کد خبر: 2673297
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹
اصلانی خبر داد:

ایجاد مرکز تروما سنتر در تهران/ ارتقای پیشگیری از آسیب‌ها

گروه سلامت: رئیس بیمارستان بقیة الله(عج) به لزوم احداث تروماسنتر در حاشیه تهران اشاره و بیان کرد: احداث این مرکز در منطقه 18 تهران در نظر گرفته شده است که دسترسی آسانی به وسایل حمل و نقل زمینی و هوایی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) جعفر اصلانی، رئیس دانشگاه بقیة الله(عج) در حاشیه نشست خبری اولین کنگره ملی تروما که امروز در این بیمارستان برگزار شد، گفت: هدف اصلی از برگزاری این کنگره تاثیرگزاری در ارتقای پیشگیری از تروما، درمان و توانبخشی است که از سوی قطب علمی تروما برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: جامعه هدف این کنگره چهار دسته است: دسته اول عموم جامعه است دسته دوم، مسئولان و دست اندر کاران دستگاه‌های مختلف و دسته سوم مسئولین فرهنگی و رسانه‌ها و دسته بعدی جامعه علمی پزشکی است که در این کنگره با نتیجه‌های بدست آمده سعی می‌شود مشکلات اساسی کشور در این باره را حل کنیم.

هماهنگ کردن سیستم‌ها در پیشگیری از تروما در اولویت است

ابراهیم متولیان، دبیر اجرایی کنگره در تعریف تروما گفت: تروما آسیبی است که توسط نیروهای خارجی به انسان وارد می‌شود‌، تروما می تواند ترومای جاده، منازل و کارخانه باشد.

وی درباره سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر عدم همگرایی سازمان‌های مرتبط با امر بهداشت و سلامت افزود: به تنهایی هیچ ارگان و سازمانی نمی‌تواند راهی به پیش ببرد و نیاز به همکاری وجود دارد. مثلا وزارت جهاد سازندگی در راه‌ها مسئله پیشگیری را مد نظر قرار دهد و همچنین خودرو سازان.

وی ادامه داد: در این کنگره تمام همکاری‌ها بین سازمان‌های متولی وجود دارد. این همکاری بین‌بخشی می‌تواند به مردم کمک کند؛‌ این آموزش‌های کوتاه در زمان جنگ تحمیلی هم در جبهه‌ها جریان داشت تا در مقابله با دشمن چگونه عمل کرد.

سیاووش صحت، دبیر علمی کنگره افزود: این کنگره از اردیبهشت ماه آغاز شده و طی سه روز در روزهای 24 تا 26 دی ماه در محل همایش‌های رازی علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: 163 مقاله به این دبیرخانه ارسال شده است، که از آن 37 مقاله به عنوان سخنرانی، 80 پوستر و 27 پانل تخصصی، 13 کارگاه علمی و 13 سخنرانی جانبی انتخاب شد، همچنین در کنار این کنگره نمایشگاه جانبی از تجهیزات پزشکی برگزار خواهد شد.

سید مسعود خاتمی، دیگر دبیر علمی کنگره در ادامه گفت: دو عامل در حوادث تروما نقش دارند؛ یکی حوادث غیر مترقبه مانند زلزله و دیگری حوادث دستساز بشر مانند نزاع و حوادث است.

وی تصریح کرد: حوادث جاده‌ای عامل بسیار مهمی را در آسیب تروما دارند که مهمترین اقدامات برای پیشگیری از این نوع تروماها آموزش همگانی است.

تروما سومین عامل مرگ و میر در کشور
سیاوش صحت در ادامه گفت: تروما بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان عامل سومی است که در مرگ و میرها نقش ایفا می کند.

وی افزود: افزایش دانش مردم و تغییر سبک زندگی در پیشگیری از حوادث جسمانی تروما نقش اساسی دارد و پیشگیری می‌تواند مقرون به صرفه باشد زیرا تروما در سال حدود 12 هزار میلیارد خسارت وارد می‌کند و هزینه آسیب با وسایل نقلیه بیش از 5 درصد تولید ناخالص ملی و معادل 2 میلیارد دلار است.

ایجاد مرکز تروما سنتر در تهران

جعفر اصلانی به لزوم احداث تروما سنتر در حاشیه تهران اشاره کرد و افزود: در حوادث تروما میانگین رسیدن بیمار به بیمارستان حدود 1 ساعت و 20 دقیقه است که بسیار طولانی است و گاهی شاهد از دست رفتن بیمار بودیم.

وی افزود: احداث این مرکز در منطقه 18 تهران در نظر گرفته شده است که دسترسی آسانی به وسایل حمل و نقل زمینی و هوایی داشته باشد که با کمک و همکاری دستگاه‌های دیگر این اتفاق خواهد افتاد.

captcha