کد خبر: 3290812
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
مدیر کل کتابخانه‌های ستاد کانون‌های مساجد خبر داد:

برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی ۶۵۰ کتابخانه مسجد

گروه ادب: سیدابوالفضل هاشمی گفت: امسال در نظر داریم ۶۵۰ کتابخانه در کشور راه‌اندازی کنیم.

سیدابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) توضیح داد: هر سال 10 درصد به تعداد کتابخانه‌های مساجد کشور افزوده می‌شود تا بتوانیم در سال 1404 شمسی از حیث تعداد کمی کتابخانه‌های مسجد، ایران را در زمره 10 کشور برتر جهان قراردهیم.
هاشمی با بیان اینکه اکنون شش هزار و 500 کتابخانه مسجد در کشور فعال است، افزود: از 95 هزار مکان مذهبی کشور 75 هزار باب مسجد هستند که در صورت راه‌اندازی کتابخانه در هریک از این مساجد می‌توانیم کتابخانه‌های مساجد را محله‌ای کنیم.
مدیر کل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور با تاکید بر نقش کتابخانه در توسعه فرهنگ دینی گفت: هر ابزار که فرد را به سمت اطلاعات و دانش سوق دهد در توسعه فرهنگی کشور خصوصا در مناطق محروم و حواشی شهرها موثر است.
وی با بیان اینکه کتابخانه به عنوان مهد فرهنگ می‌تواند مغز متفکر روستاها و شهرهای کوچک باشد، افزود: در روستاها به دلیل کمبود امکانات و نبود وسایل اطلاع‌رسانی کارآمد، توسعه فرهنگی با سرعت کمتری رو‌بروست.
هاشمی تصریح کرد: متاسفانه هنوز در مناطق مرزی و کم‌برخوردار دور از پایتخت با مشکلات فرهنگی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در جامعه ایران که فرهنگ آن ریشه مذهبی عمیقی دارد باید در تهیه منابع کتابخانه‌ای به حوزه دین و مذهب توجه خاص شود.
هاشمی با بیان اینکه منابع مذهبی از کتاب‌های پرمخاطب کتابخانه‌های مساجد کشور هستند، گفت: در حوزه مذهب کتاب‌های مرجع، زندگی‌نامه‌ها و شعر و داستان مخاطبان بیشتری دارند.
مدیر کل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور افزود: امسال در نظر داریم بخشی از اعتبارات تامین کتاب کتابخانه‌ها را در استان‌هایی با جمعیت بالای اقلیت مذهبی به خرید بومی کتاب‌های دینی اختصاص دهیم. در این راستا البته از خرید و ارسال کتاب‌های افراطی شیعه و سنی پرهیز می‌شود.
وی همچنین به ارتباط ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور با کتابخانه‌های عتبات عالیات اشاره کرد و افزود: در مناسبت‌های مختلف از سوی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور از استان ایلام کتاب به کتابخانه‌های عتبات عالیات ارسال می‌شود. همچنین برحسب درخواست، کتاب‌های مورد نیاز کتابخانه‌های مساجد افغانستان را نیز تامین می‌کنیم.
هاشمی همچنین گفت: کتاب نظامنامه جامع کتابخانه‌های مساجد کشور در حال ترجمه است و به‌زودی در اختیار کشورهای عربی قرار می‌گیرد.
وی افزود: با اینکه بسیاری از کشورهای عربی دارای کتابخانه‌های مسجد بزرگ و مجهز هستند ولی این کتابخانه‌ها ساختار نظام‌مند مدیریتی ندارند.
هاشمی تصریح کرد: نظام‌نامه جامع کتابخانه‌های مساجد ایران می‌تواند به کشورهای عربی در رسیدن به ساختار مدیریتی نظام‌مند در کتابخانه‌های مساجدشان کمک کند.

captcha