سیدابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانههای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) توضیح داد: ارسال گسترده قرآن و کتابهای مذهبی به کتابخانههای مساجد استانها از برنامههای اصلی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور است. تا پایان هفته جاری ۳۰ هزار نسخه قرآن در اختیار کتابخانههای واجد شرایط مساجد استانهای مختلف قرار میگیرد.
هاشمی با بیان اینکه اکنون شش هزار و 500 کتابخانه مسجد در کشور فعال است، افزود: علاوه بر قرآن در نظر داریم تا پایان ماه جاری به هر استان یک کامیون با حجم گسترده قرآن و کتاب مذهبی خصوصا منابع مرجع چون مفاتیح، صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه را ارسال کنیم و این روند ارسال بر اساس اعلام نیاز استانها در طول سال ادامه مییابد.
مدیر کل کتابخانههای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با تاکید بر نقش کتابخانه در توسعه فرهنگ دینی گفت: امسال نیز به روال سالهای گذشته اعتبار خرید کتاب و منابع دیگر مورد نیاز کتابخانههای مساجد کشور 40 میلیارد ریال است که برای تحقق اهداف این ستاد در توسعه فرهنگ دینی و اجرای برنامههای خاص به ویژه در استانهای مرزی کافی نیست.
منابع مذهبی، آثار پرمخاطب کتابخانههای مساجد هستند
وی با بیان اینکه کتابخانه به عنوان مهد فرهنگ میتواند مغز متفکر روستاها و شهرهای کوچک باشد، افزود: مناطق مرزی نسبت به سایر استانها بیشتر مورد تهاجم فرهنگی هستند و بیشتر از اینکه انتقال دهنده فرهنگ اسلامی ما به کشورهای دیگر باشند، محل عرضه فرهنگ بیگانه هستند.
هاشمی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی نقطه ضعف اهالی مناطق مرزی است که دشمنان از همین مسئله برای هجوم فرهنگی استفاده میکنند. برای مقابله با این وضعیت باید منابع و ابزار فرهنگی بیشتری را در اختیار استانهای مرزی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه منابع مذهبی از کتابهای پرمخاطب کتابخانههای مساجد کشور هستند، گفت: میتوان از این مسئله به نحو مطلوب استفاده کرد و به آسیبشناسی و بررسی ظرفیتهای مناطق مرزی پرداخت.
مدیر کل کتابخانههای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور افزود: کتابخانههای مساجد در شهرهای بزرگ و مراکز استانها محلی هستند و به شیوه مدیریت مردمی به نحو مطلوبی فعالیت میکنند.
وی همچنین گفت: کتاب نظامنامه جامع کتابخانههای مساجد کشور در حال ترجمه است و هفته کتاب امسال از طریق دفاتر فرهنگی ما در اختیار کشورهای عربی قرار میگیرد.