کد خبر: 3309717
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۸
حجت‌الاسلام شهیدی:

اسناد و وصایای شهدای دفاع مقدس باید ثبت جهانی شود

گروه جهاد و حماسه: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم اختتامیه جشنواره «قاب سرخ» بر ثبت جهانی اسناد و وصایای شهدای دفاع مقدس تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ظهر امروز، 10 خردادماه در مراسم اختتامیه جشنواره «قاب سرخ» گفت: همه نهضت‌هایی که در دنیا رخ داده، به ویژه نهضت‌های فرهنگی، دو عامل مؤثر بوده است؛ یکی نهضتی که توسط شخصی به وقوع پیوسته و دیگری جامعه‌ای که در آن این نهضت رخ داده است. 

وی افزود: امام حسین(ع) مبدع و محدث نهضت عاشورا بود و به دست امام حسین(ع) و یارانش به وجود آمد و الگوی ایثار و شهادت در دنیا شد و عده‌ای هم به عنوان اسرا و آزاده‌ها همچون امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) تداوم‌دهنده نهضت عاشورا بودند و یزید و دستگاه جور آن زمان تصور می‌کردند با کشتن امام حسین(ع) و یارانش موفق شده و انقلابی که به دست رسول‌الله(ص) و فرزندش امام حسین(ع) ایجاد شده را خواهند توانست در نطفه خفه کنند.

حجت‌الاسلام شهیدی ادامه داد: آنها گمان می‌کردند با تبلیغات سوء می‌توانند به مقاصد خود برسند؛ از این رو امام(ع) و یارانش را ضد دین و قرآن معرفی می‌کردند و امام حسین(ع) با این طرز فکر مبارزه کرد و به شهادت رسید و امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) تلاش کردند تا پیام عاشورا را به مردم برسانند.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران هم ریشه در عاشورا دارد و ما به عنوان ایثارگران و ملت ایران و علاقه‌مند به انقلاب اسلامی باید تداوم‌دهنده این انقلاب باشیم و آن را به نسل آینده منتقل کنیم و باید بکوشیم این فرهنگ در جامعه بماند.

حجت‌الاسلام شهیدی در ادامه عنوان کرد: 1400 سال از شهادت امام حسین(ع) می‌گذرد و امروز همان فرهنگ در جامعه وجود دارد و به با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر همین نصف روز عاشورا که جنگ شد، حادثه کربلا منشأ اثر است، چرا فکر نکنیم که جنگ هشت ساله ما می‌تواند برای سال‌های متمادی در جامعه منشأ اثر باشد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: ما وظیفه داریم فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل آینده منتقل کنیم و تا به امروز آن را به اشکال گوناگون مانند مداحی، سخنرانی، عکس، فیلم، کتاب و ... حفظ کردیم و باید حفظ آن ادامه یابد.

وی در ادامه تأکید کرد: قبور شهدا ثبت ملی شده و در این راستا، جیلارد دماوند به عنوان نخستین مکان از گلزار شهدا ثبت ملی شده است و علاوه بر این گام‌هایی در رابطه با ثبت وصیت‌نامه‌ها و اسناد برداشته شده و در مراحل بعدی باید این مکان‌ها ثبت جهانی شود.

گفتنی است در پایان مراسم اختتامیه نخستین جشنواره عکس گلزار شهدا با عنوان «قاب سرخ» از 9 برگزیده در حوزه عکاسی حرفه‌ای، غیرحرفه‌ای و روستایی با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل شد.

اسفندیاری، دبیر این جشنواره نیز عنوان کرد: در عکاسی جنگ و در اوج جنگ و خط مقدم رزمندگان به دعا و نیایش مشغول بودند و غیر از شجاعت و دلیری و معنویت نمی‌توان در آنها یافت و این گونه از عکاسی ساعت‌ها جای بحث و بررسی دارد.

دبیر جشنواره «قاب سرخ» در ادامه عنوان کرد: این جشنواره برای این برقرار شد که بتوانیم عکاسی جنگ را دوباره بررسی کنیم و تاریخ کشور را درست‌تر دیده و آن را از لنز دوربین به ثبت برسانیم که در این راستا با اعلام فراخوان، 3 هزار عکس از گلزار شهدا به دبیرخانه ارسال و با بررسی هیئت داوران 200 عکس از میان آنها انتخاب شد تا در کتابی گرد آمده و منتشر شود.

وی گفت: از میان 200 عکس منتشر شده، 72 عکس در گالری عکس انتخاب شد که در گالری فکه به نمایش گذاشته شده است و سعی می‌شود این عکس‌ها در سراسر کشور به نمایش گذاشته شود که از میان این عکس‌ها نیز 9 عکس به عنوان برگزیده انتخاب شده است.

وجود 1.5 میلیون نگاتیو عکس جنگ

محمدمهدی رحیمیان، عضو هیئت علمی این جشنواره در این مراسم با اشاره به پیشینه عکاسی در ایران گفت: از سال 1844 میلادی دوربین به دربار قاجار راه یافت و عکاسی راه طولانی خود را طی کرد و توسعه یافت و در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی به عرصه زندگی مردم راه یافت.

وی افزود: عکاسان ایرانی که تجربه زیادی از تحولات اجتماعی و سیاسی نداشتند، توانستند از این فرصت استفاده کنند و از راهپیمایی‌ها و برخورد نیروهای رژیم پهلوی با مردم عکاسی کنند و این نخستین تجربه عکاسی ایرانی‌ها بود و پس از آن عکاسان ایرانی با عکاسی جنگ مواجه شدند که از این عرصه نیز تجربه چندانی نداشتند و عرصه‌های آن تازه بود و برخی از رزمندگان تفنگ بر دوش عکاسی هم می‌کردند و این موضوع گنجینه‌ای بی‌نظیر را فراهم کرد که در حال حاضر 1.5 میلیون نگاتیو عکس جنگ داریم.

captcha