کد خبر: 3311667
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱

گلایه از ناشناخته ماندن حماسه ۱۷ خرداد سال ۵۴

گروه اندیشه: عضو شورای علمی، مشورتی فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری از ناشناخته ماندن حرکت انقلابی و حماسه‎ساز ۱۷ خرداد‌ماه مدرسه فیضیه قم حتی برای نخبگان جامعه گلایه کرد.

محمدعلی صادقی، عضو شورای علمی مشورتی فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: از خرداد سال 1342 شمسی که رژیم شاه با جدی‌ترین چالش از ناحیه نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) مواجه شد، بیش از پیش درصدد برآمد که توسط سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک)، روحانیان و حوزه‌های علمیه را تحت کنترل و اقدامات مستمر اطلاعاتی و عملیاتی خویش قرار دهد و با رصد موج فزاینده تأثیرپذیری مردم از رویکردهای دین باورانه و ظلم ستیزانه، راه گسترش نهضت اسلامی را سد کند.

وی افزود: قیام پانزده خرداد 42 خود منشأ تحرکات اعتراضی و انقلابی دیگری شد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، گرامیداشت دوازدهمین سالگرد 15 خرداد بود که در روزهای 14 تا 17 خرداد 54 در مدرسه فیضیه قم، خود به حماسه دیگر تبدیل شد.

صادقی با مروری بر نقش طلاب استان چهار محال و بختیاری در این حماسه طاغوت شکن، نقش پررنگ طلاب استان در حماسه 17 خرداد مدرسه فیضیه قم را از افتخارات استان چهارمحال و بختیاری در همگامی و همراهی با نهضت امام خمینی(ره) عنوان و تصریح کرد: رسانه‌ها و موسسات فرهنگی هنری و مراکز اسنادی زمینه روشن شدن بیشتر زوایای این مهم در سطح ملی و استانی را فراهم کنند.

به گفته وی، به گواهی اسناد انتشار یافته، اکثریت طلاب چهارمحال و بختیاری که در آن مقطع در قم مشغول تحصیل بودند به طور مستقیم و غیر مستقیم در این حرکت انقلابی حضور داشته و حدود 10 نفر آنان نیز در واقعه 17 خرداد دستگیر شدند که همین امر سبب شد ساواک استان از آن به عنوان فاجعه‎ای اسفناک و تکان دهنده تعبیر کند.

به گفته وی، حرکت انقلابی و حماسه‎ساز 17 خرداد مدرسه فیضیه قم همواره تحت شعاع گرامیداشت یوم الله 15 خرداد 42 قرار گرفته به طوری که حتی برای نخبگان نیز ناشناخته مانده است.

این فعال فرهنگی اظهارکرد: در همین راستا و در چهلمین سالگرد این حماسه انتظار می‌رود این رویداد بزرگ مورد بازشناسی و تبیین قرار گیرد و ابعاد، پیام‌ها و دستاوردهای آن به طور شایسته‌ای مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گیرد و نه تنها در این ایام بلکه در طول سال رسانه‌های ملی و استانی به آن توجه ویژه داشته باشند.

حسینی افزود: سابقه تحصیلی طلاب دستگیر شده و روش تربیتی و انقلابی مدیر وقت حوزه امامیه شهرکرد (مرحوم حجت‌الاسلام محمدعلی صفرنورالله معروف به نوراللهی) ساواک را به این جمع‎بندی رساند که طلاب مدرسه امامیه شهرکرد وقتی برای ادامه تحصیل به سایر مراکز دینی اعزام می‌شوند موجب اختلال در رژیم طاغوت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در قیام 17 خرداد بیش از 300 طلبه دستگیر شده بودند، اظهار کرد: سیدعبدالله هاشمی، سیدجعفر مرتضوی، سیدحنان حسینی، سیدمختار حسینی، نظرعلی مولوی، ابوالقاسم رئیسی، نورالله اسلامی‌نیا، مجتبی قائدامینی، حسین مولوی و صفرعلی باقری 10 تن از طلاب دستگیر شده استان چهارمحال و بختیاری در این قیام بودند.

captcha