به گزارش خبرگزاری بینالمللی ایران(ایکنا) به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم و عکس «مادر»، پوران درخشنده درباره برگزاری جشنواره فیلم و عکس مادر گفت: با توجه به جایگاهی که مادر در زندگی ما دارد و ما هیچ وقت نمیتوانیم زحمات آنها را جبران کنیم، هر نوع کار فرهنگی که در جهت تجلیل و تشکر از مقام مادر باشد کار بسیار ارزشمندی است.
وی در ادامه افزود: باید توجه داشت که مسئولان کشور از نظر رفاهی و اجتماعی باید برای مادران جایگاه ویژهای را در نظر بگیرند، زیرا مادرانی که در خانه هستند و شاغل نیستند متاسفانه در کشور ما هیچ حق و حقوقی ندارند.
کارگردان «هیس دخترها فریاد نمیزنند» بیان کرد: مادر در همه کشورها دارای جایگاه رفیعی است، بنابراین همه مردم جامعه، دستاندرکاران و مسئولان باید در جهت خدمترسانی به مادران نهایت تلاش را داشته باشند. به عنوان مثال، هیچ امکانات شهری برای مادری که روی ویلچر مینشیند برای وارد شدن به وسائل نقلیه عمومی وجود ندارد؛ این موضوعات از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
درخشنده همچنین گفت: جشنوارههای زیادی در کشور ما برگزار میشود و مهمترین نکتهای که در این نوع جشنوارههای تخصصی باید در نظر داشت، هدف و استمرار آنهاست. اینکه به چه منظوری جشنواره را برگزار میکنیم و برای آن هدف داشته باشیم تا بتوانیم در سالهای بعد هم شاهد برگزاری چنین جشنوارهای باشیم.
وی با بیان اینکه فیلمهای بسیار کمی با موضوع مادر داریم، افزود: به غیر از فیلم «مادر» به کارگردانی علی حاتمی که نمونه کاملی از یک مادر اصیل ایرانی است که عشق، محبت و دوستی نسبت به فرزندانش دارد، در فیلمهای دیگر مادر ایرانی را نمیبینیم؛ تنها تصویر از آنها مادری با سینی چای به دست است.
درخشنده ادامه داد: با توجه به اینکه مادرم را خیلی دوست داشتم میخواهم ادای دینی به او داشته باشم. تمام لحظههایی که با او بودم و خاطرههایی که از او دارم را یادداشت کردم و در نظر دارم بر اساس این خاطرهها فیلمی با موضوع مادر بسازم.
وی درباره انتخاب فاطمه گودرزی به عنوان دبیر جشنواره فیلم مادر نیز گفت: فاطمه گودرزی از هنرمندان خوب کشور است و باید به واسطه حضورش در این جشنواره با توجه به اینکه خودش هم مادر است، نگاه تیزبینانهتری نسبت به موضوع مادر داشته باشد.
درخشنده ادامه داد: باید نسبت به برگزاری جشنواره نگاه عمیقتری داشت و تنها به صرف برگزاری یک جشنواره بسنده نکرد و نتیجه چنین جشنوارهای باید در نهایت این باشد که مخاطب با برگزاری این جشنواره آگاهتر میشود و بداند که در جهت رشد و شکوفایی این رویداد فرهنگی قدمهایی برداشته شده است.
وی در پایان عنوان کرد: همان طور که میگوییم و میدانیم بهشت زیرپای مادران است باید به آنها توجه هم داشته باشیم و این عزیزان را در آسایشگاهها رها نکنیم. ما هنرمندان وظیفه داریم در کارهایمان نگاه عمیقتر و موشکافانهتری نسبت به مادر داشته باشیم.
اولین جشنواره فیلم و عکس «مادر» به دبیری فاطمه گودرزی و با حمایت و همراهی پایگاه حمایت از فیلم کوتاه مستقل، 6 تا 9 مردادماه در تهران برگزار میشود.