به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سرتیپ پاسدار محمد رئوفی، رئیس ستاد بزرگداشت مقاومت و پایداری دزفول صبح شنبه، 2 خردادماه در نشست خبری که به مناسبت روز مقاومت مردم مقاوم دزفول برگزار شد، گفت: در هشت سال دفاع مقدس مردم از جای جای ایران اسلامی در عرصه دفاع مقدس حضور و نقش بسزایی داشتند و افتخار آفریدند. در این میان شهر دزفول موقعیت و شرایط جغرافیایی خاصی داشت و میتوانست در کل جنگ اثرگذار باشد و از این رو است که روز چهارم خرداد به نام روز پایداری این شهر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ابعاد معنوی و دفاعی مردم دزفول افزود: ابعاد معنوی و اعتقادی مردم دزفول بر هیچ کس پوشیده نیست؛ چرا که اگر مردم شهر را خالی میکردند، سقوط خوزستان قطعی میشد. از سوی دیگر شش لشکر دشمن در دزفول مأموریت داشتند این شهر را دور زده و با تصرف آن، خوزستان را به محاصره درآورند که از نظر نظامی طراحی درستی کرده بودند.
سرتیپ پاسدار رئوفی ادامه داد: مردم با دینمداری و اعتقادات خود در شهر ماندند و دفاع کردند و در ذهن آنها این موضوع نبود که در شهر بمانند تا خوزستان حفظ شود؛ بلکه آنها برای حفظ دین و میهن خود در سرزمینشان ماندند و از این نظر، دزفول، پیشینهای باسابقه دارد و در مقاطعی حدود 40 مجتهد صاحب رساله داشته است و بسیاری از محلههای آن به نام همین مجتهدان نامگذاری شده. در آغاز انقلاب اسلامی نیز استوانه اسطورهای چون آیتالله قاضی، امام جمعه دزفول در مسجد فعالیت میکردند و مسجد به عنوان پایگاه مبارزان انقلاب بود و در زمان جنگ نیز با محوریت ایشان است که مردم از شهر خود دفاع میکنند.
120 شهید دزفول زیر یک سال بودند
وی با اشاره به تعداد شهدا و مجروحان شهر دزفول گفت: براساس آمارها، تعداد شهدای دزفول 2610 نفر است که از این تعداد 900 نفر در شهر و بقیه در یگانهای رزم شهید شدهاند که این آمار تکاندهنده است؛ چرا که از میان این تعداد شهید، 120 شهید زیر یک سال و 120 شهید نیز سنین یک تا 10 سال را دارند و کوچکترین شهید، نوزاد سه روزه و مسنترین شهید نیز پیرزن 95 ساله بودهاند.
رئیس ستاد بزرگداشت مقاومت و پایداری دزفول یادآور شد: اگر مقاومت مردم دزفول نبود، امروز خوزستان و خرمشهری نیز وجود نداشت و عملیات فتحالمبین نیز رخ نمیداد؛ بنابراین دزفول به عنوان عقبه پشتیبانی یگانهای رزمی و غیررزمی بود و چهار سال نخست جنگ تحمیلی یک لشکر بیشتر نداشت.
قرار دادن مقاومت دزفول در کنار مقاومت غزه و یمن
سرتیپ پاسدار رئوفی با تأکید بر اینکه باید ریشه فرهنگ مقاومت را شناسایی کنیم، بیان کرد: مقاومت دزفول را باید در کنار مقاومتهای مردمی غزه و یمن قرار داد؛ چرا که این مقاومت ریشه در دین و اعتقادات مردمی دارد و این همان فرهنگ مقاومت است.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای چهار خرداد افزود: دوشنبه، چهارمخردادماه در شهرهای گوناگون برنامههایی وجود دارد که در تهران با سخنرانی و حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، دزفول، سردار فیروزآبادی، اهواز، محسن رضایی و مشهد سردار نقدی برگزار میشود و در کنار این مراسمها برنامه رونمایی کتاب نیز وجود دارد که از جمله این کتابها میتوان «دزفول در جنگ»، «یزله» و کتاب شعر را نام برد.
رئیس ستاد بزرگداشت چهارم خرداد ادامه داد: نماهنگی با عنوان «دژ مقاوم» با موضوع مقاومت مردم دزفول توسط سیدعلیرضا حسینی سروده شده و چهارم خردادماه طی مراسمی در مصلای امام علی(ع) دزفول رونمایی میشود؛ آهنگساز این نماهنگ مجید شمسایی است و بخشهایی از آن توسط ارکست سمفونی تهرانی ساخته شده و حاج صادق آهنگران نیز آن را خوانده است.