کد خبر: 3260673
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵
کرمی‌ خواستار شد:

ویترینی از بهترین نرم‌افزارها در مساجد باشد

گروه فضای مجازِی: معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مساجد می‌توانند ویترینی از بهترین محصولات نرم‌افزاری مناسب را در اختیار داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به کارکردهای اصلی مسجد اظهار کرد: اگر مساجد بخواهند در همان کارکردهای سنتی و اصیل متمرکز باشند، نتیجه خواهند گرفت. البته درست است که فضای کنونی تغییر یافته و شاهد بروز و ظهور رسانه‌های نوین هستیم اما به تعبیر مقام معظم رهبری کماکان اثرات فضای نماز جماعت، بی‌بدیل خواهد بود مشروط بر آنکه همان کارکردها را در مساجد ارائه کنیم.

وی ادامه داد: حتی اگر در مساجد هیچ فعالیتی در حوزه فضای مجازی نباشد اما همان کارکردهای اصیل اجرایی شود، بازهم چیزی را از دست نداده‌ایم و کارخودمان را انجام داده‌ایم.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: درخواست‌مان این است که علاوه بر کارکردهای اصیل مسجد، نیم‌نگاهی به بحث تجهیز مسجد در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری داشته باشیم. می‌توانیم در کنار برپایی نمازجماعت، امکاناتی را برای پرکردن اوقات فراغت جوانان داشته باشیم. یعنی با راه‌اندازی کافی‌نت‌ها پیوندی میان جوانان و مساجد ایجاد کنیم تا با استفاده از اینترنت مساجد، تحقیقات علمی خود را انجام دهند.

وی بیان کرد: هم‌اکنون شاهد مساجدی هستیم که گیم‌نت دارند و بازی‌های ایرانی در آن عرضه می‌شود. همین امر سبب شده است تا گیمرهای ایرانی کمتر به سراغ بازی‌های غربی بروند. همچنین مساجدی هم کافی‌نت دارند و مطالب دینی را به صورت غیرمستقیم به جوانان انتقال می‌دهند.

حجت‌الاسلام کرمی اظهار کرد: برای آنکه بتوانیم همه مساجد در این حوزه گام بردارند باید در بلند مدت برنامه‌ریزی کنیم. تا همه مساجد در این زمینه وارد میدان شوند.

وی افزود: بولوتوث نرم‌افزارهای دینی به عابران در شعاع مشخصی یکی از اقداماتی است که می‌توانیم انجام دهیم گرچه این امر به نسبت برنامه‌های جدید همچون وایبر و واتس‌آپ و دیگر موارد قدیمی شده است.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: در ارائه این اقدامات نوین باید مراقب آسیب‌های آن باشیم. چند وقت پیش شاهد موضوعی در مسجدی بودم، درعین حال که نمازجماعت برپا بود، متأسفانه کافی‌نت آن مسجد باز بود. این امر با روح نماز جماعت منافات دارد و هیچ‌گاه مدنظر دستگاه‌های فرهنگی و بزرگان نظام نیست که در وقت نمازجماعت، کافی‌نت‌ها باز باشد. ما قرار است با قراردادن کافی‌نت و گیم نت در مساجد پیوندی را میان افراد با مساجد ایجاد کنیم نه آنکه به کلیات اصلی مساجد آسیب بزنیم.

وی یادآور شد: مساجد با بینش عمیق و با ملاحظات همه جانبه و با اشراف امام جماعت می‌توانند به محتوا، شکل کار توجه کنند و در این مسیر وارد شوند.

حجت‌الاسلام کرمی اظهار کرد: اگر نرم‌افزارهای مذهبی مورد تأیید کمیته ارزیابی قرار بگیرند و نقاط قوت داشته باشد، قطعا در بولوتوث مساجد قرار خواهیم داد.

وی بیان کرد: جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و فعالان فرهنگی حوزه انقلاب دارای حلقه مفقوده‌ای بنام توزیع است. ما باید به سمتی حرکت کنیم که در این عرصه فعال باشیم. گاهی اوقات فیلم‌هایی را در سوپرمارکت شاهد هستیم که پیامی ندارد اما مورد استقبال افراد قرار می‌گیرد درحالی که می‌توان توزیع این آثار مذهبی را به واسطه سوپرمارکت‌ها انجام داد.

حجت‌الاسلام کرمی اظهار کرد: نرم‌افزارهای مذهبی به دلیل آنکه سودآور نیست، از سوی فعالان فرهنگی جدی گرفته نشده و دستگاه‌های فرهنگی خوب به آن نپرداخته است.

وی افزود: مساجد می‌توانند ویترینی از بهترین محصولات نرم‌افزاری مناسب را در مساجد داشته‌ باشند تا این نرم‌افزارها مورد معرفی نمازگزاران قرار بگیرد.

captcha