کد خبر: 2765451
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
نوش‌آبادی تصریح کرد:

مدیریت فضای مجازی به جای فیلتر/ ضرورت مخابره پیام‌های عالی انقلاب

گروه فضای مجازی: ما باید بتوانیم از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای توسعه پیام‌های انقلاب استفاده کنیم گرچه امروز دیدگاه‌هایی برای محدودکردن شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، اما هنرمان این است که بتوانیم با استفاده از این فناوری و با بهره‌گیری از تحولات جهانی در عرصه ارتباطات پیام‌های عالی انقلاب را به سراسر جهان مخابره کنیم.

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ماهیت انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی رخدادی بود که نه تنها کشور خودمان را دچار تحول کرد بلکه این رخداد منشأ و مبدأیی برای تحولات در عرصه‌های جهانی و آغازی بر موج بیداری اسلامی و توسعه پیام‌های انقلاب به اقصی نقاط جهان شد.

وی ادامه داد: هر نهاد و دستگاهی به اندازه توان، مسئولیت و مأموریتی که برعهده دارد، برای بزرگداشت این ایام باید برنامه‌ریزی مختلفی داشته باشند و هیچ دستگاهی نباید کنار بکشد.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نهاد فرهنگی است؛ دستگاهی کاملا برخاسته از عمق باورها و نگاه‌های فرهنگی و با مأموریت‌های تعریف شده و وظایف مشخص بوده که در قانون آمده است. ما باید جهت‌گیری‌های‌مان در همه بخش‌ها و حوزه ها به سمت اعتلای فرهنگ انقلاب و حفظ و حراست از ارزش‌های انقلاب و دستاوردهای شکوهمند آن باشد.

توسعه پیام‌های انقلابی از طریق فضای مجازی

وی بیان کرد: ما باید بتوانیم از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای توسعه پیام‌های انقلاب، پیام‌های آرمانی، انسانی و الهی استفاده کنیم و از حداکثر این ظرفیت بتوانیم بهره‌برداری کنیم، گرچه امروز دیدگاه‌هایی برای محدودکردن شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، اما هنرمان این است که بتوانیم با استفاده از این فناوری و با بهره‌گیری از تحولات جهانی در عرصه ارتباطات پیام‌های عالی انقلاب را به سراسر جهان مخابره کنیم.

نوش‌آبادی اظهار کرد: پیامی که مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و غرب ارائه کردند، بخش عمده‌ای از آن توسط شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی تبلیغ می‌شود، یکی از تجربه‌های موفق‌مان است که در عرصه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تجربه می‌کنیم و دست به دست شدن این پیام و انتقالش از طریق همین شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که ما قادریم از این فرصت استفاده کنیم، گرچه در کنار این فرصت‌ها تهدیدهایی وجود دارد.

وی افزود: فضای مجازی عرصه‌ایست که قابل کنترل نبوده و فضای بدون مرز است. شبکه‌های اجتماعی را نمی‌توان همه ابعادش را تحت کنترل و مدیریت قرار داد حتی همان‌هایی که مخترع و بنیان‌گذار این شبکه‌ها هستند هم شاید در امان نباشند.

اسلام ظرفیت‌های عظیمی برای انتقال پیام به جهان دارد

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما می‌توانیم با ظرفیت عظیمی که جهان اسلام  دارد، در مقابل امواج سهمگین تبلیغات بیگانگان و رفتارهای خلافی که توسط غربی‌ها به وجود می‌آید، ضمن پاسخ درست به تبلیغات نادرست، نوع پاسخ‌هایی که می‌توانیم و فضاسازی‌هایی که ما به وجود بیاوریم از این سیستم و فناوری بهره بگیریم.

وی بیان کرد: ما می‌توانیم بسیاری از پیام‌ها و آرمان‌هایی که به عنوان دستاوردهای نظام است را از طریق شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به دنیا و با برنامه‌ریزی و با یک کار حساب‌شده و دقیق ارسال شود.

نوش‌آبادی اظهار کرد: از این فناوری می‌توانیم پیام‌های عالی‌تر انقلاب و پیام‌های انسانی و ارزشی را به دنیا در قالب فیلم، صوت و عکس مخابره کنیم تا جریان‌سازی‌های مثبت در مقابل جریان سازی‌های منفی که دیگران به‌ وجود می‌آورند، ایجاد کنیم.

وی بیان کرد: وزارت ارشاد تا کنون در مقابل برخی از فشارهایی که سر فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی بوده مقاومت کرده و ما عضو شورای عالی فضای مجازی هستیم. ما می‌گوییم باید فضای مجازی را مدیریت کرد و فیلتر و مسدود کردن تنها راه حل نیست بلکه راه‌حل های دیگر وجود دارد و ما می‌توانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم و با برنامه‌ریزی درست و هم‌اندیشی سایر نهادها و دستگاه‌های مختلف جلوی این تهدیدها را بگیریم.

جلوه‌های منفی اسلام باید از فضای مجازی حذف شود

نوش‌آبادی اظهار کرد: ما باید با استفاده از فناوری نوآوری جلوه‌های منفی و ضد ارزشی را حذف کنیم و با جلوه‌های انسانی و اسلامی به مقابله با ناهنجاری‌های موجود جهان برویم و بتوانیم یک جبهه انسانی و الهی را در مقابل جبهه رفتارهای نادرست و خشن و خشونت باری که امروز در دنیا وجود دارد، جایگزین کنیم و این موضوع را اثبات کنیم که همیشه جریانات حق و انسانی بر جریانات ضد اسلامی می‌توانند غلبه کنند.

وی بیان کرد: امروزه هر کسی که توان و استعداد لازم را دارد می‌تواند محتوای سالمی را در فضای مجازی تولید کنند. ما به اندازه کافی محتوا داریم و می‌توانیم آنها را در فضای مجازی ارائه کنیم. انتقال پیام مقام معظم رهبری به جوانان غرب در فضای مجازی نمونه موفق است.

نوش‌آبادی اظهار کرد: نخبگان و همه کسانی که مسئولیت و وظیفه دارند باید وارد تولید محتوا شوند. بخشی از اینها مدیریتش برعهده دستگاه‌های مرتبط با سخت‌افزار و نرم‌افزار است.این دستگاه‌ها باید باهم هماهنگ شوند تا بتوانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم و رصد به موقعی داشته باشیم. حوادث و اتفاقاتی که می‌تواند به نفع جبهه ارزشی و خودی و جبهه انسانی قرار بگیرد باید در دنیا مدیریت شود.

وی بیان کرد: زمانی که یک پیام و حرکت خوب، انسانی و ارزشی در شبکه‌های اجتماعی آغاز شود، خود به خود گسترش می‌یباد. در این یک ماهه اخیر دو اتفاق خوب را تجربه کرده‌ایم. شکل‌گیری کمپن‌های انسانی و اسلامی در مقابل با موج تحرک منفی بیگانگان در غرب با جسارت و حتاکی به ساحت مقدس پیامبر که پاسخ خوبی داده شد که این از طریق همین شبکه‌های مجازی است در مجازی خوب توانستیم ورود کنیم و دنیای اسلام استفاده مطلوبی از این کرد که بتواند پیامش را در صیانت از مکتب نجات‌بخش اسلام و پاسداری از ارزش‌های الهی و انسانی و حمایت از پیامبرنشان دهیم.

ضرورت مدیریت فضای مجازی با برنامه‌ریزی درست

نوش‌آبادی اظهار کرد: اگر بتوانیم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را به خوبی مدیریت کنیم می‌توانیم بر آن غلبه کنیم. ما می‌توانیم این دغدغه‌ها را تبدیل به فرصت‌های مناسب کنیم تا نشان دهیم قدرت‌های مسلمانان در عالم بیشتر است و می‌تواند همه فضاها را در اختیار بگیرند؛ چراکه انسان‌های آرمان‌خواه دنیا بیشتر است و حتی آنهایی که مسلمان نیستند، آنها هم به ارزش‌های انسانی احترام می‌گذارند.

وی یادآور شد: اسلام درونش پیام‌های ارزشی، الهی و انسانی وجود دارد که ما قابلیت تولید محتوا را داریم. اسلام خودش محتواست و سراسر آموزه‌های قرآن و دین‌مان محتوایی دارد که این محتوا در فضای مجازی نشر داشته باشد و شکل بگیرد و به نحو مطلوب ارائه شود.

captcha