کد خبر: 3304408
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
سعید خیراللهی:

واگذاری جشنواره «فتح خرمشهر» به مسئولان آن شهر، احترام به توانایی آنهاست

گروه هنر: مسئولیت برگزاری هر رویداد و جشنواره فرهنگی و هنری که خاستگاهش یکی از شهرهای ایران است باید تمام و کمال به مسئولان و هنرمندان همان شهر واگذار شود و به این شکل نباشد که اسم جشنواره نام شهری باشد، اما تصمیم‌گیری در زمینه برگزاری آن در شهر دیگر گرفته شود.

سعید خیراللهی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: کاری که سال‌ها قبل باید در مورد جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» صورت می‌گرفت، امسال محقق شد و اداره این جشنواره به مسئولان و فعالان سختکوش تئاتر خرمشهر واگذار شد؛ توجه داشته باشید که نام این جشنواره تئاتر خرمشهر است و بسی جای شگفتی دارد که تاکنون امور اداری این جشنواره یا در اهواز برگزار شده و یا به مرکز هنرهای نمایشی ارجاع داده می‌شد و فیلم‌های اجراهای تئاتر در تهران مورد بررسی کارشناسی قرار می‌گرفت.
وی ادامه داد: خرمشهر و آبادان که در نزدیکی آن قرار دارد از ظرفیت‌های خوبی در زمینه تئاتر برخوردار هستند، به هر حال موضوعات مرتبط با موضوع حماسه فتح خرمشهر را بهتر از هر جای دیگری مردم این دو خطه که مورد تهاجم مستقیم رژیم بعث قرار گرفته‌اند می‌توانند با استفاده از زبان هنر طرح کنند و واگذاری مسئولیت برگزاری جشنواره به خرمشهر به معنی احترام به توانایی هنری و فنی هنرمندان این شهر از کشورمان است.

محلی برای پرداختن به جزئیات ناگفته حماسه فتح خرمشهر
خیراللهی تصریح کرد: جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» چه ملی برگزار شود و چه بین‌المللی، باید محلی برای پرداختن به جزئیات ناگفته از این حماسه باشد، نمی‌دانم چرا به جای سرمایه‌گذاری بر روی ظرفیت جوانان مناطق گوناگون کشور و انگیزه‌بخشی به آنها، تأکید روی مواردی همچون بین‌المللی بودن یک رویداد داریم؟
وی که با نویسندگی و کارگردانی نمایش «رقص استخوان» در هجدهمین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» حضور دارد، گفت: همچنان جای کار زیادی برای معرفی ابعاد گوناگون فتح‌الفتوح حماسه خرمشهر به جوانان و نسل‌های بعدی انقلاب اسلامی داریم و اگر معرفی داخلی و ملی مفیدی از ظفرمندی رزمندگان در طول 8 سال دفاع مقدس به نسل‌های بعد داشته باشیم به شکلی خودکار آوازه این جشنواره و سایر رویدادهای فرهنگی و هنری با رویکرد ارزشی و انقلابی بین‌المللی خواهد شد.

نمایشی درباره تپه‌ای در نوار مرزی
این کارگردان تئاتر در ادامه اظهار کرد: اینکه از میهمانان خارجی که هر کدام مدیر و مسئول رویدادهای تئاتری در کشورهای همجوار هستند دعوت می‌شود که در این جشنواره حضور داشته باشند رویکرد مثبتی است به شرط آنکه این اتفاق یک دعوت و بازدید صرف نباشد و منجر به تعامل و تبادلات فرهنگی میان ما و آنها شود.
وی در پایان در مورد داستان نمایش «رقص استخوان» که خود آن را به نگارش آورده است، گفت: این نمایش در مورد تپه‌ای در نوار مرزی کشور است که اتفاقاً مابه ازای خارجی نیز دارد، تپه‌ای که روزگاری مهد تمدن‌های باشکوه بین‌النهرین بوده است و در دل خود میراثی از آثار، لوازم و وسایل ایران باستان را مدفون دارد. این تپه در مقطعی از زمان جنگ به دست دشمن افتاده و حال که آن را بازپس گرفته‌ایم محلی است برای آمد و شد افرادی که هر کدام با نیات خاص پای به آنجا می‌گذارند؛ عده‌ای برای یافتن اشیای عتیقه تاریخی و گروهی نیز برای یافتن اثری، استخوانی و نشانی از عزیزان‌شان که برای دفاع از کیان اسلامی به جبهه رفته است و دیگر از او خبری در دست نیست و...
یادآور می‌شود، هجدهمین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» 31 اردیبهشت تا 3 خرداد به دبیری همایون قنواتی برگزار خواهد شد.

captcha