به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری که به مناسبت سالروز شهادت و تشریح برنامههای شهید مصطفی چمران برگزار شد، گفت: 31 خرداد سالگرد شهید چمران است. او شخصیت خاصی بود که در همه عرصههای مختلف، علمی، فرهنگی، هنری و سیاسی تاثیرگذار و حضور فعال داشت.
چمران یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه تخصصی خود بود
وی در ادامه با بیان اینکه شهید چمران در زمان خودش یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه تخصصی بود، گفت: او در عرصههای علمی با ارائه نتایج بسیار مثبت در صنعت هوایی و بخش هدایت شوندههای این صنعت تحولی را به وجود آورد. در عرصههای مدیریت نیز با تشکیل سازمانها و نهادهای اسلامی در سراسر دنیا به مدیریت عملی آنها را سامان میبخشید.
وی افزود: شهید چمران انجمن اسلامی دانشجویان جهان را در آمریکا تاسیس کرد و کنوانسیون دانشجویان ایرانی را در آمریکا شکل داد و در مصر نیز سازمان مخفی را برای حمایت از اسلام مقاومت اسلامی تاسیس کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به دیگر فعالیتهای شهید چمران، بیان کرد: او در اروپا انجمن اسلامی دانشجویان را در شهر کلن آلمان بنا کرد و در لبنان نیز با پایهگذاری مقاومت اسلامی در شرایطی که مقاومتی وجود نداشت و شیعه در آن منطقه بسیار ناشناخته بودند، با یک حرکت عظیم و مردمی مقاومت اسلامی را در لبنان ایجاد کرد که با پیروزی انقلاب اسلامی قدرت مقاوت نیز افزایش پیدا کرد.
رئیس بنیاد چمران با بیان اینکه شهید چمران در عرصه عرفان، معنویت و روحانیت نیز جایگاه بلند و ارزشمندی داشت، گفت: ریشه عرفان و عبادت، فلسفه حرکت او به سمت خدا بود. دستنوشتهها و اشعار و آثاری از او باقی مانده است که مخصوص خودش است که محتوای بسیار عرفانی و جذابی دارند.
او یک فرمانده کم نظیر، در جنگهای چیریکی بود
وی با بیان اینکه شهید چمران در عرصه جنگ، رزم و مبارزه، یک رزمنده واقعی، شجاع و شهادت طلب بود گفت: او یک فرمانده کم نظیر، بهویژه در جنگهای چیریکی بود. جنگهایی که او در مقابل اسرائیل، چپگردهای لبنان و تروریستهای ایران در زمان رژیم ستمشاهی انجام داد، نشان از شناخت وی به موقعیتهای مختلف نظامی و جنگی داشت.
وی به افتخارآفرینی شهید چمران در زمان حضور در لبنان و بعد از آن در خوزستان اشاره داشت و افزود: شهید چمران تنها یک رزمنده نبود، بلکه او در هنر، عرفان، اخلاق، علم وادب هم بسیار توانا بود. او یک سیاستمدار ورزیده بود و تحلیلهای سیاسی او نمایان کننده همین صحبت بود.
پایهگذار بسیج
وی با بیان اینکه شهید چمران پایهگذار بسیج بود گفت: با توجه به تحلیلهایی که در مورد جنگ عراق به ایران داشت اولین حرکت را برای تشکیل بسیج مردمی در جهت مقابله با رژیم بعثی ایجاد کرد که به نوعی پایهگذار بسیج بود و چند هزار نفر را برای جنگ آموزش و نیروهای خودش را در ستادجنگهای نامنظم ایجاد کرد که این ستاد را با کمک مقام معظم رهبری تشکیل داده بودند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهید چمران، اولین وزیری دفاع جمهوری اسلامی ایران بود که حکم خود را مستقیما از دست امام خمینی(ره) دریافت کرد. بعد از آن به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت شد. پس از آن به عنوان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و یکی از هفت نفری بود که در تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش مؤثر داشت.
وی در ادامه به تشریح برنامههای سالگرد شهید چمران پرداخت و افزود: شب جمعه، 28 خرداد ماه در دهلاویه محل شهادت ایشان برنامه دعای کمیل را همزمان با اولین روز ماه مبارک رمضان خواهیم داشت.
چمران بیان کرد: روز جمعه 28 خرداد علاوه بر برنامههایی که در سطح شهر برگزار خواهد شد، سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه را هم خواهیم داشت. برنامه اصلی 30 خرداد در تهران و در سالنهایشهای برج میلاد از ساعت شش بعد از ظهر خواهد بود.
رئیس شورای شهر تهران، گفت: روز 31 خرداد که روز شهادت ایشان است هم همزان با روز بسیج اساتید برنامه ویژهای در سالنهمایشهای بین المللی صدا و سیما در نظر گرفتهایم. روز دوشنبه اول تیرماه مجلس قرآنی انس با شهدا را در حرم حضرت عبدالعظیم با همکار تولیت آستان مقدس داریم.
چمران در خاتمه بیان کرد: امیدوارم آنچه که وظیفه ما در انتشار تاثیرگذاری و انتشار فرهنگ شهادت و جای دادن آن در قلب مردم به خصوص جوانان است فعال باشیم؛ چرا که جامعه امروز ما نیازمند این است که اینگونه برنامهها معنوی بویژه زنده نگهداشتن یاد شهید چمران ادامه پیدا کند. ایشان الگویی تاثیر گذار در همه عرصه و برای همه اقشار جامعه بود.