کد خبر: 2903320
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۷
حسن‌خانی عنوان کرد:

کمیت نازل آثار هفتمین جشنواره «تجسمی فجر» و کیفیت بالای آنها

گروه هنر: آثار هفتمین جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» هر چند از نظر کمی افت داشته‌اند، اما چون اغلب آنها حاصل دسترنج پیشکسوتان هستند، از کیفیت بالایی برخوردار بودند که این موضوع موجب اعتبار جشنواره است.

میثم حسن‌خانی، هنرمند تذهیب‌کار در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: غیر‌رقابتی بودن جشنواره «تجسمی فجر» اگر چه موجب نزول کمی آثار این دوره از جشنواره در بخش‌های مختلف شد، اما این ویژگی را داشت که تعداد کم آثار به نمایش گذاشته شده در این دوره کیفیت بالایی داشتند. در مواجهه با آثار مختلف این جشنواره، حضور پیشکسوتان و هنرمندان شناخته شده‌ای را دیدم که شرکت آنها موجب اعتبار جشنواره شده است.
وی ادامه داد: طبیعی است وقتی که دعوت از هنرمندان برای حضور در جشنواره به شکل سفارشی صورت گیرد، شاهد حضور آثار هنرمندان پیشکسوتی خواهیم بود که به دور از فضای رقابتی و اینکه سودای دریافت جایزه‌ای را داشته باشند در این رویداد شرکت می‌کنند، با این وجود عرصه هنرهای تجسمی نیازمند تزریق روحیه‌ای جوان و پویاست که آینده‌ای درخشان را متصور شوند.

فرصت دادن به هنرمندان جوان
حسن‌خانی تصریح کرد: برای تحقق چنین نیتی نیازمند ترغیب جوانان خلاق و هنرمند در جشنواره هستیم که با انگیزه‌هایی همچون رقابت و به رخ کشیدن توانایی‌های خود به میدان می‌آیند، پس باید سعی شود در کنار حضور آثار پیشکسوتان در جشنواره، به هنرمندان جوان نیز مجالی برای خودنمایی داده شود.
این هنرمند تذهیب‌کار در ادامه گفت: جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» علیرغم آنکه باید در عرصه بین‌المللی نیز مشارکت مطلوبی از سوی هنرمندان خارجی را به خود جلب کند، اما در این زمینه چندان توفیقی نداشته است که به نظر من دلایل متعددی را می‌توان برای آن برشمرد که یکی از آنها نقص در تبلیغات و اطلاع‌رسانی مناسب و به موقع است.

مقایسه جوایز جشنواره‌های داخلی و خارجی
وی تأکید کرد: از دیگر عواملی که جشنواره «تجسمی فجر» را در عرصه بین‌المللی ناموفق کرده، فقدان ساز و کار و جنبه‌های تشویقی است، به این معنی که این جشنواره به نسبت رویدادهای مشابه‌ای که در سطح جهان برگزار می‌شود و سرمایه‌گذاری مناسبی دارند، فاقد چنین جذبه‌ای است. اگر نگاهی به جشنواره تجسمی کشورهای منطقه بیندازیم، متوجه می‌شویم که با این مسئله مواجه هستیم که جوایزی که آنها برای این جشنواره اختصاص می‌دهند چندین برابر جوایز جشنواره‌ای است که در ایران برگزار می‌شود.
حسن‌خانی در پایان گفت: به نظر من جشنواره «تجسمی فجر» پس از هفت دوره برگزاری باید در سیاست‌ها و شیوه‌های اجرایی و برنامه‌هایی که برگزار می‌کند تجدیدنظر کند تا کارآمدتر شود و بتوانند به افق‌هایی که از ابتدا برای خود ترسیم کرده است نزدیک شود.  

captcha