به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
ادامه نگارش متن توافق جامع در وین
معاونان وزیر امور خارجه روز شنبه مذاکره برای تکمیل متن توافق جامع و رفع اختلافات را با معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سر گرفتند که این جلسه سه ساعت به طول انجامید.
سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی از روز چهارشنبه برای تکمیل متن توافق جامع و در هفتمین دور مذاکرات از این نوع، در وین بسر می برند.
علاوه بر مذاکره با هلگا اشمید، معاونان ظریف دیدارهایی دوجانبه با همتایان خود در کشورهای 1+5 دروین داشتند و نشستی عمومی هم به ریاست سید عباس عراقچی و هلگا اشمید و با حضور معاونان وزیران خارجه ایران و 1+5 برگزار شد.
شرکت کنندگان در این نشست خواستار تسریع در پیشرفت مذاکرات شدند.
نشست خبری رئیس جمهور در سالروز 24 خرداد
نشست خبری دکتر روحانی در دومین سالروز انتخابات 24 خرداد، روز شنبه برگزار شد.
روحانی در این نشست خبری که به صورت زنده از شبکه های داخلی و بین المللی پخش شد، ضمن ارایه گزارشی کوتاه از عملکرد دولت تدبیر و امید، پاسخگوی پرسش خبرنگاران در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بود.
روحانی از مردم هم به خاطرحمایت از دولت بویژه در زمینه مذاکرات هسته ای تشکر کرد و اظهار کرد: باید از مذاکره کنندگان قوی ما در این مذاکرات و وزیر خارجه که سرپرستی مذاکرات را به عهده دارند تشکر کنم که هرانچه تا امروز به دست آورده ایم موجب افتخار ملی است.
وی تاکید کرد: دو سال پیش هیچ قدرت بزرگی لااقل 1+5 و دیگر قدرت های غربی و شرقی به داشتن حق غنی سازی در خاک ایران اذعان نمی کرد. امروز هم هیچ کس در دنیا حتی قدرت های بزرگ غربی که در این که ایران حق غنی سازی دارد، نطنز و حتی فردو درهایشان باز می ماند ، تردید ندارد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اجرای توافق توام خواهد بود با رفع تحریمهای اقتصادی و مالی که ظالمانه علیه ملت ایران اعمال شده است و همه قطعنامه های شورای امنیت هم لغو خواهد شد.
وی همچنین اظهار کرد: هدف 24 خرداد حفظ همه حقوق ملت بزرگ بود، به معنای تعامل سازنده برای حفظ حقوق ملت و منافع ملی بود و در این راستا باب مذاکره جدی و تاثیر گذار در چارچوب منطق با 5+1 آغاز کردیم.
روحانی ادامه داد: ما می خواستیم همه حقوقمان را با هم استیفا کنیم نه تنها یک حق، می دانستیم در کنار حفظ حقوق هسته ای باید حقوق دسترسی یک ملت به بازارهای جهانی نیز همزمان تامین شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره احتمال رسیدن به توافق نیز گفت: همه تلاش ما این است که به توافق عزتمندانه با تامین حقوق ملت ایران و با توجه به همه خطوط قرمزی که تعریف شده است، برسیم.
روحانی افزود: به نظر من چارچوب های کلی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده مورد قبول 5+1 است، ضمن این که در جزییات هنوز اختلاف نظرهای فراوانی داریم و باید همه این اختلاف نظر ها حل شود، ما در مذاکرات کاملا جدی هستیم و به هیچ وجه دنبال تلف کردن وقت و خرید زمان نیستیم.
وی تصریح کرد: خودمان را در یک زمان خاص محصور نمیبینیم و عجله نداریم، اما در عین حال از همه فرصت و امکانمان برای دست یابی به توافق استفاده می کنیم.
روحانی یادآور شد: صدور قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریم ها، اولین گام اجرایی بعد از توافق خواهد بود.
وی همچنین گفت: چیزی به نام بازرسی در پروتکل الحاقی وجود ندارد، ایران نخواهد گذاشت که اسرار کشورش به بهانه اجرای پروتکل یا هرمعاهده دیگری در دست دیگران قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: ایران می خواهد با اجرای این توافق و پروتکل ثابت کند که اتهامات بی اساسی که علیه ایران زده می شد، برای جهانیان روشن شود که این اتهام بی اساس است.
وی تصریح کرد: برخی مسایل کشور یک شبه حل نمی شود، همه تلاش ما این است که شرایط کشور به یک شرایط قانونی برگردد.
وی افزود: شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوعتصویر نکرده و کاملا دروغ است و اگر کسی چنین چیزی را به شورای عالی امنیت ملی منتسب کرده است، خلاف کرده است.
روحانی تصریح کرد: در برخی امور کل حاکمیت باید دست به دست هم دهند تا به هدف برسند و دولت به تنهایی قادر نیست.
رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: مبارزه با تروریسم را وظیفه مهم خود می دانیم، شرایط منطقه را کاملا پیش بینی می کردیم و در دو سال پیش جهان عاری از خشونت و افراط گری را پیشنهاد دادیم.
روحانی افزود: در عراق پایگاه و واحد نظامی نداریم، در عراق و سوریه کار مستشاری انجام می دهیم و هدف اصلی مبارزه با تروریسم است.
وی همچنین درباره نگرانی پس از توافق و عدم اجرای آن از طرف مقابل افزود: من دلواپس نیستم و همیشه امیدوارم، البته هر احتمالی وجود دارد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: توافق به ضرر کسی نخواهد بود، نمی خواهیم در منطقه مداخله کنیم. ممکن است مشکلاتی پیش روی ما قرار بگیرد اما امیدوارم که پس از امضا همه دولت های امضا کننده به توافق متعهد باشند و آن را اجرا کنند.
روحانی تصریح کرد: آن هایی که می خواهند این توافق را به هم بزنند، اگر آثار خوب این توافق را ببینند در اعتقاد خودشان هم تجدید نظر می کنند.
رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از سخنان خود درباره تخریب علیه دولت هم اظهار کرد: خیلی ها تلاش می کنند که این توافق امضا نشود، برای ما معیار در این مسایل افکار عمومی و خواست ملت ماست، ملت خواهان توافق عزتمندانه حاصل شود.
روحانی تصریح کرد: این که عده ای تحت عنوان نقد به دنبال تخریب هستند متاسفانه وجود دارد، ما باید تخریب گران را به نقد دعوت کنیم، عکس العمل مردم ما بهترین راه است، اگر دربرابر تخریب عکس العمل درست نشان دهند، تخریب گر را مایوس می کنند.
وی تاکید کرد: دولت وظیفه روشنگری دارد اما تشویش اذهان عمومی کار نادرستی است. مردم با عکس العمل و دولت با روشنگری خود جلوی تخریب را بگیرند.
پایان بررسی سیاستهای کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت
مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز شنبه به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی تشکیل جلسه داد و با تصویب چهار بند دیگر از سیاستهای کلی انتخابات، تصویب این سیاستها را مجموعاً در قالب 23 بند به اتمام رساند که برای تأیید نهایی تقدیم رهبر معظم انقلاب خواهد شد.
پس از تصویب این سیاستها، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در سخنانی با مترقی و مناسب خواندن سیاست های کلی انتخابات که میتواند منشاء آثار خوب و مناسبی در روند انتخابات متعدد در آینده کشور باشد از اعضای کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای مجمع و به ویژه آقای مصطفی پورمحمدی که مبدع و پیشنهاد دهنده اولیه تغییر و اصلاح قانون انتخابات به رهبری معظم انقلاب بود، قدردانی کرد.
نوزدهمین سفر استانی روحانی به خراسان شمالی
خراسان شمالی مقصد نوزدهمین سفر استانی رئیس جمهور بود.
روحانی روز یکشنبه در اجتماع مردم خراسان شمالی در ورزشگاه تختی بجنورد اظهار کرد: کسانی که می گویند تحریم مهم نیست، گویی از جیب مردم بی خبرند.
وی افزود: کسانی که می گویند ما نباید با دیپلمات های زبده با کشورهای 1+5 مذاکره کنیم، گویی از زندگی مردم بی خبرند.
روحانی تاکید کرد: آنها که به ما ظلم کردند و زنجیر تحریم را برای مردم ما آماده کردند؛ این بدخواهان هر جنسی را از خارج با قیمت 10 تا 15 درصد گرانتر وارد کرده و این هزینه را از جیب مردم می دادند.
رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: ما می توانیم کشور را در مسیر حرکت و توسعه قرار دهیم و دیگرانی که در سابق باعث شدند تا زنجیر تحریم به پای ملت ایران بسته شود، ما با حمایت مردم نخواهیم گذاشت که زنجیر نابجای تحریم باقی بماند.
روحانی افزود: ما با حمایت رهبر معظم انقلاب و ملت ایران و به حول و قوه الهی تحریم را لغو خواهیم کرد؛ ما کنار نمی نشینیم و از طریق همان سازمان ملل که تحریم را بر این کشور تحمیل کردند، این تحریمها را لغو خواهیم کرد.
رئیس جمهور گفت: امروز به پشتیبانی و حمایت ملت ایران و رهبر معظم انقلاب، دولت تنها نیست و یک ملت متحد و یکپارچه پشت سر رهبری و این دولت قرار دارد و ما نخواهیم گذاشت بیگانگان ظلم و جنایت تحریم را ادامه دهند و حق ملت ایران پایمال شود.
رئیس جمهور با تأکید بر این که از تحریم نمی ترسیم و نمی هراسیم، گفت: اما با تحریم مبارزه میکنیم و به حول و قوه الهی و با کمک مردم تحریمها را لغو خواهیم کرد.
روحانی با بیان این که ما در تهران و بجنورد این شعارها را نمی دهیم، تاکید کرد: ما در محل سازمان ملل علیه لغو تحریمها اقدام خواهیم کرد.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که ما ملتی می خواهیم که ارزش های اسلام، ایمان، معنویت و اخلاق را پاس بدارد، گفت: ما ملتی شاد و سرزنده هستیم.
رئیس جمهوری گفت: مگر اشکالی دارد که شما مردم در این ورزشگاه وقتی نام مقدس امام هشتم (ع) را میشنوید روح شما پرواز کند و وقتی هم قطعه موسیقی محلی نواخته می شود، شاد شوید.
روحانی ادامه داد: ما مگر با شادی و نشاط مردم مخالفیم، ما در 15 رمضان شاد می شویم و برای 19 و 21 رمضان نیز اشک می ریزیم.
مخالفت مجلس با مسکوت ماندن طرح استانی شدن انتخابات
جمعی از نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح یک فوریتی استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس پیشنهاد مسکوت ماندن طرح استانی شدن انتخابات را مطرح کردند.
اما مجلسی ها با 75 رای موافق، 97 مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر با این پیشنهاد مخالفت کردند.
عزیمت معاون وزیر خارجه به عربستان
حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه روز دوشنبه برای شرکت در اجلاس فوق العاده وزیران خارجه سازمان همکارهای اسلامی در مورد یمن عازم عربستان شد.
این اجلاس به مدت یک روز در جده برگزار شد.
جلسه غیرعلنی مجلس با حضور فانی و نوبخت
جلسه غیرعلنی روز سهشنبه مجلس به منظور بررسی وضعیت فرهنگیان با حضور نوبخت و فانی برگزار شد.
در این جلسه پس از اظهارات برخی از نمایندگان، محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش گزارشی درباره مشکلات فرهنگیان و راههای رفع آن ارائه می کنند.
پیش از این 177 نماینده در نامهای به هیئت رئیسه مجلس خواستار برگزاری جلسه غیرعلنی برای بررسی وضعیت معیشت فرهنگیان با حضور نوبخت و فانی شده بودند.
واکنش شمخانی به ادعای محدودسازی توان هستهای ایران
دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه در بازدید از پارک علم و فناوری پردیس در واکنش به برخی ادعاهای دشمنان مبنی بر محدودسازی توان هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران گفت: دانش هستهای صلح آمیز در ایران بومی و متکی بر دانشمندان جوان ایرانی است و مذاکرات یا هرگونه توافقی مانع ادامه برنامه صلح آمیز هستهای نمیشود.
سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی در مراسم رونمایی مجموعه تاریخ جامع ایران
آیتالله هاشمی رفسنجانی روز سهشنبه در این مراسم با اشاره به سخنان روحانی مبنی بر اینکه گفته اند عده ای از جیب مردم خبر نداشته اند والا هر چیزی نمی گفتند ، گفت: عده ای تحریم در زندگی شان اثر ندارد؛ خب اما در کارهایشان اثر می گذارد.
وی از برخی اظهارنظرها درباره بیتأثیر بودن تحریم ها انتقاد کرد و گفت: اینها حرف های عده ای است که در سراسر کشور تریبون دارند.
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: در حال حاضر چطور آقایانی پیدا میشوند که تعامل با دنیا را ذلت حساب می کنند؟ چه ذلتی؟ هر جایی علم و فن نیاز بود باید به دنبال آن رفت؛ هر جا لازم بود باید آموزش دهیم و ارتباط برقرار کنیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه آن تمدنی که امام (ره) می خواستند با این انقلاب ایجاد کنند الان دچار انحرافی شده که ما باید به نحوی البته نه با دعوا و خشونت بلکه با استدلال و حرف آن را درست کنیم تا این فضا را در ایران به وجود آوریم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ایران ما از هیچ حرف، مشاجره و مذاکرهای نباید بترسد؛ ما حرف حسابی و منطق داریم. باید پشت حرف مان بایستیم اگر هم ناحق می گوییم از کسی که مذاکره کرده بپرسیم آیا حرف ما ناحق است؟ آن وقت راهمان را عوض کنیم.
هاشمی رفسنجانی افزود: این حالاتی که انسداد درست می کنند شبیه انسداد اجتهادی است که اهل سنت برای خود درست کرده اند و اخیرا پشیمان شده اند. این متناسب با مکتب اهل بیت (ع) نیست. ما باید راه ها را باز کنیم.
وی ادامه داد: پیامبر (ص) می فرمایند اگر یکی از مشرکین خواست بیاید کلام خدا را بشنود اجازه دهید بعد او را به جایی که می خواهد برود برسانید. مذاکره اینگونه است.
حضور باشکوه و گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر 270 شهید
مراسم وداع با شهدای تازه تفحص شده غواص و خطشکن عصر روز سهشنبه از ساعت ۱۶ از میدان بهارستان به سمت معراج شهدا برگزار شد.
این مراسم شاهد تجمع بینظیر مردم از هر قشر، گروه، صنف و جریان فکری و سیاسی بود به نحوی که حضور مردم در خیابانهای اطراف میدان بهارستان از چهار جهت، به حدی بود که نه تنها خودروها امکان تردد نداشتند، بلکه عبور و مرور مردم نیز به دلیل ازدحام جمعیت، بسیار کند صورت میگرفت.
همچنین در پی تشییع باشکوه و غیرتمندانه پیکر مطهر 270 شهید دوران دفاع مقدس، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی از مردم شهیدپرور تقدیر و تشکر کردند. در بخشی از این پیام آمده است: «سلام بر دستهای بسته و پیکرهای ستم دیده شما و سلام بر ارواح طیبه و به رضوان الهی، بال گشوده ی شما. سلام بر شما که بار دیگر فضای زندگی را معطّر و جان زندگان را سیراب کردید. و سپاس بی پایان پروردگار حکیم و مهربان را که در لحظه های نیاز این ملّت خداجوی و خداباور، بشارتهای تردید ناپذیر را بر دلهای بیدار نازل می فرماید و غبارها را می زداید. و سلام بر شما ملّت بزرگ، وفادار، آگاه و مسئولیت پذیر که خطاب لطیف الهی را به درستی می شناسید و می نیوشید و پاسخ می گویید. حضور پرمضمون امروز شما در تشییع این دردانه های به میهن بازگشته یکی از به یادماندنی ترین حوادث انقلاب است. رحمت خدا بر شما».
مذاکرات و تحریمها، محور نشست خبری سخنگوی دولت
نشست خبری سخنگوی دولت به روال هفتههای گذشته روز سهشنبه برگزار شد.
نوبخت در این نشست به طرح مساله تحریم ها توسط دولت و رییس جمهوری اشاره کرد و گفت: همانطور که همیشه گفته ایم، تحریم ها را ظالمانه، غیرانسانی و مغایر با عرف بین المللی می دانیم که با همت مردان دیپلماسی کشور قطعا روزی لغو خواهد شد و دولت از هیچ فعالیتی برای رفع آن، کوتاهی نخواهد کرد.
رئیس سازمان مدیریت مدیریت و برنامه ریزی اضافه کرد: ما نسبت به این تحریم ظالمانه باید موضع داشته باشیم و سکوت در برابر آن ظلم، ظلمی مضاعف خواهد بود.نوبخت گفت: همه باید بدانند کشورهایی که از حقوق بشر صحبت می کنند، خودشان نخستین ناقض این حقوق هستند؛ ما اگر این واقعیت ها را بگوییم، در واقع کسانی که به ملت ما ظلم می کنند را افشا کرده ایم.
وی ادامه داد: رییس جمهوری همواره در این حوزه به دو نکته اشاره کرده است؛ نخست این که فشار تحریم بر اقتصاد ما واقعیت است و هیچ کس آن را انکار نمیکند؛ اما دومین نکته ای که بر آن تاکید می شود این است که این فشارها مانع استیفای ملت ایران از حقوق خود و کوتاه آمدن تیم مذاکره کننده هسته ای از حقوق مردم به خاطر فشارهای اقتصادی نمی شود.
وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با جاسوسی رژیم صهیونیستی در جریان مذاکرات هسته ای، تاکید کرد: جاسوسی از اینها بر میآید و همواره از این دست رفتارهای مجرمانه دارند.
نوبخت افزود: اینهایی که ما میشناسیم اگر محل این هتل را به هتلی دیگر بخواهید تغییر دهند، ممکن است این کار را تکرار کنند ولی مطمنا تیم هسته ای اقدامات تأمینی لازم را در مد نظر قرار خواهند داد.
نوبخت در ارتباط با مذاکرات هستهای نیز گفت: ایران در مذاکرات هستهای جدی است و این مذاکرات را تا استیفای همه حقوق مردم ترک نخواهد کرد و مطمئنا خطوطی که رهبر معظم انقلاب تعیین کرده اند همواره مورد توجه دیپلماتها قرار می گیرد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که رسانههای منتقد در نشست خبری رئیس جمهور فرصت طرح سؤال پیدا نکردند، با طرح این سؤال که این صفبندیهای منتقد و مخالف را چه کسی تعیین می کند؟ گفت: مثلا در جمعی که هر هفته در نشست خبری سخنگوی دولت حضور دارند، من هیچ کدام را به عنوان منتقد و مخالف نمی دانم و همه رسانه ها نسبت به تبیین رخدادها برای مردم تلاش می کنند.
نوبخت همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر طرح حدود دو هزار سؤال از وزرای دولت یازدهم و چگونگی روابط دولت و مجلس در دو سالگی عمر دولت تدبیر و امید، گفت: هم سؤالات بسیاربیشتر از گذشته است و هم طرحهای استیضاح و کارتهای زرد؛ این بخش از فعالیتهای مجلس را چون در چارچوب قانون است پذیرا هستیم و پاسخی منطقی خواهیم داد.
وی اضافه کرد: ولی رسانهها میتوانند اطلاعرسانی کنند و مردم خوب داوری کنند که آیا با شرایط تحریم و این همه سختی ها، این به نفع گفتمان همدلی و همزبانی است؟
وی در مورد مسایل مرتبط با کمک به منابع مالی کاندیداها در انتخابات ها گفت: دولت علاقه مند است که قانون انتخابات اصلاح شود؛ چون قانون انتخابات این اجازه را که کاندیدا بتوانند از کمک افراد استفاده کنند فراهم می کند منتها حتی بدون این که کاندیدا قصد سواستفاده داشته باشند، می تواند برخی موارد منجر به مفاسدی شود و یک فرد سواستفاده گر ممکن است در این فعالیت انتخاباتی به حسابی پولی بریزد و بعدا مشخص شود که این فرد، انسان نابابی بوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تاکید کرد: این منابع باید شفاف شود و امیدواریم این لایحه زودتر به نتیجه برسد.
نوبخت در پاسخ به سؤالی مبنی بر کاهش محبوبیت دولت نزد مردم بر اساس نظرسنجی یک نشریه، به استقبال مردم خراسان شمالی از رییس جمهوری اشاره کرد و گفت: آن روزنامه یا هفته نامه و یا کسانی که حرف های اینچنینی می زنند باید جواب خود را از کف خیابان و از مردم بشنوند.
وی افزود: ضمن این که آمارهای ما همچنان موید تقویت اعتمادی است که در 24 خرداد 92 نسبت به این دولت و شخص اقای روحانی نشان داده شد.
سفر رئیس مجلس به ایرلند
علی لاریجانی روز سهشنبه در راس یک هیئت پارلمانی به ایرلند سفر کرد و با رؤسای مجالس ملی و سنای ایرلند دیدار و گفت وگو کرد.
لاریجانی در بدو ورود به دوبلین در دیدار با رئیس مجلس نمایندگان ایرلند، ادامه گفت وگو برای گسترش همکاری های دوجانبه را مهمترین هدف خود ازاین سفر اعلام کرد.
وی با اشاره به همکاریهای پارلمانی، سیاسی و اقتصادی ایران و ایرلند از گذشته گفت: در سفری که هیات پارلمانی ایرلند به ایران داشتند برای توسعه روابط دوجانبه و همکاری های پارلمانی، گفتگوهای سودمندی انجام شد که در این سفر ادامه خواهد یافت.
همچنین رئیس مجلس رد دیدار با پبی بورک، رئیس سنای ایرلند بر ضرورت همکاری دو کشور تأکید و اظهار امیدواری کرد با گسترش مراودات پارلمانی دو کشور از همه ظرفیت های موجود استفاده شود.
موافقت مجلس با بررسی اولویتدار طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با 185 رای موافق که 92 درصد آرای حاضرین مجلس میشد رای دادند که طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ایران در اولویت رسیدگی قرار گیرد.
خبر وزیر خارجه عربستان از احکام مأموران خاطی
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان روز چهارشنبه در دیدار حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه اطمینان داد که احکام صادره در خصوص مأموران خاطی به زودی اعلام و اجرا خواهد شد.
امیرعبداللهیان نیز ضمن مثبت خواندن اقدامات کنونی عربستان در برخورد با مأموران خاطی فرودگاه جده بر ضرورت دور نمودن منطقه از جنگ و تقویت روند سیاسی تاکید کرد و گفت و گو و همکاری موثر را مهمترین عامل در برونرفت از مشکلات منطقه و رسیدن به امنیت پایدار جمعی خواند.
دومین سفر نخستوزیر عراق به تهران
حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق روز چهارشنبه برای دیدار و رایزنی با مقامات جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد.
این دومین سفر وی پس از آغاز دوران نخستوزیری به کشورمان است.
آیتالله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدی کرمانی، عضو هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری در محل مصلای امام خمینی(ره) اقامه میشود.
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و حجتالاسلام والمسلمین سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه سخنرانان پیش از خطبهها خواهند بود.
دیدار نخست وزیر عراق با رهبر معظم انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر چهارشنبه در دیدار آقای حیدر العبادی نخست وزیر عراق و هیأت همراه، هوشیاری برای حفظ وحدت سیاسی و ملی عراق را بسیار ضروری دانستند و با اشاره به عزم و همت و شجاعت جوانان عراقی در نبرد با تروریستها تأکید کردند: ظرفیت بزرگ نیروهای داوطلب مردمی، برای آینده و پیشرفت عراق در عرصه های مختلف بسیار کارآمد و تاثیرگذار خواهد بود.
ایشان با تأکید بر اینکه ایستادگی ملت و دولت عراق در مقابل تروریست ها، تأمین کننده امنیت کشورهای منطقه است، افزودند: یکی از صفات مهم مردم عراق که در نبرد با تروریست، بیش از پیش آشکار شد، شجاعت و عزم و قدرت نیروهای داوطلب مردمی و عشایر غیور در مواجهه با دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی وجود تروریستها در عراق را یک اتفاق گذرا دانستند و خاطرنشان کردند: سرمایه عظیم نیروهای داوطلب مردمی، منبعی قابل اتکاء در عرصه های مختلف و فراتر از میدان جنگ است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: تجارب مردم عراق در گذشته از استعمار انگلیس و در حال حاضر از توسعه طلبی امریکاییها نشان می دهد که بدخواهان ملت عراق هیچگاه خواستار ظهور نیروی عظیم مردمی در صحنه نیستند لذا باید از این سرمایهی مردمی حراست کرد.
ایشان از بین بردن ارکان وحدت ملی و سیاسی عراق را یکی از اهداف دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی کشورهای غربی در عراق برشمردند و تأکید کردند: باید هوشیارانه و با دقت در مقابل این توطئه و تفرقه افکنی ایستاد و نگذاشت وحدت شیعه و سنی و کرد و عرب در عراق خدشه دار شود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: جمهوری اسلامی ایران از اتحاد گروههای مبارز و انقلابی عراق حمایت می کند و لازم است که مردم و مسئولان عراقی هوشیارانه مراقب اختلاف افکنی بیگانگان باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران امنیت و پیشرفت عراق را امنیت و پیشرفت خود می داند، خاطرنشان کردند: امریکاییها به دنبال آن هستند تا از یک طرف ثروت عراق را همانگونه که در برخی کشورهای عربی منطقه انجام می دهند، به یغما ببرند و از طرف دیگر مثل گذشته خواسته های خود را تحمیل کنند، ولی نباید اجازه داد که چنین هدفی محقق شود.