به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در بخش «گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی» که 18 اردیبهشتماه از شبکه قرآن سیما پخش شد، درباره مطرح شدن روستای محمدآباد به نام «روستای قرآنی» گفت: از سال 75 در پاسخ به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مقابله با شبیهخون فرهنگی، فعالیتهای قرآنی را در چندین روستا از جمله روستای محمدآباد شروع کردیم و تعداد حافظان قرآن زیادی در این روستا تربیت شدند.
وی افزود: در حال حاضر 57 حافظ کل قرآن در روستای محمدآباد وجود دارد که اکثر این حافظان از حافظان بینالمللی هستند و دهها حافظ در اجزاء مختلف در این روستا وجود دارد و بیش از 300 حافظ قرآن در اجزاء مختلف در این روستا تربیت شدهاند و این آمار نسبت به آمار کشور قابل توجه است و حدود 800 نفر از هزار و 400 ساکن روستا در کلاسهای حفظ ما شرکت میکنند.
شاهسونی ادامه داد: بعد از موفقیت در آموزش حفظ قرآن در روستای محمدآباد در اکثر شهرهای استان فارس شعبههای موسسه قرآنی بیتالاحزان را راهاندازی و از سال 86 نیز شعبههای خود را در استان سیستان و بلوچستان تأسیس کردیم و از همان سال اعزام مربی و معلم قرآن به سیستان و بلوچستان داشتیم.
فعالیت مؤسسه بیتالاحزان در 12 استان
وی افزود: هماکنون موسسه بیتالاحزان در 12 استان فعالیت داشته و شعبه دارد که 100 شعبه در استان فارس و 40 شعبه نیز در دیگر استانها تأسیس شده است و فعالیتهای این موسسه روزبه روز در حال گسترش است.
مدیر موسسه بیتالاحزان با عنوان این مطلب که این موسسه یک مرکز خیریه و مردمی است، اظهار کرد: فعالیتهای انجام شده از سوی این موسسه تا حدودی با کمکهای دولتی از جمله معاونت قرآن و عترت، سازمان اوقاف و امور خیریه و... دنبال شده است اما از نیم درصد قرآنی رقم کمی به ما رسیده است و 90 درصد هزینههای ما توسط خیرین قرآنی تأمین میشود.
وی دراین بخش از سخنان خود با اشاره به فعالیت مدارس شبانهروزی حفظ قرآن گفت: ما دو نمونه مدارس شبانهروزی حفظ قرآن داریم که یکی مدارس شبانهروزی حفظ و تفسیر قرآن در یکسال است که این مدارس هماکنون پنج مدرسه در کشور است و در سال جاری به 9 مدرسه افزایش پیدا میکند؛ در این مدارس قرآنآموزان در طول یکسال کل قرآن را حفظ میکنند.
شاهسونی ادامه داد: ویژگی خوب مدارس شبانهروزی حفظ قرآن تربیت نیروهای جهادی در عرصه فرهنگی طبق دستور مقام معظم رهبری است. یک حرکت جهادی که حافظان قرآن این مدارس شبانهروزی تابستان امسال شکل میدهند این است که 50 مدرسه شبانهروزی طرح «رحله» راهاندازی میکنند.
پذیرش قرآنآموز از دیگر کشورها
وی در ادامه گفت: امکانات در مدارس شبانهروزی بسیار کم است اما با این حال از 30 استان کشور در این مدارس شبانهروزی داوطلب داریم و حتی از کشمیر، هند، عراق، افغانستان افرادی داریم که به کشور ما آمدهاند و مشغول حفظ قرآن در مدارس شبانهروزی حفظ هستند.
مدیر موسسه بیتالاحزان در این بخش از سخنان خود به طرح «رحله» اشاره کرد و گفت: این طرح به این شکل است که قرآنآموزان طی یک دوره دوماهه چهار جزء قرآن به همراه ترجمه و تفسیر را حفظ میکنند و تا حدودی آداب، اخلاق و رفتار قرآنی با این قرآنآموزان کار میشود و اساتید قرآن به صورت شبانهروزی در کنار این قرآنآموزان هستند و با آنها نشست و برخاست دارند تا روشهای صحیح حفظ قرآن را به آنها آموزش دهند.
وی با بیان اینکه پیشبینی برای آمادهسازی 50 مرکز به منظور اجرای طرح رحله انجام شده است، گفت: تاکنون 40 مرکز از این مراکز آماده شده و 10 مرکز دیگر نیز اعلام آمادگی کردهاند که به زودی اجرای این طرح را آغاز خواهند کرد. این طرح برای مقطع سنی 15 تا 22 سال است که شرکتکنندگان باید مجرد باشند و همچنین مسلط به روخوانی قرآن باشند.
شاهسونی درباره نحوه ثبت نام در طرح رحله، گفت: علاقهمندان برای ثبت نام در این طرح میتوانند با مراجعه به سایت بیتالاحزان، طرح رحله را انتخاب کرده و ثبت نام خود را انجام دهند. ثبت نام در این طرح از 20 اردیبهشتماه آغاز میشود.
گردهمایی سالانه موسسه قرآنی بیتالاحزان برگزار میشود
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به گردهمایی سالانه موسسه که با حضور حافظان قرآن برگزار میشود، گفت: این گردهمایی با برنامههای مختلف قرآنی هرساله در دو روز برگزار میشود. این گردهمایی 24 و 25 اردیبهشتماه برگزار خواهد شد.
مدیر موسسه بیتالاحزان اضافه کرد: معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در بحث اجرای طرح رحله همکاری خوبی با ما داشته است و تفاهمنامههایی برای اجرای این طرح به امضا رسیده که امیدواریم سازمان اوقاف به وعدههایی که در این خصوص داده است عمل کند تا بتوانیم این طرح را با موفقیت به پایان برسانیم.
وی ادامه داد: همچنین اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت نیز همکاری خوبی با ما داشته است؛ اتحادیه بودجه کمی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی دریافت کرد اما حدوداً یک چهارم این بودجه در اختیار موسسه بیتالاحزان با همکاری 35 موسسه قرآنی کشور قرار گرفت تا طرح رحله با موفقیت دنبال شود.
هزینه هر قرآنآموز در طرح رحله 1 میلیون تومان است
شاهسونی درباره هزینههای اجرای طرح رحله گفت: هر قرآنآموزی که در این طرح شرکت میکند حداقل یک میلیون هزینه در بر خواهد داشت که اگر حدود دو هزار و 500 نفر در این طرح شرکت کنند هزینه این طرح دو و نیم میلیارد تومان خواهد شد. حدود 500 تومان از این هزینه را اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت و 500 هزار تومان نیز معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه عهدهدار شده است و علاوه بر این، سازمان اوقاف در بحث ادارات کل و ادارات تابعه نیز مساعدتهایی با ما خواهد داشت. معاونت قرآن و عترت نیز مبلغ 100 میلیون تومان متقبل شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارکرد: درست است که فعالیت ما از یک روستا آغاز شد اما از همان ابتدا یک حرکت بزرگ قرآنی و حتی ملی و بینالمللی اجرا شد. اهداف ما اهدافی است که مقام معظم رهبری تعیین کرده است و فعالیت در جغرافیای اسلام و گسترش مدارس حفظ قرآن در کشور و گسترش مدارس شبانهروزی حفظ قرآن در جهان اسلام از جمله اهداف ما بوده است که تاکنون شاید به دو درصد از اهداف خود رسیده باشیم.
شاهسونی به نقش رسانهها در توسعه فعالیتهای قرآنی اشاره کرد و گفت: متأسفانه کارهایی که در رسانهها از جمله شبکه قرآن سیما و دیگر شبکهها در جهت توسعه فعالیتهای قرآنی انجام میشود خیلی کم است و این نوع فعالیتها هنوز در جامعه معرفی نشده است؛ اگر بنا باشد طرح رحله را از طریق رسانه ملی تبلیغ کنیم باید بیشتر از هزینه اجرای طرح را برای تبلیغ آن به صداوسیما بدهیم که این امکان به هیچ عنوان برای یک موسسه قرآنی وجود ندارد.
وی در پایان گفت: سازمانی مانند سازمان صداوسیما برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن باید جایگاه خود را مشخص کند و اعلام کند که تاکنون چه کارهایی انجام داده است. متأسفانه در حال حاضر عملا حرکت خاصی در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه قرآنی صورت نگرفته است.