کد خبر: 2681937
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲
دکتر روحانی در افتتاحیه کنفرانس وحدت تأکید کرد:

ورود مباحث تقریبی به دروس مدارس و دانشگاه‌ها/ گروهی غارتگر به نام دین آبروی اسلام را برده‌اند

گروه سیاسی: ‌رئیس‌ جمهور صبح امروز در افتتاحیه بیست‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت با تأکید بر ضرورت ورود مباحث تقریبی به دروس مدارس و دانشگاه‌ها گفت: اگر بناست متحد باشیم باید از دوران دبستان به رسمیت شناختن مذاهب را به فرزندانمان بیاموزیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، چهارشنبه، 17 دی‌ماه در مراسم افتتاحیه بیست‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) گفت: امروز مسلمانان بیش از هر زمان دیگری نیازمند به تابش نور مولود مسعود این ایام هستند.
وی افزود: پیامبر(ص) برای مسلمان‌ها راه اخلاق، اعتلای زندگی مادی و معنوی و تمدن اسلامی را به ارمغان آورد و امت واحده اسلامی را در چارچوب وحی آسمانی تشکیل داد و از ما خواست تا آن مسیر و آن راه را پاس بداریم و ادامه دهیم.
وی با اشاره به اتفاقات یک سال گذشته در دنیای اسلام گفت: در طول یک سال گذشته دنیای اسلام شاهد کشتارها، کشمکش‌ها و اختلافات و جنگ‌های باورنکردنی بود.
دکتر روحانی با بیان اینکه وحدت در دنیای اسلام با تکرار کلمه وحدت ایجاد نخواهد شد، اظهار کرد: کنفرانس‌های وحدت اسلامی نیز تنها و تنها می‌توانند آغازی برای پیمودن مسیر دشوار وحدت و اتحاد و یکپارچگی باشد.
وی افزود: وحدت نیاز به سعه صدر، شناسایی یکدیگر و مدارا دارد؛ اگر ما راه مذاهب را طرق مختلف رسیدن به هدف واحد ببینیم، وحدت امکان‌پذیر می‌شود اما اگر مذاهبی را در مسیر دوری از اهداف مورد توجه قرار دهیم، وحدت حاصل نخواهد شد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: وحدت به این معنا نیست که افراد دست از مذاهب خود بردارند و مناسک خود را طبق فقه خود عمل نکنند، اما باید همه را به عنوان راهروان مسیر و سیره پیامبر مورد توجه قرار دهیم.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه باید همه سازو کارهای خود را در مسیر وحدت به کار گیریم، اظهار کرد: اگر یک شبکه رادیویی یا تلویزیونی به نام دفاع از شیعه یا اهل تسنن در برابر دیگر مذاهب می‌ایستد، با صدای واحد آن را محکوم کنیم و اگر دنبال وحدت هستیم باید افرادی را که به مقدسات مذاهب اهانت می‌کنند را مطرود کنیم و به سمتی برویم که جهان اسلام همکاری‌های عملی را در مسیر وحدت در پیش بگیرد.
وی افزود: در جامعه اسلامی همه باید به دنبال ایثار و فداکاری باشند و همه مذاهب و مسلمان‌ها در حکومت سهیم و شریک باشند.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر مذاهب اسلامی همکاری‌ها را حتی در نوشتن یک تفسیر، تاریخ یا فقه مشترک آغاز کنند ما می‌توانیم به سمت وحدت حرکت کنیم.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر ضرورت ورود مباحث تقریبی به دروس مدارس و دانشگاه‌ها گفت: اگر بناست متحد باشیم باید از دوران دبستان به رسمیت شناختن مذاهب را به فرزندانمان بیاموزیم و مذاهب اسلامی را به عنوان شاخه‌های یک دین به رسمیت بشناسیم.
وی با انتقاد از سیاست‌های برخی سران کشورهای اسلامی گفت: مگر ممکن است دو جمع مسلمان با یکدیگر متحد شوند اما در منافع ملی رو در روی هم بایستند؟ اگر وحدت دنیای اسلام را می‌خواهیم باید تضاد منافع را از بین ببریم و تهدیدات مشترک را برای یکدیگر تبیین کنیم و آن را تهدیداتی برای هم بدانیم.
رئیس‌جمهور افزود: همه در برابر آب، خاک، ساختمان‌ها، آثار تمدنی و حتی حیوانات مجامع اسلامی مسئول هستیم و نمی‌توانیم از کنار آن به راحتی بگذریم؛ هر چند برخی در برابر آن سکوت می‌کنند و از قاتلانی که پست‌تر از بهایم هستند حمایت کرده و کمک‌های مالی و تسلیحاتی می‌کنند.
وی تصریح کرد: آیا قابل قبول است که سال‌ها فلسطین زیر بمباران وحشیانه باشد، آیا قابل قبول است که ملتی 66 سال از سرزمین و دیار خود آواره باشد؟ آیا قابل قبول است که سال‌ها لبنان و سوریه در جنگ و کشتار و ویرانی باشد، آیا قابل قبول است که صلاح‌الدین و نینوا و قلب عراق در هجوم وحشیان باشد، آیا برای دنیای اسلام قابل قبول است که افغانستان و پاکستان و یمن در مسیر تنازع و کشتار توسط برخی گروه‌ها باشند؟
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: اگر به دنبال وحدت هستیم نباید سنی در غزه، علوی در دمشق، زیدی در یمن، کرد در شمال عراق و سنی و شیعه در پاکستان و افغانستان و در سرتاسر جهان متفاوت باشد؛ باید همه را امت واحده بدانیم.
وی با بیان اینکه امروز گروهی غارتگر به نام دین و جهاد آبروی اسلام را برده‌اند، گفت: آنها به نام دین سر می‌برند و بقاع و مساجد و کنیسه و کلیساها را نابود می‌کنند.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر ضرورت تلاش علما و نخبگان جهان اسلام برای وحدت در بین مذاهب اسلامی اظهار کرد: در شرایطی که امروز قرار داریم مسیر اتحاد و یک‌پارچگی را برگزینیم و افتخار کنیم، در حالی‌که امروز جوانان مسلمان در دنیای غرب و شرق از کار یک گروه هتاک به اسلام و آدم‌کشی احساس شرم می‌کنند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: بیایید اسلام رحمانی، معتدل و اعتدالی را به جهان معرفی کنیم و در برابر افراط و خشونت ایستادگی کنیم و به دنیا بگوییم اسلام دین افراط و خشونت نیست بلکه دین مماشات و مداراست.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه‌ای جهان اسلام در کنار گروه‌های اسلامی در برابر خشونت و افراط خواهد ایستاد، گفت: جمهوری اسلامی در کنار مسلمانانی که برای آزادی سرزمینشان و در برابر غاصبان می‌جنگند، می‌ایستد و از آنها دفاع خواهد کرد.
دکتر روحانی اظهار کرد: دنیای استعمار می‌خواهد با تخفیف و اهانت به اسلام، تفرقه در جهان اسلام بر سرزمین‌های اسلامی سلطه یابد و منابعشان را غارت کند و بر ما حکومت و سیادت داشته باشد.
رئیس‌جمهور افرود: ما امروز برای منافع خود و منافع جهان اسلام و منافع آینده فرزندان خود باید متعهد شویم و از اختلافات و تفرقه دست برداریم و به مسائل مهم و اهداف جهان اسلام نگاه کنیم.

captcha