برخی از وقایع به اندازه همه تاریخ وسعت دارند، از جمله این وقایع عاشورا است که گر چه کوتاه ولی به اندازه همه تاریخ وسعت و عظمت دارد. وسعت واقعه عاشورا به حدی است که هر قدر زمان از آن میگذرد، بیشتر و بیشتر سرزمین دلهای مشتاق را به خود جذب کرده و آن را فتح میکند. مدیریت ولایی فتنه 8 ماهه سال 88 و پیدایش یومالله 9 دی امت حزب الله، از مصادیق بارز الطاف خفیه الهی بود که حقیقتاً گستردهترین پاسخ مردمی به بزرگترین فتنه تاریخی استکبار جهانی در چند دهه اخیر بود؛ حتی میتوان آن را تولد عاشورایی دیگر در کربلایی دیگر تلقی کرد که البته این بار حسین زمان، خیمهاش مملو از جمعیتی ماند که نه تنها به دنیای حکومت کوفه فکر نمیکردند که در جست وجوی بهشتی بودند که از کربلا میگذشت.
نهم دی، یکی از نمادهای ماندگار انتخاب احسن مردم است که نبرد با مار خوش خط و خال فتنه و تزویر را برای همیشه در تاریخ ثبت کرد و حکایتی جانانه از عزم ملی در مدیریت سیاسی کشور را رقم زد. در روز نهم دی سال 88 بصیرت ملت گُل کرد و بدون اینکه امامشان «مسلم»ی را به عنوان «سفیر» گسیل داشته باشد، به قیام و یاریاش برخاستند؛ زیرا اینجا ایران بود نه کوفه.
گرچه روز نهم دی 88، ملت بافرهنگ و عاشورایی ایران اسلامی عزادار سالار شهیدان کربلا بود و از داغ جانگداز آن سرور آزاده، خون میگریست، اما آنان با بصیرت و شناخت کامل، جشن بلوغ فکری و شخصیتی نظام اسلامی خویش را به رُخ عالم کشید و در منظر عام به تماشای جهانیان گذاشت به شکلی که دشمن همچون حماسه حضور 22 خرداد همانسال انگشت حیرت به دهان گزید. ملت بزرگ و ولایتمدار ایران اسلامی در روز نهم دی نشان داد که فرق ایرانی و کوفی در پذیرش ولایت و ولایتمداری چیست.
امام خمینی(ره) 36 سال پیش، حاکمیت اسلام عزیز را در عصر حاضر با انقلابی نبوی و علوی به پا و امواج بیداری اسلامی را در جوامع منتشر کرد. با بروز و شکوفائی غنچه انقلاب؛ ایران هویت مستقل ملی برای همه ملتهای مسلمان شد.
توطئهها علیه نظام ریشهدار جمهوری اسلامی تمامی ندارد و هرچه انقلاب توسعه و نفوذ بیشتری در منطقه پیدا میکند، لزوم هوشیاری بیش از پیش احساس میشود. امروزه شیوههای جدیدی برای هجوم علیه ارکان اساسی انقلاب اسلامی در اتاقهای فکر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی و استراتژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی در دست پژوهش است.
دشمنان قسم خورده نظام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمر همت را برای نابودی آن به نامردی بستند و در جهت محو این نظام اسلامی اهتمام داشتند ولی با فضل و عنایت خدا و حضور مردم در صحنههای انقلاب توطئههای مختلفشان تاکنون خنثی شده است. صهیونیستها با براندازی رنگی و مخملی هزینههای هنگفتی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران کردند زیرا بسیاری از کارشناسان برتر و برجسته دنیا چشم امید به تغییر ساختار ایران داشته و میگفتند برای تغییر ساختار انقلاب برنامهریزی اساسی داریم.
خوشبختانه با رهبری امام خمینی(ره) و با حضور ملتی آگاه و بصیر و با رهبری عالمانه مقام معظم رهبری همه سناریوهای شوم دشمنان خنثی شده است. هدف اصلی دشمنان در انجام توطئههای مختلف ایجاد شکاف بین مردم و ولایتفقیه است، دشمنان متوجه این امر هستند که چه کسی عرصه سیاسی را بر آنها تنگ کرده و عامل شکست آنها در عرصه بینالمللی شده است.
خداوند میفرماید از فتنهها بپرهیزید، زیرا فتنهها دامنگیر فتنهگران نمیشود، بلکه دامنگیر جامعه میشود. هرگاه فتنهها چون مار سمی سر از آشیانه بیرون میآورند، ترکیبی از فرصتها و تهدیدها رخنمایی میکند. تهدید برای قوام و امنیت جامعه و فرصت برای محک زدن عیار خویش و میزان بصیرت.
بصیرت داروی درد فتنه است، ما باید آگاه باشیم که دشمن ما را در امور روشن و بدیهی دچار شک و تردید نکند زیرا نطفه فتنهها در شک و گمانهای بیدلیل بسته میشود. آموزههای سیاسی اسلام، سرشار از رهنمودهایی است که تکلیف ما را با فتنه و فتنهگر مشخص میکند و چالشی را که از این مسیر به دست آمده، با رهیدن همراه با بصیرت و گذار به رفتار مناسب، از میان برمیدارد.
فتنه 88 حرکتی برای براندازی نظام بود، دشمنانی که از این نظام سیلی خوردند، میخواستند کودتایی به وجود آورند که مقدمات آن را از خردادماه آغاز کرده بودند. حضور باشکوه 85 درصدی مردم ایران در انتخابات 22 خرداد 88 که میتوانست فرصتی برای تثبیت پایههای اقتدار نظام و شتاب فزاینده کشور و پیشرفت، توسعه اقتصادی و تعامل همهجانبه باشد در سایه فتنهانگیزی دشمنان انقلاب اسلامی در داخل و خارج و روا داشتن ظلم و تهمت تقلب به چالش علیه استقلال، امنیت ملّی و استحکام نظام اسلامی در عرصه فراملّی تبدیل شد، به گونهای که اگر مدیریت الهی، هوشمندانه و مقتدرانه مقام معظم رهبری و حضور مؤمنانه و توأم با بصیرت و حب انقلابی مردم نبود میتوانست جمهوری اسلامی ایران را با خطرات جبران ناپذیری مواجه سازد.
فتنه خط قرمز نظام است چون خط قرمز جمهور است. فتنه خط قرمز نظام است چون به تصریح قرآن کریم «الفتنهًْ اکبر من القتل» و «الفتنهًْ اشدّ من القتل». فتنه قتل عام ارزشها و فضیلتها و منافع و مصالح یک ملت است، چنانکه دشمنترین دشمنان ملت ایران در آمریکا و انگلیس و اسرائیل را امیدوار کرد که میتوانند منفذی در داخل پیدا کنند و شبیخون بزنند. فتنه خط قرمز است چون یک فرصت و سرمایهگذاری بزرگ ملی را تبدیل به نقطه طمع و طراحیهای تازه دشمنان و ایجاد تهدیدهای بزرگ کرد. فتنه خط قرمز است چون به تصریح رهبر معظم انقلاب، «رأی مردم حقالناس است».
در فتنه سال 88 ارزشهای اسلامی مورد هجمه قرار گرفت، فتنهگران در این سال به عظیمترین گنجینه معنوی و دینی مسلمانان یعنی امام حسین(ع) و عاشورا حمله کردند و خیال میکردند با این اقدام میتوانند، پیوند اهل بیت(ع) و مردم را مورد خدشه قرار دهند. در این سال عدهای از دشمنان خارجی به همراه کسانی که عاشق شهرتطلبی سیاسی بودند و چشم به روی دستاوردهای ملت ایران بسته بودند، دست به کار شده و فتنه بزرگی را آغاز کردند. همدستان داخلی فتنهگران با سرمایه ملت اعتبار یافته و به شهرت ملی دست یافته بودند، این افراد با بیرحمی کامل در جریان استراتژی مستکبران قرار گرفتند و در نتیجه این دو گذرگاه فتنه ایجاد شد. فتنهگران متشکل از افرادی بودند که نمیخواستند تن به قانون دهند. ضرباتی که در فتنه سال 88 بر پیکره کشور وارد شد، به مراتب شدیدتر از هشت سال جنگ تحمیلی بود.
فتنهگران در سال 88 با آشوب تلاش میکردند تا دست ملت را از دست امام زمان(عج) رها کنند و کاری کنند که مردم ولایت فقیه را در نبرد جهانی تنها بگذارد. در مقابل این اقدام فتنهگران ملت ایران حماسه 9 دی را خلق کردند. آنچه در 9 دی رخ داد از تکرار وقایعی جلوگیری کرد که در اوکراین، قرقیزستان و دیگر کشورها پیش آمد. بدون تردید و بر اساس شواهد، بیگانگان پشت صحنه فتنه 88 بودند و تنها چیزی که میتوانست جلوی آنها را بگیرد حضور میلیونی مردم در صحنه بود که همین عامل موجب پیروزی انقلاب و دفاع مقدس شد.
رویداد روز 9 دی 88 پاسخ متقارن و متناسب انقلاب اسلامی به طرح انقلاب مخملی در ایران است. در این روز دو مدعا به هم رسیدند و در ترازوی واقعیت نهاده شدند، این رویداد آن قدر پرارتعاش و اثرگذار بود که رسانهها را در غرب مبهوت و مقهور خود کرد. حماسهای که در 9 دی سال 88 به وقوع پیوست، انقلاب را بیمه کرد. مردم ایران در 9 دیماه زخمهای به وجود آمده از محل فتنه را ترمیم کردند، حماسهای که در 9 دیماه خلق شد، عظمت را به ملت ایران برگرداند و ملت ایران بار دیگر در عرصه جهانی درخشید. 9دی، مصداق بارز یک فهم بصیر و درست اجتماعی بود که کشور را از اتفاقات نامیمون نجات داده و ملت ایران فارغ از همه گرایشهای سیاسی، آرامش را در سایه ولایتفقیه تجربه کرد. 9 دی 88 با درایت داهیانه رهبر معظم انقلاب و بصیرت اجتماعی مردم مسلمان، به نقطه عطف و قوتی برای پایداری انقلاب اسلامی ایران بدل شد.
حضور دهها میلیون ایرانی در این روز در برائت از فتنهگران و تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی روز تجلّی غیرت دینی ملّت شریف ایران و فروزان شدن شعلههای بیداری و بصیرت آنان نسبت به واقعیتهای نهفته در لایههای فتنه 88 به شمار میرود و برای همیشه پرچم آگاهی و دشمنستیزی را در این کشور برافراشته نگه خواهد داشت.
9 دی نیز یکی از وقایع مهم در تاریخ 36 ساله انقلاب است، در واقع 9 دی لیلهالقدر انقلاب اسلامی ایران است و این ارزش زمان است. نهم دی تبلور حمایت از ولیفقیه و تکرار و به منصه ظهور رساندن همه ارزشهای اسلامی و دشمنستیزی مردم بصیر، فهیم و ولایتمدار کشور است.
نهضت 9 دی، همانند جنگ نهروانی امام علی(ع) با خوارجی که بیش از امام مدعی اسلامیت و انقلابیگری خود بوده و اتفاقاً امام را تکفیر کرده و مستحق توبه میدانستند، بزرگترین تصفیه تاریخی را البته این بار با میدانداری مشرفانه مردم مسلمان و ولایتمدار رقم زد و طیفی را از حریم خودیها بیرون کرد که متأسفانه در نقش دوست، اما در جایگاه ستون پنجم به دشمن اجازه داد تا با شلیکهای پیاپی، استراتژیکترین اهداف و دستاوردهای نظام یعنی اسلام، امام، ولایتفقیه، قانون اساسی، مواضع ضداستکباری و ضدصهیونیستی، حزب الله، بسیج، روحانیت، مرجعیت و خلاصه آحاد دستاوردهای امام راحل را نشانهگیری کرده و به نابودی آنها بپردازد.
با مراجعه به ادبیات خوارج، آنها هرگز بر این باور نبودند که از دین و یا حاکمیت دینی خروج کردهاند و حتی در ادبیات ابنملجم نیز میتوان دید که او به حق به جانب بودن خود و دلسوزتر دانستن خود نسبت به دین اصرار دارد و به شهادت رساندن وصی پیمبری که آورنده دین است و در روز غدیر، از جانب خداوند به امامت نصب شده است را نیز اقدامی دینمدارانه تلقی میکند و همواره به سوابق خود میبالد! و از همین قطعه تاریخی میتوان دریافت که فتنهگران 88 نیز هنوز خود را دلسوز دین دانسته و مخالفت آشکار و پنهان با ولایتفقیه را نیز ناشی از همین تدیّن خود میپندارند و بعید نیست که بخواهند همواره ادامه دهنده همان مرام فتنهگرانه در قالبهای جدیدتر باشند و از این رو عقلا و معتدلین جبهه اصلاحات باید بین خود و فتنهگران مرزبندی ولایی کرده و به سیاهی لشکر و یا اعتبار جهانی و داخلی برخی از آنها دلخوش نباشد و همواره خدا را در نظر داشته باشد.
اگر کوفیان هجده هزار نامه نوشتند و امامشان را دعوت کردند، اما ناجوانمردانه «مسلم»ش را از بام دارالاماره به پایین افکندند و در نهایت امام را نیز در دشت سرخ کربلا با بیوفایی تمام تنها گذاشتند، اما در اینجا نه سفیری گسیل شده بود و نه دعوتنامهای ارسال شده بود، اما هم بیعت سابق تجدید شد و هم وفای به آن بیعت به طور عملی نشان داده شد.
خفه کردن فتنه 88 دنیا را متحیر کرد تا آنها بدانند جمهوری اسلامی در مقابل توان همه استکبارگران و منافقان راست قامت ایستاده و سربلند هم خود را بیمه کرده و هم به کشوری بیدارگر برای دیگر کشورهای منطقه تبدیل شده است. بیداری اسلامی یکی از دستاوردهای عظیم جریان فتنه 88 بوده که در پی آن ملتهای آزادیخواه دنیا به پا خواسته و برابر آمریکا و جریانهای ارتجاعی قد علم کردند. امروزه مدل انقلاب اسلامی ایران در حال صادر شدن به دیگر کشورها است و کشورهای آزاده جهان از ایران درس میگیرند، از پرتو این بیداری شیخ قهرمان «باقرالنمر» حاصل میشود که گفته باید دین و حکومت اسلامی بر مبنای حکومت مطلقه ولایتفقیه ایجاد شود تا بتوانیم علیه دشمنان پیروزی را از آن خود کنیم.
در روز نهم دی نه تنها نسل اولیها بلکه نسل سوم و جوان کشور نیز به دشمنان نظام پیام دادند که ما فرزندان نسل اول هستیم و برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب و نظام از هیچ هزینهای دریغ نمیکنیم. آنهایی که به فکر سرنگونی نظام بودند از این موضوع غافل شدند که خون شهدا ارزشهای نظام را تضمین کرده است. نسل سوم ما نشان دادند که از نسل عاشوراییان بوده و هر لحظه برای دفاع از انقلاب آماده هستند.
در راهپیمایی بزرگ روز 9 دی 88، مردم ولایتمدار ایران اسلامی، فقط تمثال های امام راحل و رهبری معظم انقلاب را با خود حمل می کردند تا برای همیشه به همه ناظران تفهیم کنند که نهضت 9 دی، یک نهضت کاملاً ولایی است و هیچکس نباید از 9 دی بهرهبرداری جناحی کند و مفهوم دوم این نهضت این است که مردم جناحها و چهرههایی را خودی میدانند که با ولایت مطلقهفقیه و شخص ولیفقیه زاویهای نداشته و با لبیکگویی مؤمنانه، تبعیت از اوامر معظم له را اصل میدانند. همچنین میتوان مفهوم سومی را نیز از این حرکت استخراج کرد که قوه قضائیه نیز باید بطور عادلانه با طرفین این فتنه برخورد مناسب و عادلانهای داشته باشد و بر خلاف تصور بعضیها مبنی بر برابر بودن قصورها، تأکید میشود که لازم است در محکمههای تخصصی، هر کس به اندازه قصور و تخلفاتش مجازات شود تا معلوم شود که برخورد با جرائم شاید دیر و زود داشته باشد، اما هرگز سوخت و سوز نخواهد داشت!
نهضت 9 دی، ضامن استمرار نظام ولایی جمهوری اسلامی ایران است و باید به عنوان یک ودیعه الهی از آن بهرهبرداری و درسآموزی داشته و قدر این نعمت الهی را بیش از پیش بدانیم و از این نهضت که آن روز، فتنه بزرگ سیاسی-اجتماعی را خنثی کرد، برای خنثی کردن سایر فتنههای پیش رو از جمله فتنه سیاسی-اقتصادی، سیاسی فرهنگی، سیاسی-قومیتی، سیاسی-آموزشی و غیره بهرهبرداری بهینه کنیم و رمز همه این موفقیتها را در گوش به فرمان بودن و لبیکگویی یکپارچه و خالصانه به مقام عظمای ولایت بدانیم. باید «9 دی»های دیگری را هم به عنوان پیشگیری داشته باشیم، چون باید علاج واقعه قبل از وقوع کرد.
یادداشت از ابراهیم محمودزاده