کد خبر: 2961977
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
کیاوش جاهد پارسا عنوان کرد:

قابلیت تصویرسازی قصص قرآنی در سینمای انیمیشن

گروه هنر: یک انیماتور گفت: قصه‌هایی در قرآن وجود دارند که امکان تصویرسازی آن در سینما نیست؛ چون ما پتانسیل لازم را دارا نیستیم، اما این خواسته در حوزه انیمیشن قابل دستیابی است.

کیاوش جاهد پارسا، کارگردان فیلم پویانمایی «هفت پیکر» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه مضامین دینی در سینمای انیمیشن گفت: در بسیاری از مواقع، سینما از پرداختن به موضوعات ارزشی عاجز است، چون این توان در سینمای ما وجود ندارد. برای مثال تصویر کردن داستان یونس نبی(ع) با امکانات سینمای ما قابل انجام نیست، اما انیمیشن چنین اجازه‌ای را به ما می‌دهد. برای همین این دست موضوعات باید به صورت جدی در تولیدات انیمیشن مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پیشنهاد من این است که موضوعات دینی و قصه‌های قرآنی در رویدادهایی چون نهمین جشنواره پویا‌نمایی تهران جایگاه مجزا و ویژه داشته باشند تا به آنها به صورت جدی‌تر توجه شود. در ضمن از آثاری که با محوریت قصص انبیا در کشورهای دیگر ساخته شده هم می‌توان استفاده کرد تا بر جذابیت این بخش افزوده شود. مطلب دیگر در این حوزه این است که سعی کنیم موضوعات و مفاهیم مورد نظرمان را در قالب قصه به تماشاگر منتقل کنیم، چون معمولاً کودکان با اندرزهای مستقیم ارتباط خوبی برقرار نمی‌کنند.

این کارگردان درباره کیفیت نهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی اظهار کرد: در جشنواره امسال کارها از نظر کیفی بهتر شده است و کارهای خارجی خیلی خوبی هم به جشنواره آمده. این کارهای خارجی که وارد جشنواره می‌شود سطح کیفی و کمی جشنواره را خیلی بالا برده و باعث شده که کارگردان‌های داخلی که کارهای خودشان را با آنها مقایسه کند و پی می‌برند که در چه سطحی قرار دارند و چه پیشرفتی از لحاظ کیفی و کمی داشته‌اند.

نظم و انضباط مناسب در جشنواره پویانمایی

وی ادامه داد: در مورد جشنواره باید بگویم که مثل هر دوره، خوب و عالی است و با یک نظم و انضباط خاصی برگزار می‌شود. تنها ایرادی که از نظر من وجود دارد این است که ای کاش فیلم‌هایی که در این سالن(کانون) پخش می‌شود، در سالن‌های دیگر تکرار می‌شد. معمولاً در سال‌های گذشته به این صورت بود که امسال این اتفاق رخ نداد. نکته دیگر این‌که، باید بیشتر سرمایه‌گذاری و تلاش کنیم، اما اگر بخواهم به صورت کلی در مورد انیمیشن صحبت کنم، باید بگویم به پیشرفت‌های خوبی دست پیدا کرده‌ایم.

این کارگردان جوان درباره مشکلات پیش روی انیماتورها چنین توضیح داد: یکی از مشکلات ما این است که به دلیل این‌که از گذشته دست‌نوشته‌ای برای ما نبوده است و حتی ما دسترسی به مطالب کارگردان‌های ماقبل خودمان  که در ایران کار می‌کردند، نداریم، به اجبار با دیدن کارهای خارجی و سیر در اینترنت به اطلاعات لازم برای ساخت انیمیشن دست پیدا کرده‌ایم، بنابراین اگر حوزه هنری و صدا و سیما بتوانند به جوانان اعتماد کنند و سرمایه بیشتری به انیمیشن اختصاص دهند، می‌توانیم دستاورد بهتر و بیشتری در این حوزه داشته باشیم.

پارسا در پایان درباره کار خود که در جشنواره پویا‌نمایی حضور دارد، بیان کرد: فیلم من یک برداشت آزاد از قصه هفت‌پیکر و حدود 10 دقیقه است. برای ساخت این فیلم هیچ سرمایه‌گذاری نداشتم و کاملاً مستقل آن را ساختم. این فیلم یک فضای شرقی هزار و یک شبی دارد و باید بگویم بیشتر برایم در حکم یک تجربه بود که بتوانم تکنیک‌های مختلف را ارزیابی کنم.

captcha