به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از ستاد خبری سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، حجتالاسلاموالمسلمین محمد اکبری، دبیر نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در تشریح فعالیتهای کمیته پژوهشهای قرآنی سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن گفت: سطح علمی مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش پژوهشهای قرآنی نسبت به سال گذشته چشمگیر بوده و بین 60 تا 70 درصد افزایش یافته است.
به گفته مسئول کمیته پژوهشهای قرآنی، کارگروه ویژهای برای افزایش کمی و ارتقای سطح کیفی آثار در این دوره تشکیل شده که به طور مستقیم مشغول فعالیت است.
وی افزود: با توجه به تاکید نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی در صحنه بینالمللی و مراکز علمی و دانشگاهی جهان اسلام، استقبال چشمگیری از سوی عالمان، دانشمندان، فرهیختگان و پژوهشگران خارج از کشور از این همایش صورت گرفته است.
مسئول کمیته پژوهشهای قرآنی ادامه داد: در حال حاضر مرحله ارزیابی مقالات توسط هیئت داوران متشکل از حدود 40 نفر از اساتید برجسته و شاخص دانشگاهها و حوزههای علمیه در حال انجام است.
اکبری با اشاره به اینکه محور اصلی نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی «قرآن کریم و فرهنگ وحیانی» است افزود: موضوعاتی مانند مبانی و شاخصهای فرهنگ اسلامی، ماهیت و ارکان فرهنگ اسلامی، آسیب شناسی، چالشها و تعمیق فرهنگ اسلامی، فرهنگ اسلامی و مطالعات بین رشتهای و مقایسه تطبیقی فرهنگ اسلامی و فرهنگ غربی در این همایش به صورت مقاله ارائه خواهد شد.
وی اضافه کرد: انتخاب این محور با توجه به دغدغه ها، منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، مهندسی فرهنگی و مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دشمن و با رویکرد نامگذاری سال گذشته به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بوده است و در این راستا مباحثی در نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در قالب مقاله، کتاب، پایاننامه و طرح پژوهشی، ارائه خواهد شد.
اکبری در ادامه گفت: پنج نفر به عنوان نفرات برگزیده این همایش بینالمللی انتخاب و در روز اختتامیه سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم تجلیل میشوند.
مسئول کمیته پژوهشهای قرآنی یادآور شد: همچنین از 35 نفر از نویسندگان آثار برتر در روز 31 اردیبهشت با حضور دانشمندان، پژوهشگران، فرهیختگان، قاریان، حافظان، داوران همایش، مسئولان کشوری و همه مشتاقان به ساحت مقدس قرآن کریم تجلیل به عمل خواهد آمد.
اکبری با اشاره به اینکه آثار ارسال شده به نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است، عنوان کرد: این آثار از کشورهایی نظیر عربستان، عراق، یمن، لیبی، فلسطین، مغرب، الجزایر، سوریه، افغانستان، انگلستان و برخی کشورهای اروپایی، آفریقایی و آمریکای لاتین دریافت شده است.
مسئول کمیته پژوهشهای قرآنی در پایان گفت: در روز برگزاری نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در سه سالن جانبی، تعدادی از مقالات برگزیده توسط نویسندگان مقالات ارائه و مورد نقد و بررسی کارشناسان و داوران قرار خواهد گرفت.