کد خبر: 2781954
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴
مهناز فتاحی:

انگیزه نگارش خاطرات «فرنگیس حیدرپور» پس از تأکید رهبری بیشتر شد

گروه جهاد و حماسه: نویسنده دفاع مقدسی کشورمان با اشاره به نگارش خاطرات مبارزات «فرنگیس حیدرپور» که از اسوه‌های مقاومت زنان کرد است، اظهار کرد: پس از دیدار رهبر معظم انقلاب با وی و تاکید بر ثبت خاطرات این بانو، انگیزه بیشتری برای نگارش کتاب پیدا کردم.

مهناز فتاحی، نویسنده دفاع مقدسی کشورمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره نگارش کتاب خاطرات فرنگیس حیدرپور عنوان کرد: فرنگیس هم‌استانی من است و در یکی از روستاهای شهر گیلانغرب زندگی می‌کند.
وی با اشاره به تندیسی که از این بانو در پناهگاه پارک شیرین کرمانشاه نصب است، افزود: هر گاه این تندیس را می‌دیدم، دوست داشتم با خصوصیات این زن مبارز بیشتر آشنا شوم و بالاخره با تلاش فراوان توانستم وی را در روستای گورسفید از نزدیک ملاقات کنم.
فتاحی در ادامه این مطلب و بیان چرایی نگارش کتاب خاطرات فرنگیس اظهار کرد: ابهت، جذبه و غیرتی که در وجود این زن بود، سبب شد تا تصمیم قاطعی برای نگارش کتاب خاطرات وی بگیرم، اگر چه وی در یک روستایی زندگی می‌کرد که برای رسیدن به آنجا باید حدود 4 ساعت زمان صرف می‌کردم و همین موضوع مشکلات زیادی را برای من در بر داشت که ارتباط با این فرد و ضبط مصاحبه‌ها نیاز به صرف وقت بسیار داشت.
وی افزود: با دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری صحبت کردم و مرتضی سرهنگی، مدیر این دفتر به من قول حمایت داد و همین موضوع انگیزه‌ای شد تا کار را شروع کنم و با تمام سختی‌ها آن را پیش ببرم.
فتاحی با بیان اینکه این اثر در دست آماده‌سازی است و به کوشش انتشارات سوره مهر منتشر می‌شود، گفت: وقتی می‌دیدم سرگذشت افرادی نظیر فرنگیس در دست انتشار است، تأسف می‌خوردم که چرا خاطرات او نباید به ثبت برسد.
این نویسنده ادامه داد: فرنگیس به عنوان یک زن کرد و نماینده زنان کرد منطقه است و خود، شاهد هشت سال مقاومت بوده و در درگیری‌ها حضور داشته و کارهای شاخصی انجام داده است، ولی همچنان مهجور و گمنام مانده است. همین موضوعات سبب شد تا انگیزه پیدا کنم که با نگارش خاطرات این زن در قالب کتاب، دینی را به وی ادا کرده باشم.
فتاحی گفت: زمانی که رهبر معظم انقلاب در سال 90 به کرمانشاه آمدند، به دیدار این زن رفتند و تأکید کردند که خاطرات وی باید حفظ و ثبت شود. این در حالی بود که من کار نگارش خاطرات وی را آغاز کرده بود. سخنان رهبری در گیلانغرب و در جمع مردم به من انگیزه بیشتری داد که حتماً کار را به سرانجام برسانم.
وی همچنین یادآور شد: من به زبان‌های مختلف کردی و فرهنگ این منطقه آشنا هستم و این موضوع تا حدودی کارم را آسان کرد. از سویی دختر وی در ثبت خاطرات فرنگیس کمک بسیاری به من کرد؛ این بانو محدودیت‌هایی را در بیان خاطرات داشت و همین موضوع سبب می‌شد که در بیان برخی خاطرات مقاومت کند.
فتاحی با اشاره به اینکه به دیدار همه افراد خانواده فرنگیس رفته است، گفت: در نگارش این کتاب از خاطرات خواهران، برادران و حتی مادر فرنگیس و افرادی که وی را می‌شناختند، استفاده کردم و مسائلی را که وی علاقه‌ای به بیان آنها نداشت، از زبان دیگران شنیدم و در کتاب نقل کردم.
وی افزود: این کتاب شامل خاطرات فرنگیس است، ولی در برخی بخش‌ها ناچار شدم با افراد دیگری هم صحبت کنم تا بتوانم خاطرات را تکمیل کنم، ولی آنها را از زبان فرنگیس مطرح کرده‌ام.
وی همچنین توضیح داد: این اثر شامل زندگی‌نامه مبارزاتی حیدرپور است و علاوه بر بیان خاطرات یک زن، تاریخ جنگ را نیز بیان می‌کند که جنگ از چه زمانی به صورت غیررسمی از قصر شیرین و گیلانغرب آغاز شد.
فتاحی گفت: پایان خاطرات فرنگیس به عملیات مرصاد و پس از آن به دیدار با رهبری بازمی‌گردد. در این اثر مقاومت مردم این منطقه به ویژه بانوان بیان می‌شود و از همه مهمتر، خاطرات فرنگیس که یک سرباز عراقی را کشته و سرباز دیگری را اسیر کرده، همچنین رنج‌هایی را کشیده و مقاومت‌هایی که با اطرافیانش انجام داده است، در این کتاب تصویر کرده‌ام.
این نویسنده با بیان اینکه کار نگارش کتاب به پایان رسیده است، اظهار کرد: ویراستاری این اثر در دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری انجام شده و به سوره مهر سپرده شده است و امیدوارم به زودی منتشر شود.

حسینی
|
-
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۲ - ۱۶:۴۳
0
0
چرا عکسی از مجسمه و این خانم نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
captcha