به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه دوم اولین نماز جمعه تهران در سال 94 با تشکر از رفتار مردم متدین ایران در ایام نوروز گفت: مردم با دلی آکنده از هیجانات فاطمی حق فرزندی را به تمام معنا ادا کردند و ایام نوروز را که ایام جشن و شادی است با عزاداری آغاز کردند.
خطیب جمعه تهران در ادامه از همه سازمانها و مسئولان از جمله نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی، هلال احمر و... که در ایام تعطیلات در جهت تامین آسایش و امنیت مردم زحمت کشیدند تقدیر تشکر کرد.
صدیقی همچنین درگذشت خواهر بزرگوار رهبر معظم انقلاب، مادر رئیس جمهور و همسر آیتالله جنتی را تسلیت گفت.
خطیب جمعه تهران با اشاره به شعار امسال که «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» است، گفت: رهبر انقلاب انگشت بر جای حساسی گذاشتند؛ چرا که تا مردم اعتماد کامل به مجریان و قوای سهگانه نداشته باشند دولت مانند دولت سایر کشورها دلگرمی در داخل نخواهد داشت.
وی افزود: دولتی موفق است که از متن مردم باشد و وقتی هم دولت شد از مردم به خصوص مستضعفان جدا نشود و به مسائل و مشکلات اقشار ضعیف آگاه باشد و آن جایی هم که نمیتواند مشکلی را حل کند وعده دروغ ندهد و از مردم کمک بگیرد.
صدیقی اظهار کرد: مردم میخواهند دولتی صادق، کارآمد، واقعبین و مهمتر از همه متدین داشته باشند. در برههای که تساهل و تسامح بود و بر روی نماز، روزه، حیا و ... تأکید نشد نتیجه بسیار بدی داشت. دین و اعتقادات است که مردم را نگه داشته است. لذا دولت وقتی مردمی میماند که به دیانت مردم توجه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای سال گذشته فرمودند ما اسلام حداقلی نمیخواهیم.
این نظام و دولت باید هم به نماز و گرم کردن ارتباط مخلوق با یکدیگر و هم زکات و امر به معروف توجه کند.
صدیقی تأکید کرد: در رأس همه معروفها نیز حمایت و حفاظت از نظام اسلامی قرار دارد و دولت و ملت دست در دست هم باید از نظام حراست کنند. بزرگترین منکر هم تضعیف نظام، ارتباط با دشمنان نظام و تقویت آنهاست. شکوفایی اقتصاد، رشد علمی، حفظ آبروی ملت و بالا بردن سطح فرهنگ نیز از دیگر معروفهای مهم است.
صدیقی در ادامه با بیان اینکه مذاکرات هستهای به مرحله حساس خود رسیده است، گفت: اوباما در بیانیه نوروزی خواست توپ را در زمین ایران بیندازد که اگر مذاکرات به نتیجه نرسید برخی تفکرات در ایران باعث آن شده است. اما اصل مذاکرات مورد توافق همه است اما آنچه در ایران همه با آن مخالفند؛ هم ملت، هم تیم مذاکرهکننده و در رأس آنان رهبر انقلاب، این است که ملت ایران زیر بار زورگوییهای امریکا نخواهد رفت.
وی تصریح کرد: لذا خط قرمزهایی که قبلا هم بیان شده است مقابله با زورگویی و تحمیل خلاف عرف جهانی قوانینی است که این حقوق را به ما داده است.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: نکته جدیدی که رهبر انقلاب بر آن تأکید کردند این است که مسئله رفع تحریمها نتیجه مذاکرات نیست بلکه متن مذاکرات است و به محض اینکه توافق انجام شد رفع همه تحریمها باید صورت بگیرد و به غیر از این ملت ایران زیر بار مذاکره و توافق نمیرود.
صدیقی با اشاره به روز 12 فروردین گفت: این حادثه یک پدیده نوظهور مبارک و در رحمت جدیدی بود که امام(ره) باز کرد و هم اسلامیت را مطرح کردند و هم مردم را ضمانت اجرایی این نظام معرفی کردند. با وجود اینکه خیلیها، مانند روشنفکران با این کار مخالف بودند اما امامی که پشتوانه و ملجا مردم بود فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد.
خطیب جمعه تهران با اشاره به حوادث روزهای اخیر یمن گفت: مردم بصیر و مقاوم یمن قیام کردند و خواستند خودشان سرنوشت خود را انتخاب کنند و با اینکه رئیس جمهور سابق توافقاتی انجام داده بود اما آن توافقات را زیر پا گذاشت و مردم نیز با تشکیل کمیتههای مردمی نشان دادند از بصیرت لازم برخوردارند و میتوانند کشور خودشان را اداره کنند.
صدیقی یادآور شد: یک ائتلاف مصنوعی که در پس آن آمریکا و اسرائیل قرار دارند تشکیل شده است و کشورهایی که در داخل به مردم خودشان اجازه دخالت در امور نمیدهند به یمن حمله کردهاند. ما این تجاوز و دخالت نظامی در یمن را محکوم میکنیم و به بازماندگان شهدا تسلیت عرض میکنیم.
بنابراین گزارش، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه با دعوت همه افراد به رعایت حریم الهی و التزام به فرائض دینی گفت: پیامبر(ص) میفرمایند مشکل و درد شما گناه است. زیرا گناه مانع جذب رحمت خدا، عاقبت بخیری و برکت میشود.
وی افزود: امسال با نام و یاد و عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) شروع شده است خودم و همگان را توصیه میکنم که امسال را سال مراقبه قرار دهیم. دروغ نگوییم، غیبت نکنیم، عصبانی نشویم و سعی کنیم واسطه خیر باشیم.
صدیقی در ادامه مطالب خطبههای قبل درباره سوره حمد گفت: از آن جهت که الله، الله است شایسته است که حمد برای الله باشد. چون رب العاملین است و اختیار ما به دست اوست لذا شایسته است حمد برای او باشد. از آنجا که رحمان و رحیم است و انسان با او ارتباط خاص برقرار میکند و انسان را تا پیشگاه خود بالا میبرد لازم است حمد برای او باشد.
وی ابراز کرد: همچنین از آنجا که خداوند، مالک یوم الدین است و کیفر خلافها و بدیها را میکند از روی ترس هم شایسته است که ما حمد او را به جا آوریم.