به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان، الماسبیک آتامبایف، رئیسجمهور قرقیزستان دیروز، ۲۰ اردیبهشت، با شرکتکنندگان نخستین سمپوزیوم بینالمللی «خطر افراطگرایی و تکفیریسم در جامعه معاصر» دیدار کرد.
در این سمپوزیوم علما، اندیشمندان، مفتیان، تحلیلگران و شخصیتهای برجسته دینی 17 کشور و نمایندگان مقامات دولتی، کمیسیون دولتی امور ادیان و اداره روحانیون مسلمانان قرقیزستان شرکت کردند.
رئیسجمهور قرقیزستان در این دیدار به نقش مهم فعالان دینی در مبارزه با افراطگرایی و ایدئولوژی افراطی در حوزه مذهبی اشاره و ابراز امیدواری کرد که سفر علمای برجسته جهانی به قرقیزستان الهامبخش مسلمانان قرقیزستان در جهت تعمیق آموزشهای آثار دانشمندان و تاریخ اسلام که دائماً مخالف افراط بودهاند، باشد.
الماسبیک آتامبایف گفت: از دیدار همه شما در سرزمین میهماننواز قرقیزستان بسیار خوشحال هستم. تا به حال در قرقیزستان این قدر علما، رهبران و شخصیتهای برجسته دینی جمع نشده بودند و این مایه افتخار برای کشور ماست. از شرکت یکایک شما در نخستین سمپوزیوم بیشکک تشکر میکنم. معتقد هستم که شما میتوانید به مردم مسلمان توضیح دهید که افراطگرایی و تکفیریسم هیچ اشتراکاتی با اسلام ندارد و قرآن حوادثی را که به نام اسلام در جهان جلوه میدهند، محکوم میکند.
وی در ادامه به وضعیت دینی قرقیزستان اشاره کرد و گفت: طی سالهای استقلال کشور تعداد ایمانآوردگان به دین اجداد ما (اسلام) افزایش یافته است. مثلاً در سال 1990 در کلیه مناطق کشور فقط 39 مسجد بود؛ اما امروز 23262 مسجد فعال، 81 آموزشگاه اسلامی و68 مرکز، صندوق و انجمنهای اسلامی وجود دارد و در عیدهای دینی برای برپایی نماز 100 هزار نفر برای اقامه نماز عید حضور پیدا میکنند.
آتامبایف تأکید کرد: اما متأسفانه نه تنها مسلمانان عادی؛ بلکه برخی امامان نیز اصول دین را نمیدانند و خود را ظاهراً انسانی با تقوا نشان میدهند. در نهایت میبینیم که تعداد پیروان افراطگرایی رو به رشد است. دلیل آن اقدامات تروریستی مجاهدین سازمان «جیش المهدی» در سالهای 2010 و 2011 در شهر بیشکک و استان «چوی» است که طی آن چندین تن کشته شدند.