به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوازدهمین نمایشگاه «یاد یار مهربان» صبح امروز، دوم بهمن با حضور علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیاکبر اشعری، رئیس باغ کتاب، حجتالاسلام امرودی، معاون فرهنگی شهرداری و حجتالاسلام شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در محل بوستان گفتوگو برگزار شد.
جنتی در این مراسم با اشاره به اینکه همه بر این باور هستند که نقش کتاب و کتابخوانی در ارتقای سطح فرهنگ جامعه انکارناپذیر است، افزود: با توجه به فعالیت انقلاب اسلامی که انقلاب فرهنگی و مبتنی بر ایدئولوژی اصیل اسلامی است، طبیعی است که توجه بیشتری به موضوع کتاب و کتابخوانی باید صورت گیرد.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: در طول سه دهه گذشته، شاهد این موضوع هستیم که رهبر معظم انقلاب نیز بر این امر تأکید کردهاند و البته باید اعتراف کرد که در سالهای اخیر شاهد بودیم که کتابخوانی در کشور کاهش یافته است و نگاه به آمار مراجعهکنندگان به کتابخانههای عمومی و شمارگان کتابهای منتشر شده نیز بیانگر این مطلب است.
جنتی ادامه داد: در سال جاری نسبت به سال گذشته از نظر تعداد عناوین منتشر شده آثار، شاهد رشد بودیم، اما از نظر شمارگان، کاهش داشتهایم. در گذشته شاید حداقل تیراژ چاپ کتاب، سه هزار نسخه بود که اکنون این میزان به 700 نسخه میرسد.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه این رویکرد با وجود تجدید چاپها روی میدهد، گفت: در این باره توجه بیشتری به موضوع کتاب و کتابخوانی نیاز است. اگر قرار باشد که فرهنگ کتابخوانی در نسل آینده به ویژه کودکان و نوجوانان بروز پیدا کند، باید تلاش بیشتری در این باره کرد.
وی با اشاره به اینکه کودکان هر آنچه را که در این دوره سنی میبینند و میخوانند، در ذهن آنها ثبت میشود، اظهار کرد: این رویکرد در کودکی شکل میگیرد در دوران نوجوانی، جوانی، میانسالی و کهنسالی ادامه پیدا میکند.
جنتی، مدارس را بهترین فضا برای کتابخوانی و یادگیری مهارت کتابخوانی دانست و گفت: کاری که در این نمایشگاه طی 12 سال با کمک و همکاری شهرداری تهران و آموزش پرورش انجام شده، بسیار ارزنده است.
وی با تأکید بر لزوم اهتمام به منظور گسترش هر ساله این رویداد فرهنگی، تصریح کرد: خوشبختانه این اقدام به نوعی الگو برای استانهای دیگر تبدیل شده است که نمایشگاههایی را به صورت مشابه در آن برپا کنند.
جنتی با اظهار امیدواری از توسعه این فعالیت در سراسر کشور، گفت: با برپایی چنین نمایشگاههایی هم شور مطالعه افزایش مییابد و هم از صنعت نشر حمایت به عمل میآید که امروز نیاز شدیدی به حمایت و پشتیبانی دارد و موجب گردهمایی صدها ناشر میشود.
وی کتاب را میراث مکتوب ایران در طول سالیان بسیار طولانی دانست و اظهار کرد: باید به سوی کتاب دیجیتالی نیز پیش برویم و سایر ابزارها را در ارتقای سطح فرهنگی جامعه به ویژه در حوزه کودک و نوجوان به کار بگیریم.
جنتی، تولید بازی رایانهای را نیازمند حمایت دانست و افزود: باید از ابزارهای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی استفاده کنیم. همچنین توجه به پیامبر اکرم(ص) در روزهای اخیر و ایجاد کمپین «من عاشق محمد(ص) هستم» و ملحق شدن به این کمپین، از جمله این راهکارهاست.