به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوازدهمین نمایشگاه «یاد یار مهربان» صبح امروز، دوم بهمن با حضور علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیاکبر اشعری، رئیس باغ کتاب، حجتالاسلام امرودی، معاون فرهنگی شهرداری و حجتالاسلام شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در محل بوستان گفتوگو برگزار شد.
شهردار تهران در این مراسم ضمن قدردانی از همه دستاندرکاران برپایی نمایشگاه که زمینه برپایی آن را در همه ابعاد فنی، محتوایی، اجرایی و ... فراهم کردهاند، عنوان کرد: عمده زحمات مداوم عزیزان که قطعاً با فراز و نشیبهایی نیز همراه بوده است در حوزه انتشارات و بخش خصوصی است.
وی با بیان این مطلب افزود: اگر نگاهی به مجموعه فعالیتهای شهرداری در دهه گذشته بیندازیم، میبینیم که یک رویکرد ثابت و سیاست مشخص داشته است که همه در آن سعی کردهاند تا وظایف ذاتی قانونی که شهرداری دارد را در حوزه مسائل کاربردی خدماتی مورد انتظار مردم، انجام دهند.
قالیباف در ادامه این موضوع گفت: البته این تلاش جوابگوی نیاز و حقی که مردم دارند نیست، ولی در کنار آن نگاه دائمی به مجموعه مدیریت شهری بوده که مهمترین وجه تفاوت ما به عنوان شهری که بیتردید میتوان آن را مرکز سیاسی و فرهنگی جهان تشیع دانست، مطرح بوده است.
وی مهمترین وجه تمایز این نظام با نظامهای غیر اسلامی را در تلاش برای تعالی شهر و مردم شهر عنوان کرد و یادآور شد: در طول سالهای گذشته این موضوع را فراموش نکردیم و مباحث را این طور تحلیل نکردیم که در ظاهر و قوانین و عرف که سنت گذشته بوده است، این گونه مسائل جزء وظایف شهرداری نیست.
قالیباف در ادامه سخنانش به موضوع توسعه شهر تهران اشاره و عنوان کرد: در کنار توسعه کالبدی شهر، در بخشهای فرهنگی نیز تلاش کردهایم که آمار نشان میدهد که از نظر توسعه فضای فرهنگی و تربیتی و از بعد سلامت جسمی و روحی با تمام دهههای گذشته میتوانیم رقابت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مباحث نرمافزاری از هیچ تلاشی فروگذار نکردهایم، اظهار کرد: این موضوع را که مشکلات اقتصادی به سرعت در سبد خانواد و مسائل تربیتی و سلامت جسمی اثر منفی میگذارد را درک کردیم.
شهردار تهران از سیاست بسیار روشن این نهاد در موضوع سبد خانوار یاد کرد و گفت: تلاش کردیم فشارها را جبران کنیم تا از مظلومیت و مهجوریت بیش از اندازه فرهنگ در جامعه بکاهیم و این موضوع را که فرهنگ در جامعه ما مظلوم و مهجور است تغییر دهیم.
قالیباف با بیان اینکه کمتر برای افزایش سطح آگاهی مردم تلاش شده است، افزود: متاسفانه به بخش فرهنگ آن گونه که باید توجه نشده است و این موضوع که کتاب و کتابخوانی پایه و استوانه فرهنگ کشورمان است، مورد غفلت قرار گرفته.
در ادامه این مراسم تفاهمنامهای برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقای فرهنگ شهروندی با حضور علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش و محمدباقر قالیباف امضاء شد.