به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز، یکشنبه، 3 خردادماه همزمان با سالروز پیروزی عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر در نشست علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
وی در سخنانی با بیان اینکه عملیات بیتالمقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، در مقایسه با سایر عملیاتهای هشت سال دفاع مقدس از ویژگیهای منحصر بهفردی برخوردار است، اظهار کرد:این عملیات از 15 اردیبهشتماه سال 61 آغاز شد و تا سوم خرداد همان سال ادامه پیدا کرد و به اشغال 19 ماهه خرمشهر پایان داد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش زمان کوتاه آمادگی برای آغاز این عملیات را از ویژگیهای آن عنوان کرد و افزود: عملیات بیتالمقدس بعد از عملیات فتحالمبین انجام شد که از 2 فروردین سال 61 به مدت 7 روز انجام شد و بلافاصله بعد از این عملیات عمده نیروهایی که در شمال خوزستان بودند به جنوب آمدند.
وی خاطرنشان کرد: خوزستان در آن منطقه به سه قسمت تقسیم شده بود و یگانها آماده اجرای عملیات بیتالمقدس شدند که این زمان کوتاه آمادگی بسیار مهم است.
پوردستان با بیان اینکه مداومت عملیاتی دومین ویژگی بیتالمقدس بود، گفت: عملیات بیت المقدس 24 روز مداومت عملیاتی داشت و این یعنی 24 روز شهید دادن، زخمی دادن، نرسیدن آب و غذا و مهمات و زیر بمبارانهای شدید بودن.
وی اظهار کرد: ما اگر تاریخ جنگ را بررسی کنیم میبینیم که عملیاتهای کربلای پنج و والفجر 8 که در منطقه فاو انجام شد، مداومت علیماتی 60 روزه و 70 روزه داشتند اما گستردی کارشان مانند عملیات بیتالمقدس نبود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: سومین ویژگی عملیات بیتالمقدس عبور از رودخانه بود که امروز یکی از مباحث عمدهای که در دانشگاه فرماندهی و ستاد به فرماندهان آموزش میدهیم این نوع از عملیات است که یک مبحث بسیار سنگین و کلی است.
وی تأکید کرد: عملیات عبور از رودخانه ممکن است تمامی علیات را تحتالشعاع قرار دهد و نگذارد عملیات دیگری انجام شود.
پوردستان خاطرنشان کرد: در این عملیات یگانهای مهندسی پنج پل را روی رودخانه کارون روانه کردند که به واسطه آن پنج لشکر توانستاز این رودخانه عبور کند که کار بسیار تحسینبرانگیزی بود که از سوی یگانهای مهندسی ارتش، سپاه و جهاد سازندگی انجام شد.
وی با بیان اینکه اقدام یگانهای مهندسی در عملیات بیتالمقدس در طول جنگهای دنیا بیسابقه بود، گفت: یگانهای ما از رودخانه عبور کردند و در غرب کارون سرپل گرفتند و به نوعی کمر نیروهای بعث شکسته شد و مجبور شدند که هویزه را خالی کند و به سمت خرمشهر بروند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ویژگی بعدی عملیات بیتالمقدس را وسعت عملیات منطقهای عنوان کرد و گفت: انتخاب منطقه نبرد بیتالمقدس با وسعتی حدود 6 هزار کیلومتر مربع در طول جنگ تحمیلی سابقه نداشت و با توجه به وسعت مناطق آزادشده در عملیات ثامنالائمه، طریقالقدس و فتحالمبین باید گفت منطقه عملیاتی بیتالمقدس 40 برابر منطقه عملیات ثامنالائمه، 10 برابر عملیاتی طریقالقدس و دو برابر منطقه عملیاتی فتحالمبین بود.
وی ادامه داد: این عملیات ویژگیهای منحصربفرد دیگری مثل تعداد زیاد اسرا، تعداد زیاد کشتههای دشمن و دستاوردهای بزرگ سیاسی و نظامی داشت.
پوردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدهای امروز علیه نظام جمهوری اسلامی گفت: ما امروز با چهره تازهای از تهدیدات روبرو هستیم؛ تهدیداتی که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق میکنند.
وی با بیان اینکه امروز نیروهای گروهک تروریستی و تکفیری در نزدیکی مرزهای ما هستند، اظهار کرد: سال گذشته به بنده از طریق ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شد که نیروهای داعش آمدهاند در جلولا و سعدیه و گام بعدی آنها خانقین بود تا بتوانند از آن طریق وارد کشور ما بشوند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: در استانهای همجوار نیز فضاسازی کرده بودند که سربازان گمنام اما زمان(عج) آنها را کشف کردند.
وی در مورد تلاشهای گروههای تکفیری برای ورود به ایران گفت: آنها زاغههای مهمات و هوادارانی پیشبینی کرده بودند که وقتی داعش بخواهد از جلولا به سمت ایران حرکت کند، انفجارات و ترورهایی انجام دهند تا ورود آنها به ایران تسهیل شود.
پوردستان تصریح کرد: در این مقطع نیروی زمینی کمتر از 3 روز پنج تیپ رزمی را به سمت مرزها حرکت داد و حتی 40 کیلومتر در خاک عراق پیشروی کرد.
وی افزود: علاوه بر نفرات پیاده، بالگردها را برای شناسایی آماده کرده بودیم و توپخانه را ثبت تیر کردیم؛ این قدرتنمایی همراه شد با فتوایی که علمای شیعه و اهل سنت عراق دادند که سبب شد داعش عقبنشینی کند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با تأکید بر اینکه امروز رد پای داعش را در افغانستان و پاکستان میبینیم، گفت: آنها در حال آمادهسازی خود هستند و در این شرایط نیروهای زمینی ارتش و سپاه باید به لحاظ تحرک و آمادگی تقویت شوند.