کامران باقری لنکرانی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فضای تعاملی بین نهادهای دینی و دست اندرکاران حوزه سلامت را مثبت ارزیابی و عنوان کرد: تعداد افرادی که با رویکرد دینی به تحقیق و پژوهش در حوزه علوم به خصوص پزشکی میپردازند و حوزویانی که از رویکردهای جدید علمی استفاده می کنند روبه افزایش هستند.
وزیر اسبق بهداشت افزود: در رابطه با ارتباط فقه و سلامت، زمینه جدیدی ایجاد شده است که میتواند هم برای نظام سلامت و دست اندرکاران آن و هم طلبههای حوزههای علمیه سازنده باشد.
لنکرانی ادامه داد: این اتفاق میتواند افرادی که هم در زمینههای دینی فعالیت دارند و هم به طبابت و پژوهش در امر سلامت میپردازند را در اتخاذ دیدگاه حکیمانه نسبت به جهان و موجودات آن از جمله انسان کمک کند و این دیدگاه را گسترش دهد.
همگرایی علوم دینی و علوم جدید رو به پیشرفت است
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد: چنین افرادی که با دیدی حکیمانه به جهان مینگرند و از طریق این جهانبینی به تحقیق و پژوهش میپردازند راحتتر به کشف امور علمی نائل میشوند، از سوی دیگر حوزویانی نیز با چنین نگاهی و به صورت بهروزتر در معارف دینی پژوهش میکنند به برداشتها و دستآورد های کارآمدتری میرسند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: با تخریبی که در مباحث علمی از پنج قرن پیش در ایران آغاز و در عصر پهلوی به اوج خود رسید و رشتهها از همدیگر به خصوص علوم دینی و علوم نوین جدا شدند، طبیعی است که همگرایی دوباره این علوم زمانبر باشد اما با تلاشی که پس از پیروزی انقلاب آغاز شده است به نظر میرسد روند همگرایی علوم رو به پیشرفت باشد.
تنها دولت مسئول گسترش سلامت معنوی نیست/ هر فردی باید خود را مسئول بداند
وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه این گفتوگو به بحث سلامت معنوی پرداخت و عنوان کرد: سلامت یک پدیده چند وجهی است که در آموزههای اسلامی به صورت یک اصل کلی به آن توجه شده است.
وی تصریح کرد: در اسلام آموزههای مختلفی در مورد عبادت و ارتباط آن با سلامت جسمی، روانی، روحی و اجتماعی وجود دارد.
لنکرانی با تأکید بر استفاده از راهکارهای بینبخشی در گسترش مفهوم سلامت معنوی گفت: نکته مهمی که در گسترش سلامت معنوی وجود دارد این است که نمیتوان این کار را یک بخشی دید و یا اینکه تنها دولت را مسئول این کار دانست بلکه این یک کار چندبخشی است.
وی تأکید کرد: باید این نگاه حاکم شود که در موضوع سلامت معنوی هر فردی خود را مسئول بداند و در ترویج آن بکوشد.
گفتمان سازی سلامت معنوی در جامعه در حال شکلگیری است
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: خوشبختانه گفتمان سازی سلامت معنوی در جامعه در حال شکلگیری است و تجربههای خوبی صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: زمینه کار در حوزه سلامت معنوی با توجه به آموزههایی که در فرهنگ دینی وجود دارد زیاد است و در حال حاضر بسیاری از مؤسسات، خیریهها و حتی اوقاف به این موضوع توجه ویژهای دارند.