کد خبر: 2924563
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
اختتامیه هفتمین جشنواره «تجسمی فجر»/۲

تجلیل از هنرمندان، سازمان‌ها و فعالان در اختتامیه «تجسمی فجر»+ حاشیه‌نگاری

گروه هنر: هنرمندان، سازمان‌ها و فعالان منتخب هنرهای تجسمی روز گذشته، 12 اسفند در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر که روز گذشته، 12 اسفند با اجرای امیر راد از هنرمندان حوزه تجسمی و فرهاد آئیش، هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در تالار وحدت برگزار شد، از برخی چهره‌های منتخب رشته‌های تجسمی، نهادها و سازمان‌های مجری و حامی رویدادهای تجسمی، هنرمندان فقید این عرصه و استادان پیشکسوت که فعالیتی مستمر و مؤثر در حوزه‌های تخصصی خود داشتند، با اهدای لوح تقدیر و تندیس طوبای زرین(نشان جشنواره) تجلیل شد.
اسامی هنرمندان منتخبی که در این مراسم موفق به دریافت لوح تقدیر و تندیس طوبای زرین شدند به شرح زیر است:

هنرمندان منتخب؛

رشته سفال و سرامیک هنری؛ رسول جلیلی
رشته عکاسی؛ امیرعلی جوادیان
رشته گرافیک؛ بیژن صیفوری
رشته مجسمه‌سازی؛ رضا لواسانی

سازمان‌های منتخب؛

همچنین در ادامه سازمان‌ها و نهادهای فعال و حامی در عرصه هنرهای تجسمی معرفی و به شرح زیر از آنها با اهدای لوح تقدیر و طوبای زرین تجلیل شد:
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل؛ ناصر اسحاقی
انجمن طراحان گرافیک ایران؛ علی رشیدی
اداره کل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ اسکندر یارنسب
سازمان زیباسازی شهرداری تهران؛ جمال کامیاب
شهرداری تهران؛ محمدباقر قالیباف که جایزه او به نماینده شهرداری تهران، محمدجواد شوشتری اهدا شد.
این گزارش حاکی از آن است که جشنواره هنرهای تجسمی دامون‌فر نیز به عنوان رویداد منتخب در عرصه هنرهای تجسمی مورد تقدیر واقع شد، ضمن آنکه از سیدمحمدحسین هاشمی، رایزن فرهنگی ایران در رم به عنوان رایزن منتخب تجلیل به عمل آمد.
در حوزه ناشر منتخب عرصه هنرهای تجسمی، مؤسسه فرهنگی چاپ و نشر نظر معرفی شد و خبرگزاری هنر ایران(هنر آنلاین) نیز به عنوان خبرگزاری منتخب عرصه تجسمی مورد تجلیل قرار گرفت که جایزه آن به بهروز فائقیان، دبیر سرویس تجسمی این خبرگزاری اهدا شد.
در ادامه این مراسم با پخش تیزری از هنرمندان فقید عرصه هنرهای تجسمی به نمایندگی از آنها، لوح تقدیر و نشان جشنواره به خانواده مرحوم عبدالمجید حسینی‌راد اهدا شد و در ادامه  تقدیر ویژه‌ای از سیدعباس میرهاشمی به عنوان دبیرکل چهار دوره جشنواره «تجسمی فجر» و شهید رضا سنگی، هنرمند خوشنویس صورت گرفت.

حاشیه‌نگاری؛ 

- مراسم اختتامیه با 70 دقیقه تأخیر برگزار شد که البته موضوع تأخیر برگزاری برنامه‌هایی که متولی آن ارشاد است موضوع تازه‌ای نیست، اما تأخیر 70 دقیقه‌ای رکورد جدید و قابل تأملی است.
- زمان برگزاری مراسم اختتامیه با زمان اجرای نمایش آئینی «غبار» که به مناسبت ایام فاطمیه در تالار وحدت اجرا می‌شود تداخل داشت و خیل عظیمی از مخاطبان این اثر نمایشی در حالی که بلیط در دست داشتند جلوی در تالار اجتماع کرده بودند و اعتراض داشتند به این که چرا تأخیر اجرای این نمایش اطلاع‌رسانی نشده است. با تأخیری هم که برگزاری مراسم اختتامیه داشت معلوم نبود که مخاطبان نمایش «غبار» باید تا چه ساعتی به انتظار بایستند.
- اجرای مراسم اختتامیه را امیر راد و فرهاد آئیش به عهده داشتند؛ اولاً اینکه حجم برنامه آن چنان نبود که نیاز به دو مجری داشته باشد و بعد ریتم برنامه آنقدر کند بود که عملاً فرهاد آئیش به دلیل آنکه هنرمندی از جنس هنرهای تجسمی نیست، موضعی منفعلانه در بیشتر آیتم‌های برنامه داشت؛ سؤال اینجاست که چرا باید از محبوبیت و شأن هنری هنرمندی ارزشمند همچون آئیش این چنین سوءاستفاده شود.
- زمانی که مدیرکل ارشاد استان اردبیل برای دریافت تندیس و لوح تقدیر جشنواره به صحنه آمد، تندیس طوبای زرین از دستش افتاد و به قول آئیش غیر از پایه همه اجرای آن شکست؛ به نظر می‌رسد که دبیرخانه جشنواره در طراحی  نشان یادبود جشنواره و استفاده از مواد پایدارتر برای اینکه این نشان زمان زیادتری در کنج طاقچه خانه هنرمندان به یادگار باقی بماند، باید اهتمام بیشتری داشته باشد.
- در تمامی رویدادهایی که معاونت هنری ارشاد متولی و بانی آن است و هر بار که صحبت از معرفی خبرگزاری برتر می‌شود، این یقین وجود دارد که تنها خبرگزاری هنر ایران(هنرآنلاین) است که می‌تواند حائز این رتبه شود. سؤال اینجاست که آیا به غیر از خبرگزاری هنر ایران که رسانه اختصاصی معاونت هنری ارشاد است و غیر از پوشش برنامه‌های این معاونت کار دیگری ندارد و در بسیاری از اوقات حتی حکم ستاد خبری جشنواره‌ها را پیدا می‌کند، خبرگزاری‌های دیگر تلاشی در بازتاب رویدادهای هنری ندارند؟

captcha