به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، خداوند برای اینکه نسل بشر از انقراض در امان بماند در وجود زن و مرد خصوصیاتی قرار داد که یکدیگر را جذب کنند و کانون خانواده را تشکیل دهند یعنی غریزه جنسی در ازدواج اصل و معیار نیست.
امام صادق(ع) میفرماید: هدف از ازدواج دوام و بقا نسل بشر است شهوت و غریزه جنسی وسیلهای است تا انسان به ازدواج تمایل نشان دهد و در سایه ازدواج نسل بشر از انقراض نجات یابد.
هر ازدواج یک امر الهی و معنوی است، زیرا پیوند دو نفر در تمام ادیان یک دستور آسمانی از جانب پیامبران بوده است و باید به جنبه آسمانی و پیوند معنوی آن توجه داشته باشیم.
حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(ص) در ازدواج نمونه کامل انسانیت در تمام ابعاد بودهاند و تمام فرشتگان الهی به وجود آن دو انسان ملکوتی افتخار میکردند.
عفاف و پاکدامنی، همسرداری، پرورش فرزندان، سبک بودن مهریه، جهیزیه به اندازهی نیاز، سادگی جشن عروسی و دوری از گناه از ویژگیهایی هستند که جوانان برای داشتن یک زندگی موفق باید از آنان الگو بگیرند.
یکی از اصول اساسی و رازهای موفقیت ازدواج، کفو و همتا بودن دختر و پسر با هم است، زیرا تنها در صورت همتا و همشأن بودن دو زوج است که درک متقابل آنان از یکدیگر امکانپذیر است.
برخی تصور میکنند کفویت تنها به شرایط ظاهری از قبیل مسائل نژادی و یا وضعیت مادی و رفاهی بستگی دارد، در صورتیکه چنین نیست، بلکه همتایی و همسویی آرمانها، خواستها و تمایلات روحی و روانی افراد، میزان آگاهیهای علمی و دینی و میزان تعهد عملی به مکتب و مذهب، و ارزش نهادن به ویژگیهای اخلاقی و فرهنگی است.
اگر مسئله همتایی نبود، بدون تردید دختران زیبایی در مدینه بودند که از ازدواج با حضرت علی(ع) خرسند میشدند اما او حتی از آنان خواستگاری هم نکرد و برای حضرت فاطمه(س) نیز خواستگاران فراوانی بودند امّا حضرت فاطمه(س) و پیامبر(ص) به این وصلتها راضی نشدند تنها حضرت فاطمه(س) و روح والای او بود که زیباییها و شکوه معنوی حضرت علی(ع) را درک میکرد.