کد خبر: 3223016
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
در کارگروه رسانه‌های دیجیتال جشنواره امام رضا(ع) مطرح شد؛

ضرورت ایجاد هم‌گرایی در حوزه فضای‌مجازی

گروه فضای مجازی: کارگروه رسانه‌های دیجیتال سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با هدف ایجاد هم‌گرایی و هم‌افزایی میان رشته‌های مختلف فضای مجازی تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست کارگروه رسانه‌های دیجیتال سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، پیش از ظهر امروز در مرکز رسانه‌های دیجیتال برگزار شد.
سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، با اشاره به عملکرد مرکز رسانه‌های دیجیتال گفت: هر کارشناس منصفی که نسبت به عملکرد مرکز رسانه‌های دیجیتال آشنا باشد، متوجه می‌شود که یکی از مراکز پیشتاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز رسانه‌های دیجیتال است که این امر به  دلیل نیروهای خوش‌فکر و ایده‌های جدید مرکز است.
وی ادامه داد: سال گذشته مهمانی از کشور کامرون در جشنواره داشتیم که وی عنوان کرد سال‌ها پیش زمانی که به صورت اتفاقی پا به حرم امام رضا(ع) گذاشتم، تحت تأثیر حال و هوای آن قرار گرفتم و به مطالعه اسلام پرداختم و دین اسلام را انتخاب کردم و شیعه شدم. هم‌اکنون این مهمان کامرونی، به دلیل فعالیت‌های مؤثر در حوزه اهل بیت(ع) یکی از خادمان رضوی مورد تقدیر قرار گرفت.
مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) افزود: بارگاه امام رضا(ع)، موهبت عظیمی است که خداوند به کشورمان عنایت دارد و حتی در شب سال تحویل می‌بینیم که سیل عظیمی از زائران در بارگاه دورهم جمع می‌شوند و سال را تحویل می‌کنند.
وی بیان کرد: چنین ظرفیت عظیمی در اختیارمان قرار دارد و ما باید از این ظرفیت برای اشاعه دین خدا و انتشار آموزه‌های اهل بیت(ع) باید استفاده کنیم و در این دنیای پرآشوب به معرفی چهره‌ رحمانی اسلام به جهانیان بپردازیم.
جعفری گفت: حوزه فضای مجازی نسبت به دیگر حوزه کمتر به آموزه‌های رضوی پرداخته است که البته اقداماتی در این زمینه شاهد هستیم اما کافی نیست، باید تلاش کنیم در این حوزه همچون فعالیت‌های دیگر به گسترش سیره اهل بیت(ع) بپردازیم.
وی بیان کرد: مرکز رسانه‌های دیجیتال و کارگروه رسانه‌های دیجیتال یک موهبت و نعمتی است که می‌توان با تدابیر ویژه شاهد این باشیم که سال‌های آینده نهادها و تشکل‌های بیشتری وارد این حوزه شوند و فعالیت کنند.
پیامک‌های رضوی کاربران را پژوهش خواهیم کرد
درادامه بابک دربیکی، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: جشنواره پیامک ادبی رضوی را در چند دوره برگزار کردیم و داوری این جشنواره به صاحب‌نظران ادبی سپردیم.  زمانی که پنج دوره از جشنواره را بررسی کردیم شاهد رشد کمی از هشت هزار به 735 هزار پیامک بودیم.
وی ادامه داد: در آسیب‌شناسی که از پنج دوره جشنواره پیامک ادبی انجام دادیم، متوجه شدیم که بخش عمده‌ای از پیامک‌ها تکراری، بخشی دیگر سرقت صریح ادبی، بخش دیگری هم اقتباس ناثواب از برخی جملات بزرگان بود. اینها نشان‌دهنده کمبود مطالب نو و بدیع بود.
دربیکی اظهار کرد: امسال در روند برگزاری جشنواره پیامک رضوی تغییراتی را انجام داده‌ایم مبنی براینکه به دسته‌بندی موضوعی پرداختیم تا کیفیت را ارتقاء دهیم. همچنین سطح‌بندی سنی از دیگر تغییرات این جشنواره به ‌شمار می‌رود.
وی افزود: پوستر جشنواره را طراحی و پس از تأیید به چاپ خواهیم رساند. در حوزه مستندسازی، کتاب‌هایی را چاپ می‌کنیم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با بررسی پیامک‌ها می‌توان سطح نگرش جامعه نسبت به دین و اخلاق درباره امام رضا(ع) مشخص کرد، به همین دلیل برای سال آینده تحقیق و پژوهشی در این زمینه خواهیم داشت. امسال به دلیل حجم اطلاعات زمانی برای پژوهش وجود نداشت اما برای ارتقای رشد کمی و کیفی این تحقیق را برای سال آینده بطور حتم خواهیم داشت.
بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حامی جشنواره امام رضا(ع)
در ادامه حسن کریمی‌قدوسی، قائم مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اظهار کرد: سال گذشته بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به دلیل تغییر مدیریتی از جشنواره امام رضا(ع) مغفول ماند اما برای این دوره پیشنهادم این است که کارگروه تخصصی در زمینه بازی‌های رایانه‌ای با محوریت استان تهران در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تشکیل شود.
وی افزود: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در بخش بازی‌ها ایده‌های مناسبی دارد و به دلیل تخصصی بودن این موضوع، می‌تواند برنامه‌های مؤثری را محقق کند.
قائم مقام بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تصریح کرد: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای سریعا این روند را می‌تواند از مرکز رشد انستیتو بنیاد آغاز کند و با انتشار فراخوانی این امر را محقق کند.
وی یادآور شد: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای از جشنواره امام رضا(ع) حمایت‌های ویژه‌ای خواهد کرد و ما در بنیاد این آمادگی را اعلام می‌کنیم که جشنواره بازی‌های رایانه‌ای رضوی را با محوریت استان تهران برگزار کنیم.

ضرورت توسعه سیره رضوی در فضای‌مجازی
در ادامه حسین واعظیان، دبیرکارگروه رسانه‌های دیجیتال سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) تصریح کرد: این کارگروه شامل رشته‌های همچون نرم‌افزار، پویانمایی، هنرهای دیجیتال، رسانه‌های برخط، تلفن‌های هوشمند، پیامک و چندین رشته دیگر است.
وی افزود: تشکیل کارگروه با هدف انسجام و همگرایی بخش‌های مختلف دیجیتال برای ایجاد هم‌افزایی است تا شاهد توسعه سیره رضوی باشیم.
دبیر کارگروه رسانه‌های دیجیتال سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) تصریح کرد: این کارگروه کار خود را از مهرماه سال 93 آغاز کرد و به صورت رسمی از دی‌ماه کارهای اجرایی را محقق کرد که اطلاع‌رسانی بر سایت‌ها و بنرها از جمله این فعالیت‌ها به شمار می‌رود.
وی بیان کرد: با حضور بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای شاهد غنای بیشتری در بخش بازی‌ها خواهیم بود. همچنین طبق روال سال‌های گذشته حمایت از جشنواره‌های موضوعی مورد تأکید است تا شاهد هم‌گرایی و هم‌افزایی باشد.

captcha