کد خبر: 3148198
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰
طیبی عنوان کرد:

توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در گرو کارآمد کردن نظام ملی فناوری

گروه فضای مجازی: رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به حمایت‌های قانونی و مالی در بحث توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: کارآمد کردن نظام ملی فناوری و نوآوری یکی از اقدامات مهم برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی ساعتی پیش در اولین کنفرانس بین‌المللی وب‌پژوهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شده بود با اشاره به اهمیت توسعه اقتصادی در کشور گفت: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان باید دانشگاه‌ها هم دانش بنیان شوند.

وی در گفت: برای استفاده از ارزش افزوده بالای اقتصاد دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و در کنار آن جامعه باید در همه زمینه‌ها دانش‌بنیان شده و دانش‌بنیان هم اداره شود.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به عوامل تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور، افزود: موضوع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد دانش بنیان به عواملی بستگی دارد که از جمله آنها می‌توان به دستیابی برابر اطلاعات و دانش، ظرفیت سازی فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد امنیت و ثبات در فناوری اطلاعات و ارتباطات و به صرفه بودن برای جامعه اشاره کرد.

فناوری اطلاعات یکی از محورهای توسعه اقتصادی کشور است

طیبی تصریح کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر نقش زیرساختی یکی از محورهای توسعه اقتصادی کشور است. کشور ما در این زمینه هم کارهای خوبی انجام داده است. در کشور هند نزدیک به  120 میلیارد دلار صادرات فناوری اطلاعات وجود دارد، که این مسئله نشان می‌دهد فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند یکی از محورهای توسعه اقتصادی کشور باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کشور ایران در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در رتبه نهم منطقه و 90 دنیا قرار دارد گفت: ضروری است که در بحث یکپارچه سازی در بخش نهادها و رشته‌های دانشگاهی این موضوع مورد توجه قرار گیرد و این مورد یکی از کارهایی است که باید به آن پرداخت.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: اصلاح و کارآمد کردن نظام ملی فناوری و نوآوری یکی از اقدامات مهم برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که باید در حمایت‌های مالی و قانونی رعایت شود و یکپارچگی داشته باشیم زیرا در این صورت به توسعه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوانیم دست پیدا کنیم.

بین بخش‌های آکادمیک و علمی در دانشگاه‌ها فاصله است

طیبی تربیت نیروی انسانی کارآمد را یکی دیگر از عوامل مهم یکپارچه‌سازی در بحث توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و افزود: باید به این نکته توجه کرد که بین بخش‌های آکادمیک و علمی در دانشگاه‌ها فاصله است و برای کوتاه کردن این فاصله باید از آموزش‌های کوتاه مدت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات یاری جست.

وی در ادامه تسهیل امکان صادرات محصولات، توسعه امکانات در مناطق دور و توسعه خطرپذیر را از عوامل موفقیت در توسعه فناوری اطلاعات دانست و افزود: سرعت تغییرات فناوری در این حوزه بالا است و برای به روز شدن در این بخش اساتید باید به طور دائم درگیر کارهای پژوهشی باشند و با توجه به اینکه این فناوری تمام ابعاد زندگی را مورد توجه قرار می‌دهد باید بحث‌های میان‌رشته‌ای نیز در این زمینه مطرح شود.

طیبی با شاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: تشکیل گروه‌های پژوهشی فاوا و پژوهشکده فاوا و اختصاص سهم مهمی از آموزش علمی- کاربردی و آموزش‌های کوتاه مدت جهاد دانشگاهی به این بخش از اقدامات سازمان مردمی جهاد دانشگاهی بوده است.

گفتنی است، نخستین کنفرانس بین‌المللی وب‌پژوهشی امروز چهارشنبه 26 فروردین ماه با حضور اساتید، دانشجویان، نخبگان و جمعی از مسئولان این حوزه در کشور کار خود را در آغاز و تا فردا پنجشنبه 27 فروردین ماه ادامه دارد.

captcha