحی آن، از این نقشه الهی بسیار بهره ببرم و پیشینه این طرح به سال 77 مربوط می‌شود، زمانی که سعادت داشتم در اولین NGO اعتیاد و HIV با مسئولیت اقای دکتر گویا به شکل داوطلب مشغول به خدمت شوم. در آن مرکز شاهد طلاق‌های زودهنگام بودیم که به دلیل مشکلات و بیماری‌های مقاربتی همچون ایدز رخ می‌داد.

کنترل طلاق با اجرای طرح چکاپ همسران
وی ادامه داد: از آنجا به دنبال راهی برای کنترل این طلاق‌های زودهنگام، فرضیه‌ای مطرح کردم که چنانچه این عوامل کنترل شود، زندگی منجر به تعارضات، جدایی، فروپاشی و طلاق نخواهد شد. برای پاسخگویی و سنجش این فرضیه، شروع به جمع‌آوری علل و عوامل طلاق طی دو دهه در داخل و خارج از کشور کردم و این فاکتورها را به مرور با تکنیک‌های مختلف مورد بررسی قرار دادم. یعنی عوامل مختلف را در قالب تکنیک‌های کاربردی و عملیاتی طراحی کرده و در مشاوره‌های پیش از ازدواج به خنثی‌سازی آن پرداختم.

مبدع طرح چکاپ همسران تصریح کرد: ما به واسطه  تکنیک‌های روان‌شناختی، به خنثی سازی این عوامل مزاحم و مداخله‌گر می‌پردازیم و زندگی را واکسینه می‌کنیم تا مانع از فروپاشی بنیان و نظام زندگی  آینده جوانان شویم.

وی بیان کرد: بسیار جای خرسندی ست که رئیس جمهور کشور، آقای روحانی نیز، در یکی از  سخنرانی‌های اخیر خود اشاره کردند: استراتژی دولت یازدهم «رسیدن به دهکده جهانی نیست، بلکه رسیدن به شکبه جهانی خانواده است» و این امر می‌تواند بیانگر این مهم باشد که طرح شبکه جهانی خانواده می‌تواند طرحی باشد که به خدمت گرفته شود و راه‌گشای بسیاری از مشکلات فعلی باشد.

نتایج تحقیقات باید در زندگی مردم کاربردی شود
طهرانی، موضوع  شبکه جهانی خانواده را تعریف حوزه سلامت خانواده دانست و آن‌ را در چهاربخش اصلی که شامل آموزش، پژوهش، درمان و سبک زندگی  هستند، معرفی کرد و گفت: دانشمندان و محققان در حوزه سلامت خانواده در پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به موضوعات جدیدی دسترسی می‌یابند، اما پرسش اینجاست که چند درصد از این موضوعات وارد زندگی مردم شده‌اند و چند درصد مردم از آن آگاهی دارند؟

وی ادامه داد: ما در شبکه جهانی خانواده برنامه‌های مختلفی در پیش رو داریم که همه این برنامه‌ها نوشته شده است و با مساعدت دولت آنها را عملیاتی خواهیم کرد. یکی از این برنامه‌ها این است که همه دستاوردهای‌مان را در قالب فیلم، سریال، برنامه‌های مستند و انیمیشن تولید و به پخش برسانیم تا مردم در جریان علوم و دستاوردهای علمی روز با زبان خودشان قرار گیرند و سطح دانش روز زندگی که همان سبک زندگی است، در جامعه ارتقاء یابد.

معرفی حوزه سلامت خانواده توسط شبکه جهانی خانواده
مبدع طرح چکاپ همسران تصریح کرد: شبکه جهانی خانواده حوزه سلامت خانواده را به صورت استاندارد معرفی می‌کند و دلایل بسیاری از مشکلات فعلی جامعه و آسیب‌‌های مربوط به حوزه خانواده و سلامت خانواده را به وضوح نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: حوزه سلامت خانواده، حوزه چند تخصصی است که تا کنون 18 تخصص‌ مرتبط با موضوع سلامت خانواده را گردهم آوردیم و در قالب یک رویکرد پنج بعدی آنها را بیان کردیم که همه مسائل زیستی، روانی، اجتماعی، معنوی و جنسیتی را دربر می‌گیرد.

طهرانی اظهار کرد: برنامه چکاپ همسران، یک استراتژی قدرتمند در پیشگیری از علل به‌ وجود آورنده تعارضات جدی بین همسران و ورود تعارضات به مراجع قانونی، پلیس و دادگاه‌های خانواده خواهد بود و علاوه بر آن این طرح در جهت کنترل و تعدیل هزینه‌های برخی از نهادها و ارگان‌ها در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، فرهنگی، قضایی و انتظامی کمک خواهد کرد.

وی یادآور شد: این طرح در سطح ملی کمک خواهد کرد تا مردم به بدنه عظیمی از داده‌ها و اطلاعات در خصوص ارتباطات در هم تنیده زن و شوهرها دسترسی یابند که خود بانک جامعی از اطلاعات چگونگی روابط بین همسران با متغیرهای چندگانه بدست خواهد داد. این بانک چند وجهی از اطلاعات گسترده و در عین حال عمیق بین همسران، به ما کمک خواهد کرد تا به چرایی و دلایل بسیاری از پرسش‌ها و ناشناخته‌های ارتباطات بین همسران دست یابیم و نقشه دقیق‌تری برای کمک به انها ترسیم نماییم. همچنین، این بانک و نقشه ها در سطح کلان کمک خواهد کرد تا استراتژی‌های کلان در این خصوص طراحی شود و شاید بتوان  در مسیر رسیدن به طراحی نقشه جامع سلامت کشور از آن بهره برد و تماهی این‌ها در صورتی میسر است که ارگان‌ها و نهاد های مسئول مارا یاری کرده و از این طرح حمایت کنند.

پیش‌بینی رویدادها یکی از اهداف طرح چکاپ همسران

مبدع طرح چکاپ همسران تصریح کرد: پیش‌بینی رویدادها و وقایع مبتلا به زوج و خانواده، مواجهه با رویدادهای آشکار ناقض سلامت جسم و روان، اتخاذ و بکارگیری راهکارهایی جهت نفوذ ناپذیری مرز زندگی زناشوئی، افزایش ایمنی درسطوح خانواده و انجام مداخلات تخصصی درمواجهه با مسائل مزمن از جمله اهداف این طرح است.

وی بیان کرد: ضرورت بررسی و پیاده‌سازی این طرح و گسترش آن در سطوح استانی و ملی بیانگر ابعاد و جنبه‌های مختلف اهمیت آن در فرایند پیشگیری از آسیب‌های مبتلا به ساختار خانواده است. علاوه بر آن طرح چکاپ همسران می‌تواند در پیشبرد اهداف اصالت فرهنگی، اجتماعی، فردی و معنوی جامعه ایرانی- اسلامی بسیار حائز اهمیت باشد.

طهرانی اظهار کرد: موضوع سلامت خانواده یک موضوع چندتخصصی است که تخصص‌های زیادی را می‌طلبد که کنار هم قرار بگیرند و به شکل یک ارگان و نهاد فراوزارتخانه‌ای و در قالب یک شورای عالی چندتخصصی سلامت خانواده فعالیت کنند. همچنین وزارت بهداشت تا کنون همکاری با ما نداشته‌اند درحالی که ما نیازمند یاری و مساعدت این وزارتخانه هستیم.

وی بیان کرد: با توجه به نو و ابداعی بودن این طرح، نیازمند پرورش نسل جدیدی از درمان‌گران با عنوان زوج درمان‌گرهستیم. این مرکز در مرحله اول اجرای طرح، از کلیه علاقمندان به شرکت در این طرح بزرگ دعوت می‌کند. علاقه‌مندان به شرکت در این دوره‌ها، طی 3 ماه تحت آموزش‌های تخصصی و کاربردی قرار خواهند گرفت.

مبدع طرح چکاپ همسران تصریح کرد: این طرح از مرحله اولیه تا کنون بیش از 2000 ازدواج موفق و مهندسی 615 طلاق و بازگشت به ادامه زندگی را در پرونده خود جای داده است و نیز قابل ذکر است طی سال هایی که این طرح مراحل تکامل خود را طی کرده، تنها هفت طلاق توصیه شده و تجویزی را در پرونده خود ثبت کرده است.
وی با بیان اینکه مرحله آزمایشی این طرح در تهران اجرا می‌شود، گفت: این مرحله از منطقه 3 تهران آغاز شده و در ادامه در مناطق 5،6 و 7 تسری خواهد یافت.

captcha