کد خبر: 2757772
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷
علی لاریجانی:

آزادی بیان برای طرح فکر است، نه طرح توهین/ انقلاب اسلامی؛ حرکتی ارگانیک و پویا

گروه سیاسی: رئیس مجلس در همایش ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور تأکید کرد: آزادی بیان برای طرح فکر است، نه طرح توهین؛ وقتی کسی از توهین استفاده می‌کند یعنی کار سوئی کرده است و این دو از یکدیگر متفاوت هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز، شنبه، 4 بهمن‌ماه در همایش ستادهای دهه فجر انقلاب اسلامی سراسر کشور با اشاره به وضعیت کنونی منطقه و مسائل بین‌الملل گفت: امروز در صحنه منطقه‌ای یک آشفتگی می‌بینیم که برخی دست‌ساز هستند و سمت و سوی آنها به‌گونه‌ای است که می‌خواهند با جوهره خط امام و انقلاب ستیز کنند، هرچند در این عرصه موفق نخواهند شد اما صف‌آرایی‌هایی در این زمینه وجود دارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک حرکت پویا و باطراوت است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک رویداد تاریخی نیست یلکه حرکت ارگانیکی است که پویاست و ادامه دارد به‌طوری که در دهه‌های اخیر بسیاری از پدیده‌های بسیار مهمی که در منطقه و کشورهای اسلامی به وجود آمده، متأثر از این بیداری بوده است.
منتخب مردم قم در مجلس یکی از ویژگی‌های مهم انقلاب اسلامی را اسلامیت این انقلاب عنوان کرد و گفت: این ویژگی باعث شده است که انقلاب اسلامی از دیگر انقلاب‌های تاریخ جدا شود و با برخی جهش‌هایی که در منطقه رخ داد تفاوت‌هایی داشته باشد.
لاریجانی افزود: وقتی انقلاب اسلامی می‌خواهد دین حنیف را مبنا قرار دهد، بنابراین این دین را یک برنامه کامل و جامع می‌دانیم.
وی اظهار کرد: غرب از دو قرن گذشته به دنبال این بوده است که دین را نحیف کرده و عرصه‌هایش را محدود کنند و به قدری حوزه دین را کوچک کرده‌اند که به ویژگی‌های آسمانی دین توهین می‌کنند و به سطح زمینی تنزل می‌دهند.
رئیس مجلس با اشاره به دفاع غرب از اهانت به مقدسات ادیان به عنوان دفاع از آزادی بیان گفت: آنها می‌گویند چون آزادی بیان داده‌ایم باید این اهانت‌ها را تحمل کنیم، در صورتی که آزادی بیان برای ارتقا و تکامل فکری است اما این طرز تفکر در طریق کمال قرار نمی‌گیرد و باعث زوال می‌شوند.
لاریجانی افزود: اگر قرار باشد اهانت را آزادی بیان بنامیم پس افراد شرور و  بی‌سرپا متفکران جامعه هستند! در حالی‌که این‌طور نیست و  با افراد شرور متناسب با رفتاری که دارند، برخورد می‌شود.
وی اهانت به مقدسات را سوءاستفاده از آزادی بیان دانست و گفت: در برخی کشورهای عده‌ای از این مفاهیم سوءاستفاده و هرزگی می‌کنند که این سوءاستفاده عملی مجرمانه است، نه آزادی بیان.
رئیس مجلس ادامه داد: آزادی بیان برای طرح فکر است، نه طرح توهین؛ وقتی کسی از توهین استفاده می‌کند یعنی کار سوئی کرده است و این دو از یکدیگر متفاوت هستند.
وی با اشاره به دو طرز فکر در مورد دین گفت: عده‌ای می‌خواهند با نحیف کردن دین، آن را حذف کنند اما انقلاب اسلامی دین حنیف را مبنای زندگی خود در شئونات مختلف کرده است؛ دیدگاه‌ اول باعث سقوط می‌شود در حالی‌که انقلاب اسلامی تلاش می‌کند ارکان مختلف زندگی جامعه را با دین مشحون کند، هر چند نمی‌توان گفت امروز همه شئون جامعه دینی شده اما حرکت انقلاب اسلامی به این سمت و سو جهت‌گیری شده است.
لاریجانی افزود: انقلاب اسلامی دین و دنیا و دولت را در کنار یکدیگر قرار داده است در حالی‌که نگاه سکولاری معتقد است که دین، دنیا و دولت با یکدیگر تفاوت دارند و نمی‌توانند در کنار هم قرار گیرند، بنابراین دین معادل یک بسته فرهنگی می‌شود.
وی در مورد اتفاقات اخیر در کشورهای منطقه‌ای خاطرنشان کرد: زنده بودن امت اسلامی که هیجانات درونش نهفته است و گاه به جوش می‌آید به این دلیل است که می‌خواهند دین در زندگی‌شان حضور داشته باشد.

رئیس مجلس گفت: افتخار ما برای اینکه دین اسلام دین خاتم است، بر این اصل است که خاتم بودن را کمال دین می‌دانیم و می‌خواهیم آن را در تمام شئون زندگی تئوریزه کنیم.

وی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی تمامی طبقات و اقشار مردم در صحنه حضور داشتند، اظهار کرد: انقلاب اسلامی تنها برای پابرهنگان و طبقه خاصی از جامعه نیست، بلکه برای ‌پیروزی انقلاب اسلامی تمام طبقات، اقوام و ادیان به میدان آمدند.

منتخب مردم قم در مجلس افزود: ذات انقلاب در فراگیر بودنش نهفته است به همین دلیل انقلاب به عنوان موتور محرکی وجدان‌ها را بیدار کرد برای همین همه به انقلاب دلبستگی پیدا کردند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه وعده انقلاب در فراگیری‌اش محقق شده است، گفت: در نظام جمهوری اسلامی رهبری جامعه به واسطه آرای مردم انتخاب می‌شود؛ رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس نیز با آرای مردم برگزیده می‌شوند بنابراین ارکان حکومتی ما مردمی است.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است عده‌ای با کینه‌ورزی سخن بگویند و به دنبال بهانه‌جویی باشند اما به دلیل قدر و منزلتی که پایداری مردم ایجاد کرده، از این اتفاق مضطرب هستند.

رئیس مجلس تصریح کرد: امروز در منطقه بسیاری از کشورها وضعیت آشفته ای دارند اما ایران با اینکه الهام‌بخش و تأثیرگذار است، اما از ثبات امنیتی، سیاسی و اجتماعی برخوردار است که این امر برمی گردد به مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی و اینکه مردم سرنوشت خود را تعیین می کنند.

وی با تأکید بر اینکه برخورد کینه‌ورزانه غرب در حمایت مردم از انقلاب اسلامی ندارد، گفت: شاید برخی کشورهای غربی در حوزه‌هایی مانند حقوق بشر، برخی مسائل را به‌وجود بیاورند، اما این اقدامات در حرکت ایران تأثیری ندارد.

لاریجانی استکبارستیزی ملت ایران را از دیگر ویژگی های انقلاب اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: ما از همان ابتدا تابلوی اصلی خود را «نه شرقی نه غربی» قرار دادیم و اعلام کردیم که زیر بار استکبار نمی‌رویم، چرا که استکبار به دنبال تحمیل خود به دیگر کشورها هستند تا دیگران را اقمار خود قرار دهند در حالی که مواضع ضد استکباری جوهره اصلی انقلاب است.

رئیس مجلس افزود: آمریکا تلاش می کردند کشورها را فرودست معرفی کند در حالی که انقلاب اسلامی به دنبال این بود که فرودستی را از کشورها به ویژه امت اسلامی بگیرد و کاری کند تا روی پای خود بایستند.

وی با بیان اینکه شعارهای انقلاب اسلامی شیرین و دلنشین است، اظهار کرد: این شعارها برای کشورهایی که سال هاست تحت فشار جریان های استکباری بودند دلنشین بود و باعث شد فضاهای جدیدی شکل بگیرد.

لاریجانی یکی از دلایل ایستادگی ملت ایران در مسئله هسته‌ای را ویژگی استکبارستیزی انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: دولت‌های غربی در مسئله هسته‌ای می‌خواهند به ایران زور بگویند؛ اگر می‌توانستند از طریق جنگ وارد می‌شدند اما این راه را پیش از این امتحان کرده بودند وبه نتیجه نرسیده‌اند برای همین از راه دیگری می‌خواهند فشار بیاورند.

وی اظهار کرد: در چند سال اخیر کشورهای غربی با استفاده از ابزارهایی مانند تحریم به دنبال فشار بر جمهوری اسلامی بودند اما پس از مدتی مشاهده کردند که این رویکرد مؤثر نبود و جمهوری اسلامی در حوزه هسته‌ای به پیشرفت‌های بسیاری دست یافته است بنابراین پای میز مذاکره آمده‌اند البته در شرایط کنونی غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که تحریم ها ایران را پای میز مذاکره آورده اما باید بگویم که به علت مؤثر نبودن تحریم ها کشورهای غربی مجبور به مذاکره با ایران شدند.

رئیس مجلس با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره مخالفت و تلاش‌های اخیر کنگره در مسئله هسته‌ای ایران گفت: قطعاً اقدامات کنگره آمریکا و اختلافات دولت و این بخش به ما مربوط نیست از این رو اگر آقای اوباما نمی‌تواند مسائل داخلی خود را حل کند مسئول اصلی شکست مذاکرات خواهد بود.

وی تصریح کرد: آمریکا با استفاده از اهرم کنگره به دنبال افزایش فشار بر ایران است اما این اتفاقات و اختلافات داخلی آمریکا به ما مربوط نیست و ایران در مسئله هسته‌ای در مقابل زیاده‌خواهی‌های استکبار ایستاده است.

لاریجانی با بیان اینکه حمایت از مستضعفین به عنوان آرمان انقلاب اسلامی تعیین شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا از مردم مظلوم فلسطین حمایت کرد، از این‌رو زنده بودن نظام به خاطر همین رویکردها بوده است؛ اگر ایران تنها به فکر جغرافیای سرزمینی خود بود، نمی توانست پویایی خود را حفظ کند.

وی با اشاره به تأکید جمهوری اسلامی بر مسئله مقاومت برای تحقق آرمان فلسطین گفت: برخی کشورها منطق مقاومت را تند می دانستند و معتقد بودند می توان از راه گفت و گو به راه حل مناسبی دست یافت اما این طرح ها حقوق مردم فلسطین را استیفا نکرد.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در کرانه باختری یهودیان کمی زندگی می کردند اما طی این سال ها به دلیل شهرک سازی‌هایی که شد حدود 600 هزار یهودی در این منطقه زندگی می‌کند که حاصل طرح های صلح بوده است.

وی افزود: از طرف دیگر قرار بود بیت‌المقدس پایتخت فلسطینیان شود، اما هم‌اکنون شاهدیم که رژیم جعلی صهیونیستی اراضی اطراف بیت‌المقدس را اشغال کرده و تخریب می‌کند.

لاریجانی با اشاره به حمایت غرب از تروریسم، این پدیده را روی دیگر سکه صهیونیسم دانست و گفت: مقوله تروریسم در منطقه ظلم مضاعفی به مردم و دین اسلام است؛ با این حال جریان‌های اخیر در سوریه بسیاری از این امور را در این رابطه مکشوف کرد به طوری که جمهوری اسلامی بارها در گذشته می‌گفت تروریسم تحت حمایت غرب و اسرائیل به دنبال تخریب اسلام است اما برخی از کشورهای منطقه‌ای اعلام می‌کردند که این گروه‌ها به دنبال ایجاد دموکراسی هستند اما ترور اخیر برخی از فرماندهان مجاهد از سوی رژیم صهیونیستی در داخل خاک سوریه همه موضوعات را روشن کرد.

منتخب مردم قم در مجلس در پایان افزود: تشکیل ائتلاف 40 کشور برای مقابله با داعش فضاحت‌آور است؛ بی‌تأثیر بودن این کشورها در اقدامات اخیر آنها برای مبارزه با گروه‌های تروریستی مشهود بود و نشان داد که این کشورها هیچ قدرتی ندارند؛ در این بین جمهوری اسلامی تنها کشوری بود که برای رفع شر بزرگ منطقه تلاش می‌کرد.

captcha