به گزارش خبرگزاری بینالملی قرآن(ایکنا)، معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور در هفتاد و چهارمین نشست خود با انتشار بیانیهای ضمن تأکید بر اهمیت و جایگاه فرهنگ در توسعه کشور مطالبات خود در این خصوص را اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است:
«لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِن کَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُّبِینٍ» (آیه 164 سوره آلعمران)
با استعانت از الطاف الهی و استمداد از ارواح پاک پیامبر عظیمالشان اسلام(ص) و حضرات معصومین(ع) و خاصه حضرت ولی عصر(عج)، هفتاد و چهارمین نشست معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور، با هدف مرور مجدد اهداف و سیاستهای مصوب برنامه پنجم توسعه جهاددانشگاهی، ایجاد هماهنگی و همافزایی فزونتر فعالیتهای فرهنگی بر اساس طرح جامع «هفت شهر شایستگی» و بررسی آخرین تحولات و رویدادهای فرهنگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور، در ابتدای بهمن 1393در استان هرمزگان برگزار شد.
مسئولان فرهنگی حاضر در نشست با تأکید مجدد بر اهمیت نقش دانشگاه و دانشجو در تحقق اهداف بلند و متعالی انقلاب اسلامی، ضرورت توجه بیش از پیش به عرصه فرهنگ را در سالی که به نام «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای نامگذاری شده، یادآور شدند و عنایت به موارد ذیل را خواستارند:
1- متأسفانه جهان اسلام، در روزهای اخیر شاهد هتک حرمت و اهانت به اسوه رحمت، دانایی و اخلاق، پیامبر اکرم(ص) به بهانه آزادی بیان از سوی مدعیان دروغین آزادی بود. قیچی دو تیغه تکفیرو آزادی بیان هتاکانه، دست به دست هم دادهاند تا مقدسات دینی را که سرمایه عظیم و معنوی بشریت است، دستمایه حرکتهای استعماری و استثماری قرار داده و خشونت، نفرت، ترور و فحاشی را ترویج کنند. ما ضمن محکومیت این اقدامهای موهن و شرمآور که حاصلی جز دامن زدن به کینه، نفرت و ناامنی ندارد بر این باوریم که راه فلاح، رحمت، عشق، امنیت و دوستی در جامعه بشری جز با تمسک به دین و معنویت، آموزهها وحیانی و اخلاق الهی امکانپذیر نیست.
خشونت و افراطیگری با هر بهانه، انگیزه و هدفی محکوم است و ضروری است جهان اسلام و بلکه پیروان همه ادیان الهی برای مقابله با جریانهایی که سعی دارند با دینهراسی در یک سطح و اسلامهراسی در سطح دیگر، جامعه بشری را از سرمایههای معنوی خود تهی سازند متحد شده و عرصه را بر نفرت پراکنان، تروریستها و دینستیزان تنگ کنند.
این روزهای خدایی فرصتی برای جوانان است تا با رسالت و مسئولیت دینی خود آشنا شوند
2- در آستانه فرا رسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ضمن تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری یادآور میشویم رمز بقاء و استمرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پایبندی همیشگی به اصول اساسی و محوری «استقلال»، «آزادی» و «جمهوری اسلامی» و اطاعت از رکن رکین «ولایت فقیه» به عنوان حافظ همزمان «جمهوریت» و «اسلامیت» نظام است. این روزهای خدایی فرصتی است تا جوانان در اقصی نقاط کشور و به ویژه دانشجویان با مطالعه و مرور مجدد اهداف انقلاب اسلامی، با رسالت و مسئولیت دینی، اجتماعی و انقلابی خویش برای حرکت و هدایت به سوی رستگاری و فلاح آشنا شوند.
3- توسعه پایدار و همه جانبه به ویژه توسعه علمی و فناورانه بدون فراهم آوردن بسترها و زمینههای فرهنگی امکانپذیر نیست. دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به مثابه موتور پیشران این توسعه، زمانی میتوانند مسئولیت ملی خود را به خوبی ایفاء کنند که به «قدرت فرهنگ» برای غلبه بر موانع و مشکلات توجه کنند و با تأکید بر «فرهنگ جهادی» از ظرفیتها و قابلیتهای بالقوه این حوزه به خوبی استفاده کنند. لذا ما دستاندرکاران عرصه فرهنگ با علم و آگاهی از مشکلات فراگیر کشور، انتظار داریم حمایت از عرصه فرهنگ مورد توجه و عنایت جدی قرار گرفته شود. عرصهای که روح و ذهن را جلا میبخشد و شرایط را برای تولید و ترویج معرفت تخصصی و ایجاد زمینه برای خلاقیت نقادانه مساعد میسازد.
حمایت موثر از برنامه جامع فرهنگی و دانشبنیان را خواستاریم
4- خوشبختانه با تأکیدات مستمر رهبر معظم انقلاب اسلامی نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. پیرو فرمایشات اخیر رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جهادگران دانشگاهی با ایشان، مبنی بر حضور فعال جهاددانشگاهی برای کمک به پیشبرد نقشه جامع علمی کشور، ضمن اعلام آمادگی مجدد برای ایفاء نقش در این حرکت ملی و علمی، بر این نکته تأکید میورزیم که طرح جامع «هفت شهر شایستگی» با هدف تربیت و پرورش دانشجویان و دانشآموختگان تراز انقلاب اسلامی، میتواند یکی از ضمانتهای اجرایی مناسب برای به خدمت گرفتن ظرفیت جریانهای دانشجویی مومن، متخصص، جهادی و دلداده به گفتمان «پیشرفت و عدالت» باشد. بر همین اساس از مسئولین محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارتین محترم علوم و بهداشت و مدیران ارشد جهاددانشگاهی، حمایت موثر از این برنامه جامع فرهنگی و دانشبنیان را خواستاریم.
5- ارتقای بهرهوری و اثربخشی فعالیتهای فرهنگی نیازمند همراهی و همافزایی همه نهادهای فرهنگی فعال در عرصه آموزش عالی است. انتقال تجارب و ایجاد هماهنگی و تقسیم کار ملی در قالب هماندیشیهای مستمر با دانشجویان، دانشگاهیان و متولیان فرهنگی دانشگاهها و همچنین پرهیز از کارهای سطحی و مطالعه نشده یا فاقد مبانی نظری روشن، موازیکاری و نهایتاً اتلاف منابع در طرحهای فاقد اولویت، نقش موثری در ارتقاء کمی و کیفی فعالیتها و آمادهسازی عرصه برای شتاب بخشیدن به تولید علم با مشارکت نخبگان دانشگاهی دارد.
در اینجا فرصت را مغتنم شمرده و به همه شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس، شهدای عرصه علم و فناوری و همچنین شهدای اخیر مقابله با توطئه تکفیری، داعشی و صهیونی، به ویژه سرداران شهید: تقوی، اللهدادی و جهاد مغنیه، درود و سلام میفرستیم و علو درجات آن حافظان اسلام و قران را از خداوند منان درخواست داریم.
«دعوینا اَنِ الحمدلله ربالعالمین»