حجتالاسلام یوسفیمقدم، رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بر لزوم افزایش نظارت و سختگیری در چاپ کتابهای تحقیقاتی حوزه قرآن کریم تاکید کرد و گفت: متاسفانه بیشتر کتابها و مقالات تحقیقاتی حوزه قرآن کریم بدون نیازسنجی به چاپ میرسند.
چیرگی کمیت بر کیفیت
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: اغلب چنین اقدامی بر اساس کسب امتیاز، برداشت سود بیشتر، ارتقای درجه توسط اساتید و دانشگاهیان انجام و چنین آثاری نوشته میشوند که این مسئله چیرگی کمیت بر کیفیت را موجب شده است.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفیمقدم با تاکید بر خطرناک بودن نگاه معاملهگرانه و بازاری به دین و قرآن کریم افزود: اگر چاپ و عرضه کتاب در حوزه دین و قرآن کریم با هدف رفع نیاز علمی و معنوی نباشد، آفت و فاجعهای بزرگ به شمار میآید که این مسئله در مجلات علمی و پژوهشی سالهای اخیر نمود بیشتری دارد.
لزوم افزایش تعامل ارشاد با مخاطبان آثار دینی
وی همچنین در ادامه این مطلب با اظهار تأسف از روندی که وجود دارد گفت: متاسفانه هیئت علمی بیشتر مجلات علمی و پژوهشی حوزههای مختلف از جمله دین و قرآن کریم، خود اهل کتاب نیستند و نمیتوانند به ارزشگذاری سالم و علمی در این باره بپردازند.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم همچنین بر لزوم نیازسنجی نشر حوزه دین و قرآن کریم از سوی متولیان و سفارش موضوع به ناشران تاکید و عنوان کرد: برای رفع آسیبهای حوزه نشر دینی و قرآنی باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذاری خاص داشته باشد و تعامل خود را با جامعه مخاطبان کتابهای این حوزه و ناشران افزایش دهد.