به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: در همه استانها سی و سومین دوره مسابقات قرآن عترت و نماز برگزار میشود و توسعه فعالیت قرآنی از سیاستهای مهم دولت یازدهم است.
حمیدرضا کفاش، در آستانه فرارسیدن هفته بزرگداشت مقام شامخ معلم و سالروز شهادت استاد مطهری ضمن تبریک این هفته به فرهنگیان و آرزوی توفیق برای آنها گفت: عمر فعالیتهای قرآنی، عترت و نماز در آموزش و پرورش به زمان پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردد چراکه هنوز هم مربیان عزیز امور تربیتیمان را در مدارس به آقای قرآنی و خانم قرآنی میشناسند.
وی با بیان اینکه برنامههای تربیتی اسلامی در مدارس برای حفاظت از ارزشهای انقلاب اسلامی شروع شد، افزود: تمامی عزیزان ما در دورانهای مختلف اعم از حوزه امور تربیتی، معاونت پرورشی و بخشهای دیگر آموزش و پرورش و حوزههای آموزشی در هر دوره اهتمام ویژهای نسبت به توسعه فعالیتهای قرآنی داشتهاند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تأکیدبر اینکه با توجه به امکانات و بودجه، موقعیتها فراز و نشیب و شدت و ضعف داشته است، گفت: با همه اینها باید بگویم بهترین و جذابترین فعالیتها در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت قرآنی بوده و دلیلش مذهبی بودن مردم جامعه، علاقهمندی جامعه فرهنگی، علاقهمندی فطری بچهها به بحث قرآن حوزه عترت و نماز بوده است.
وی ادامه داد: در همه استانها سی و سومین دوره مسابقات قرآن عترت و نماز برگزار میشود که این مسابقات ارزش زیادی دارد. در قسمت عترت، انشای نماز، احکام نماز و مسابقات حوزه عترت همه اینها جمعی از مسابقات شده و تعدادش از مسابقات اولیه امور تربیتی بیشتر شده است.
کفاش یاد آور شد: خوشبختانه توفیق سفر به سه استان خوزستان، خراسان رضوی و فارس داشته و دیدم که مردم در صحنه هستند و این حضور در صحنه ادامه دارد. در استانهای محروم البته استانهای محروم به لحاظ امکانات مردم، روحانیت، اصناف، هیئتها و بازاریها همه در صحنه هستند و با شکوه خاصی مثل دوران اعزام رزمندگان به جبهههای نور، از بچههای قرآنی با رژه و قربانی کردن استقبال میکنند.
وی در مورد اعتبارات بخش قرآنی گفت: به لحاظ اعتباری تقریبا حدود 20 درصد به 80 درصد است یعنی 80 درصد کمکها از طریق مردم جمعآوری میشود خوشبختانه فعالیتهای قرآنی در این حوزه به صورت یک حرکت بزرگ مردمی تبدیل شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش افزود: البته این موفقیت و گستردگی فعالیتها را دوستان از قبل آغاز کرده بودند که در حال حاضر وسعت گرفته و سراسری شده و این سراسری شدن مربوط به دولت یازدهم نیست.
وی ادامه داد: سیاست دولت یازدهم توسعه فعالیتهای قرآنی است. ما هیچ فعالیت قرآنی قبل را تعطیل اعلام نمیکنیم و آسیبشناسی میکنیم، اگر قوی باشد ادامه میدهیم و اگر ضعیف باشد ضعفش را برطرف میکنیم و اگر هم موفق نباشد برنامه جدیدی را جایگزین میکنیم.
کفاش در پاسخ به این پرسش که با توجه به محدود شدن دارالقرآنها در دوره قبل و فعال شدن مدارس قرآنی، شرایط این دو بخش اکنون چطور است، گفت: تأسیس مدارس قرآنی و جذب 5 هزار مربی قرآنی اقدامات خوبی بود که در گذشته صورت گرفت و در جای خودش قابل تحسین است البته مدارس قرآنی در دو بخش به مدارس فوق برنامهای و مدارس برنامهای طراحی شد.
وی ادامه داد: فعالیت فوق برنامهای 10 هزار مدرسه قرآنی که در شیفت دوم مدارس تأسیس شد دو یا سه ترم به کارش ادامه داد و بودجهای از شورای توسعه فرهنگ عمومی قرآن تخصیص داده شد که متأسفانه بعدها این بودجه تزریق نشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: تأسیس و انحلال این بخش در همان دوران انجام گرفت یعنی عملا وقتی بودجه ادامه پیدا نکرد مدارس نتوانستند به صورت رسمی به کار خود ادامه دهند اما فعالیت حدود 2 هزار مدرسه ویژه دوره ابتدایی که مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش را داشت همچنان به کارش ادامه میدهد.
کفاش د رپایان گفت: مدارس قرآنی اشکالاتی داشت که به طور مثال فعالیت 600 مرکز دارالقرآن که در دهه 70 تأسیس شده بود متوقف شده و به مدارس قرآنی تبدیل شد. البته اصل کار برای توسعه فرهنگ قرآنی بر اساس حسن نیت انجام شده بود. خوشبختانه در دولت یازدهم به دستور وزیر محترم آموزش و پرورش این 600 دارالقران دوباره احیا شد.