کد خبر: 2921400
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۸
علی مرادخانی:

همدلی جامعه هنری در جشنواره «تجسمی فجر» چشمگیر بود/ ارشاد حامی هنر است نه مجری آن

گروه هنر: معاون هنری ارشاد با اشاره به حضور گسترده هنرمندان پیشکسوت در هفتمین جشنواره «تجسمی فجر» گفت: این نشان از همدلی و همگرایی بیشتر هنرمندان و مسئولان در این دوره از جشنواره دارد؛ چیزی که برای تعالی هنر ایرانی بیش از پیش به آن نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی «تجسمی فجر» که عصر امروز سه‌شنبه 12 اسفند در تالار وحدت برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری مطلوب این دوره از جشنواره گفت: خوشبختانه با وجود مشکلاتی که در طول سال داشتیم، اما با تلاش و حمیت مسئولان و هنرمندان امکاناتی فراهم شد  که شاهد جشنواره‌ای متفاوت از سالهای قبل باشیم.
وی با اشاره به حضور گسترده هنرمندان به ویژه پیشکسوتان هنرهای تجسمی در این دوره از جشنواره گفت: هنرهای تجسمی عرصه عظیمی است که علاوه بر تنوع موضوعات و رشته‌های موجود در آن دیدگاه‌های مختلفی نیز وجود دارد و این ظرفیت فراهم است تا برای هر یک از آنها فعالیتی و رویدادی مستقل تعریف شود.
مرادخانی تصریح کرد: پیشکسوتان هنرهای تجسمی که در رویدادی همچون «تجسمی فجر» کمتر شرکت می‌کنند، در این جشنواره به شکلی فراگیر حضور داشتند که این خود موجب طراوت آن شد، البته باید  به این نکته اشاره کنم که تحقق این مسئله بیشتر ناشی از همدلی بود که در این دوره میان مسئولان و هنرمندان به وجود آمده بود و لذا این عرصه در شرایط کنونی بیش از پیش نیاز به همگرایی دارد.
وی گفت: به نظر می‌رسد سیاستی که در این دوره از جشنواره اتخاذ شد یعنی واگذاری مدیریت هر یک از رشته‌های هنرهای تجسمی به انجمن تخصصی آن موفق بوده و مؤثر واقع شده است که ما این رویه را پی خواهیم گرفت و در این روند از تمامی هنرمندان و مدیران عرصه تجسمی  تقاضا داریم که نقطه نظرات کارشناسی خود را با ما در میان بگذارند.
معاون هنری ارشاد با اشاره به اینکه در حوزه تجسمی چند کار ویژه در طول یک سال کاری گذشته مورد پیگیری قرار گرفت گفت: اقتصاد هنر در این حوزه بیش از سایر هنرهای مورد تأکید بود و باید اذعان کنم که نسبت به سایر هنرها به بالندگی خوبی در این زمینه دست پیدا کردیم.
وی تأکید کرد: با این وجود در مورد مسئله بهبود شرایط اقتصاد هنرهای تجسمی از نقطه نظر ایجاد بستر برای فروش  محصولات هنری  بیشتر در لایه‌های اول یعنی توجه به محصولان و آثار هنرمندان پیشکسوت باقی ماندیم و کمتر به لایه‌های دوم و سوم یعنی قشر جوان هنرمندان توجه نشان داده‌ایم که باید تلاشی صورت گیرد تا به نسل جوان هنرمند تجسمی‌کار نیز بها داده شود.
مرادخانی افزود: خوشبختانه این مسئله در این دوره از جشنواره مورد توجه قرار گرفته است و معرفی جامعی از هنرمندان نسل نو در دستور کار قرار گرفت و در ادامه تلاش خواهیم کرد که آثار این دوستان جوان در عرصه‌های نمایشگاهی داخل و خارج از کشور در معرض دید علاقه‌مندان قرار گیرد.
وی از هنر خوشنویسی به عنوان هنر قدسی یاد کرد و گفت:  هنرهای تجسمی ذاتاً هویت هنر ایرانی هستند اما در این میان خوشنویسی که براساس تفکر و باورهای دینی و زیربنایی ایرانی ناشی می‌شود جایگاه ویژه‌ای دارد که باید در معرفی بیش از پیش آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.
معاون هنری ارشاد در ادامه گفت: اگر فعالیت‌های حوزه هنرهای تجسمی منجر به یک جریان‌سازی شود معنا پیدا خواهد کرد و در رشته‌های گوناگون آن شاهد توفیقات پیاپی خواهیم بود ولی اگر این فعالیت‌ها در مجموعه رویدادهای اداری  و مجموعه کارهایی که دفاتر تجسمی در استان‌های کشور انجام می‌دهند خلاصه شود،عملاً کاری از پیش نخواهیم برد.
وی در پایان گفت: معاونت هنری ارشاد در شرایطی ایده آل باید تنها نقش حامی را در عرصه‌های هنری ایفا کند و نباید به آن به چشم مجری نگاه کرد، این انجمن‌های تخصصی هنرهای تجسمی هستند که باید مدیریت را به دست گیرند و با هم‌افزایی و همپوشانی خود، دبیرخانه و ستادی مشترک تشکیل دهند که خروجی آن برگزاری مجموعه‌ای از جشنواره‌های و رویدادهای داخلی و خارجی شود. 

captcha