کد خبر: 2881402
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
آسیه تحویلداران بیان کرد:

همفکری درباره مسائل فعالیت‌های قرآنی در همایش بانوان قرآن‌پژوه

گروه فعالیت‌های قرآنی: یک بانوی قرآن‌پژوه اظهار کرد: در دوازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه باید درباره مسائل و کمبودهای حوزه فعالیت‌های قرآنی بحث و بررسی صورت گیرد.

آسیه تحویلداران، بانوی قرآن‌پژوه که در دوازدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه تجلیل خواهد شد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) متولد 132 در تهران هستم و فعالیت‌های قرآنی خود را از سال 1350 و در سن 25 سالگی آغاز کردم؛ در ابتدای فعالیت‌های قرآنی خود که به سال‌های قبل از انقلاب اسلامی برمی‌گردد محدودیت زیادی برای فعالیت داشتیم اما فعالیت‌های قرآنی من بعد از انقلاب اسلامی جدی‌تر شد.
وی افزود: در رأی‌گیری 12 فروردین سال 58 بود که ما را برای انجام کار رأی‌گیری در مسجد خواستند و بعد از اینکه انقلاب اسلامی به ثمر رسید فعالیت‌های قرآنی خود را در همان مسجد از سر گرفتم و جلسات قرآن خود را در مسجد مجیدیه برپا می‌کردیم.

برگزاری جلسات قرآن در مسجد مجیدیه تهران
تحویلداران در ادامه گفت: مادربزرگ من مدرس قرآن در قم بود و پدر و مادرم نیز در فعالیت‌های قرآنی مشارکت خوبی داشتند که همین مسئله موجب شد تا زمینه علاقه‌مندی به قرآن در من ایجاد شود؛ بعد از مدتی که در جلسات قرآن مسجد مجیدیه به صورت مرتب شرکت می‌کردم جلسه قرآنی را در منزل خود برپا کردم و علاوه بر آن فرزندان خود را نیز در کلاس‌های قرآن ثبت نام کردم.
وی ادامه داد: خانم حسابی که استاد تفسیر بود مشوق خوبی برای ادامه فعالیت‌های قرآنی‌ام شد و به یاد دارم در آن سالها به من می‌گفت اگر می‌خواهی قرآن را بهتر درک کنی باید زبان عربی را یاد بگیریم و  آدرس مسجد قبا را برای شرکت در کلاس آموزش زبان عربی به بنده داد و از آن پس در کلاس زبان عربی نیز شرکت می‌کردم تا در ترجمه قرآن مشکلی نداشته باشم.

برگزاری نخستین کلاس قرآن در مسجد فرشته
این بانوی پژوهشگر قرآنی در ادامه گفت: در دهه 60، بعد از اینکه از محله مجیدیه به منطقه کاشانک تهران نقل مکان کردیم نخستین کلاس قرآن خود را در مسجدی که آن سالها درهایش بسته بود و مورد استفاده قرار نمی‌گرفت برپا کردم و در کنار برگزاری کلاس قرآن، به یادگیری ترجمه قرآن و ادبیات عرب نیز مشغول بودم و بعد از 16 سال که در مسجد فرشته کلاس قرآن داشتم تصمیم گرفتم تا برای تحصیل به دانشگاه بروم و تحصیلات دانشگاهی خود را از دهه 70 آغاز کردم.
وی عنوان کرد: تحصیلات دانشگاهی خود را در سال 73 آغاز کردم و در سال 82 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم قرآن و حدیث دریافت کردم؛ بعد از دریافت مدرک کارشناسی ارشد برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه علوم اسلامی لندن رفتم و دکتری خود را در رشته الهیات نیز از این دانشگاه گرفتم

فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ما با قرآن آشنایی ندارند
تحویلداران در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار تأسف از اینکه دانشجویان ما بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه با قرآن آشنا نیستند و از دین بی‌اطلاع هستند، گفت: باید با هماهنگی و همفکری راه حلی پیدا کنیم تا دانشجویان ما در حین تحصیل ارتباط بیشتری با قرآن داشته باشند و بعد از فارغ‌التحصیلی، بی‌اطلاع از قرآن و دین نباشند؛ خیلی حیف است و دانشجویان ما لیسانس می‌گیرند اما هنوز حروف مقطع را نمی‌شناسند و توانایی روخوانی ساده قرآن را ندارند.
وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی، عنوان کرد: یکی از مواردی که در این همایش باید درباره آن همفکری صورت گیرد این است که چه کار کنیم دانشجویان ما بعد از فارغ‌التحصیلی در روخوانی قرآن مشکلی نداشته باشند؛ تجوید قرآن باید جزو دروس دانشگاهی برای تمامی رشته‌ها باشد.
این بانوی پژوهشگر قرآنی درباره انتخاب خود برای تجلیل در دوازدهمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی گفت: بنده خود را شایسته تجلیل نمی‌دانم، من به دنبال نان هستم نه به دنبال نان؛ کلاس‌های قرآنی که تاکنون در مساجد برگزار کرده‌ام همیشه رایگان بوده است و هیچ گاه برای مادیات کار نکرده‌ام زیرا معتقدم قرآن دست من را گرفته و بر سر من منت گذاشته است.

قرآن را به صورت کاربردی وارد زندگی مردم کنیم
وی درباره تأثیرات برگزاری همایش بانوان قرآن‌پژوه گفت: این همایش نمی‌تواند بی‌اثر باشد و به هر حال موجب تشویق بانوان برای فعالیت‌های قرآنی می‌شود؛ از طریق برگزاری این همایش و برنامه‌های مشابه آن باید قرآن را به صورت کاربردی وارد زندگی جوانان کنیم و زمینه انس با قرآن را در جامعه فراهم کنیم.
تحویل‌داران ادامه داد: من هیچ چشم‌داشتی برای کارهای قرآنی که انجام می‌دهم، ندارم و افتخار می‌کنم برای دل‌های آماده یادگیری قرآن، آموزش دهم و کلاس‌های رایگان داشته باشم و این کار را سعادتی برای خود می دانم؛ تنها انتظاری که از مسئولان قرآنی داریم این است با ایجاد فضای آموزشی لازم کمک کنند تا به کلاس‌های قرآن برویم و قرآن را به جوانان و نوجوانان آموزش دهیم.
وی در پایان گفت: تاکنون در برنامه‌هایی مانند همایش بانوان قرآن‌پژوه شرکت نکرده‌ام و دوست هم ندارم برای کارهای قرآنی که انجام داده‌ام تجلیل شوم اما از این جهت که برگزاری این هایش موجب می‌شود تجربیاتمان را با هم در میان بگذاریم برگزاری این همایش را بسیار مفید می‌دانم.

captcha