رضا دستجردی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: افراد در صورتی میتوانند برای ازدواج در سنین پائین و ابتدای جوانی تصمیم بگیرند که به پختگی لازم رسیده باشند.
وی اظهار کرد: برای ازدواج رسیدن به بلوغ فکری روانی، اقتصادی و جنسی لازم است که متأسفانه در جامعه سن رسیدن به این چهار نوع بلوغ متفاوت بوده که منشاء آن را باید در خانوادهها و نوع تربیت فرزندان جستوجو کرد.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: خانوادهها باید با فرزندان بهگونهای رفتار کنند و به شیوهای آنان را تربیت کنند که وقتی به بلوغ جنسی میرسند به پختگی روانی و فکری لازم رسیده باشد.
مسئولیت دادن به فرزندان زمینه ساز رسیدن به بلوغ فکری و روانی
دستجردی افزود: متأسفانه خانوادهها فرزندان خود را از شرایط واقعی جامعه و تجربههای حقیقی دور نگه میدارند به جای مسئولیت سپردن به آنان و مشارکت دادن آنان در امور اجتماعی صرفاً مباحت آموزشی و تحصیلی را از آنان میخواهند که این مسئله باعث میشود فرزندان ما دیر به بلوغ فکری و روانی برسند.
وی ادامه داد: اگر دختر و پسری در ۲۰-۲۱ سالگی به پختگی لازم رسیده باشد میتواند ازدواج کند اما اگر این پختگی حاصل نشده باشد ممکن است فرد بر اساس احساسات متزلزل و عجولانه تصمیم بگیرد و به همین دلیل در آینده پشیمان شود.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خیلی از والدین ممکن است این سؤال را بپرسند که اگر فرزندمان تصمیم بر ازدواج داشت ولی به پختگی لازم نرسیده بود باید چگونه رفتار کنیم که او را از تصمیمش منصرف کرده و از طرف دیگر آسیب روانی به وی نرسد.
دستجردی عنوان کرد: در اینباره باید گفت متأسفانه در جامعه ما افراد زود درگیر ارتباط با جنس مخالف و عشقهای بی سرانجام میشود و خانوادهها بهتر است از رسیده به این وضعیت جلوگیری کنند نه اینکه وقتی احساسات زودگذر بر فرزند غلبه کرد تازه به فکر چاره باشند.
خانوادهها بر اساس توجیهات منطقی با فرزندشان صحبت کنند
وی اظهار کرد: البته اگر خانوادهها بر اساس توجیهات منطقی و عاقلانه با فرزندشان صحبت کنند و والدین نیز خودشان مشورتپذیر باشند میتوانند بر تصمیمات متزلزل فرزندشان در این زمینه تأثیر بگذارند.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: بهطور منطقی برای ازدواج رسیدن به استقلال اقتصادی لازم است که البته این بهمعنای از دست دادن توکل به خداوند در امور مادی ازدواج نیست.
دستجردی افزود: اگر خانوادهای دریابند فرزندشان برای ازدواج به پختگی لازم به لحاظ عاطفی و فکری رسیده است اما از نظر اقتصادی دچار مشکل است اگر او را از این منظر حمایت کنند تا شرایط ازدواج او فراهم شود بسیار شایسته است.
وی درباره بایدها و نباید پیشنهاد ازدواج و خواستگاری از جانب خانواده دختر گفت: در فرهنگی ایرانی و اسلامی معمولا پیشنهاد ازدواج از جانب پسر و خانواده او مطرح میشود اما اگر خانوادهای پسری را با ملاکهای مدنظرشان دیدند که با دخترشان مناسب است اشکالی در جهت مطرح کردن ازدواج از جانب خانواده دختر نیست.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: برخی از خانوادههای دختران به علت ترس از اینکه ممکن است در آینده فرزندشان با فشار روانی و تحقیر از جانب همسرش مواجه شود از اینکه در ابتدا خودشان پیشنهاد ازدواج را مطرح کنند؛ خودداری میکنند اما باید به این نکته توجه داشت که اگر ارتباط متقابل و احترام در زندگی باشد این مسائل مطرح نمیشود.