به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوازدهمین نمایشگاه «یاد یار مهربان» صبح امروز، دوم بهمنماه با حضور علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیاکبر اشعری، رئیس باغ کتاب، حجتالاسلام امرودی، معاون فرهنگی شهرداری و حجتالاسلام شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در محل بوستان گفتوگو برگزار شد.
فانی در این مراسم و پس از امضای تفاهمنامه با شهرداری تهران، اظهار کرد: آموزش پرورش مؤثرترین نهاد فرهنگی است زیرا مخاطبان و موضوع کار آن را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند. در این باره 13 میلیون دانشآموز در سراسر کشور در 105 هزار مدرسه فعالیت میکنند که جامعه هدف آموزش و پرورش به شمار میروند.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: در این رابطه با همکاری یک میلیون نفر از همکاران فرهنگی در 752 منطقه آموزشی، با توجه به شرایط سنی دانشآموزان که آموزش و رفتارپذیر هستند، این نهاد مؤثر بر این قشر از مخاطبان تأثیرگذار بوده است.
فانی ادامه داد: موضوع کتاب و کتابخوانی از جمله مطالبات مقام معظم رهبری در مقاطع بسیار زیاد بوده است. رئیس جمهور نیز در بازگشایی مدارس طی سال 92 تأکید کرد که آموزش پرورش درباره انشاء، گفتوگو، کتاب و کتابخوانی برنامههای هفتگی داشته باشد.
وی افزود: آموزش و پرورش در یکی دو سال اخیر اقداماتی را برای کتاب و کتابخوانی و گفتوگو فراهم آمد و زمینه نقد را نیز فراهم کرد تا دانشآموزان بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.
فانی بر توسعه کتابخوانی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تأکید و اظهار کرد: این موضوع از دیگر مباحثی است که در آموزش و پرورش دنبال میشود و در سازمان پژوهشی و آموزشی برنامه مدارس را بر این اساس تدوین و کتاب درسی را تألیف میکنند.
وی به اجرای برنامههایی به منظور تقویت کتاب و کتابخوانی در مدارس اشاره و عنوان کرد: آموزش و پرورش توسعه مشارکت را به عنوان یکی از پنج سیاست جدی خود دنبال میکند و این موضوع در همه مدارس اعم از دولتی و غیردولتی اجرا میشود.
فانی از توسعه همکاری شهرداری و وزارت آموزش و پرورش در دو سال اخیر یاد کرد و گفت: نمایشگاه یاد یار مهربان یکی از این فعالیتهاست که در راستای توسعه مشارکت جشنوارهها در هفته گذشته جلسهای نیز برگزار شد.
وی از همکاری با وزارت ارشاد در هفته کتاب یاد کرد و افزود: 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه طی هفته کتاب برگزار شد. البته برخی از این مدارس، مدرسههای روستای کمجمعیت بودند.
فانی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش صرفاً نمیتواند به اتکای منابع داخلی خود اداره شود، اظهار کرد: ما با بیش از 20 دستگاه دولتی تفاهمنامه داریم. امیدواریم که تفاهمنامه امروز بتواند یک الگو برای سایر شهرداریها در شهرها شود تا وظایف خود را در قبال دانشآموزان به نتیجه برسانند.
جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه همه بر این باور هستند که نقش کتاب و کتابخوانی در ارتقای سطح فرهنگ جامعه انکارناپذیر است، افزود: با توجه به فعالیت انقلاب اسلامی که انقلاب فرهنگی و مبتنی بر ایدئولوژی اصیل اسلامی است، طبیعی است که توجه بیشتری به موضوع کتاب و کتابخوانی باید صورت گیرد.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: در طول سه دهه گذشته، شاهد این موضوع هستیم که رهبر معظم انقلاب نیز بر این امر تأکید کردهاند و البته باید اعتراف کرد که در سالهای اخیر شاهد بودیم که کتابخوانی در کشور کاهش یافته است و نگاه به آمار مراجعهکنندگان به کتابخانههای عمومی و شمارگان کتابهای منتشر شده نیز بیانگر این مطلب است.
جنتی ادامه داد: در سال جاری نسبت به سال گذشته از نظر تعداد عناوین منتشر شده آثار، شاهد رشد بودیم، اما از نظر شمارگان، کاهش داشتهایم. در گذشته شاید حداقل تیراژ چاپ کتاب، سه هزار نسخه بود که اکنون این میزان به 700 نسخه میرسد.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه این رویکرد با وجود تجدید چاپها روی میدهد، گفت: در این باره توجه بیشتری به موضوع کتاب و کتابخوانی نیاز است. اگر قرار باشد که فرهنگ کتابخوانی در نسل آینده به ویژه کودکان و نوجوانان بروز پیدا کند، باید تلاش بیشتری در این باره کرد.
در پایان این دیدار، مسئولان از نمایشگاه بازدید کردند. بازدید از دو غرفه قدیانی و نشر دفاع مقدس از جمله حاشیههای این بازدید بود.