کد خبر: 2894749
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
راه‌پیما عنوان کرد:

رقابت در هنرهای تجسمی به رفاقت تبدیل شود/ نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و بودجه کافی هستیم

گروه هنر: یک هنرمند خوشنویس با اشاره به اینکه هنرمندان عرصه تجسمی، بهترین قاضی برای ارزیابی آثار خود هستند گفت: در عرصه تجسمی نیازمند جایگزینی رفاقت به جای رقابت هستیم و هنرمندان می‌توانند آثار خود را با آثار مرجع مقابله کرده و به نقاط ضعف خود واقف شوند.

غلامرضا راه‌پیما، هنرمند خوشنویس کشورمان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: انتقادها در مورد نحوه برگزاری جشنواره «تجسمی فجر» به شکل غیررقابتی منصفانه نیست، به هر حال قرار نیست در هر دوره از برگزاری این جشنواره با یک نوع ساختار اجرایی مواجه باشیم و این نوع برگزاری جشنواره هم می‌تواند تبعات مثبتی به دنبال داشته باشد و نشان از تدبیر مسئولان دارد، به شرط آنکه آثار ارائه شده از سوی انجمن‌های تخصصی مورد ارزیابی قرار گرفته و نواقص به ویژه در مورد آثار ارائه شده از سوی نسل جوان مورد نقد و نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: به نظر من شیوه اتخاذ شده مدیران در برگزاری غیررقابتی جشنواره موردی بود که باید دیر یا زود مورد آزمایش قرار می‌گرفت و رقابت جای خود را به رفاقت می‌داد. فضای هنرهای تجسمی این روزها بیشتر به تعامل میان هنرمندان رشته‌های مختلف خود احتیاج دارد. در سایه این تعاملات و تبادل نظرهاست که زمینه برای شکوفایی عرصه‌های تجسمی و رسیدن به دستاوردهای مثبت و مؤثرتر پدید می‌آید.

هنرمندان تجسمی خود بهترین داور و قاضی هستند
راه‌پیما تصریح کرد: هنرمندان تجسمی خود بهترین داور و قاضی هستند، به جای اینکه همچنان شاهد فضای رقابتی سنتی باشیم که در آن عده‌ای آثار را به قضاوت بنشینند و احیاناً صرفنظر از بعد فنی آثار، دیدگاه‌های سلیقه‌ای موجب شود که کاری برتر شناخته شده و کاری در عین شایستگی حائز رتبه نشود. جشنواره می‌تواند این مجال و فرصت را به وجود آورد تا خود هنرمندان با مقابله کردن آثار هنری خود با آثار مرجع و شناخته شده پیشکسوتان هر یک از رشته‌ها، به ارزیابی کیفی پرداخته و به رفع عیوب کاری خود همت کنند.
این هنرمند خوشنویس در پاسخ به این که چرا جشنواره «تجسمی فجر» با وجود عنوان بین‌المللی خود، در عرصه عمل در جذب و مشارکت هنرمندان خارجی توفیق چندانی نداشته است، گفت: این موضوع از چند وجه قابل بررسی است، یکی اینکه ما باید بلافاصله پس از پایان هر جشنواره برای جشنواره سال آینده برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشیم و به رصد برنامه‌ها و رویدادهای بین‌المللی در عرصه هنرهای تجسمی پرداخته و با تعاملاتی که با مسئولان و هنرمندان این رویدادها برقرار می‌کنیم، زمینه را برای دعوت از آنها برای شرکت در جشنواره فجر فراهم کنیم که در عمل این اتفاق را شاهد نیستیم.

بودجه بسیار ناچیز جشنواره «تجسمی فجر»
وی در ادامه اظهار کرد: مسئله دیگری که وجود دارد و البته مهمتر از عدم برنامه‌ریزی برای دعوت از هنرمندان خارجی است، تخصیص بودجه ای است که به جشنواره «تجسمی فجر» تعلق می‌گیرد و در دوره هفتم باید اذعان کرد که این بودجه بسیار ناچیز و پایین‌تر از حد انتظارات بود؛ به هر حال  حتی با وجود برنامه‌ریزی و نوآوری در اجرای برنامه‌های جشنواره، به تناسب باید بودجه‌ای مناسب در آن هزینه شود و وقتی چنین نقدینگی وجود ندارد، بسیاری از ایده‌های مدیریتی نیز مسکوت باقی می‌ماند.
راه‌پیما با تقدیر از برگزارکنندگان هفتمین جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» در پایان تأکید کرد: واقعاً با تخصیص بودجه این دوره از جشنواره که هیچ سنخیتی با ماهیت و تنوع  بخش‌ها و برنامه‌های آن ندارد، باید به دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و مسئولان دبیرخانه جشنواره تبریک گفت که باز توانستند در چنین شرایطی، جشنواره را در سطحی قابل قبول و آبرومند اداره کنند و امیدوارم با حساسیتی که عرصه هنرهای تجسمی داراست، دولت اهتمام ویژه‌ای در بهبود شرایط این حوزه در آینده داشته باشد.

captcha