کد خبر: 3316768
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
سمیح احمد خالد عثامنه:

گذر از تجوید برای زیبایی تلاوت پذیرفته نیست/ مقامات و الحان خادم قرآن هستند

کانون خبرنگاران نبأ: داور بین‌المللی از کشور اردن تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از قاریان که تلاش دارند قرآن را زیبا بخوانند و صدای خوبی داشته باشند، تجوید را در قرائت‌شان کمتر رعایت می‌کنند ولی این مسئله جایز نیست؛ الحان، علوم و مقامات قرائت همگی صرفا خادم کتاب الله هستند.

«سمیح احمد خالد عثامنه»، داور اردنی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم مالزی، در گفت‌وگو با  کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا در معرفی خود و مسابقات قرآنی که تاکنون شرکت داشته گفت: بنده ریاست انجمن علمی المراجعة مصحف شریف در کشور اردن و ریاست گروه داوری در مسابقات قرآن اردن را بر عهده دارم. تاکنون به لطف الهی تقریبا به تمامی کشورهای اسلامی و عربی سفر کردم و به استثناء مسابقات کشور تونس، در تمامی مسابقات قرآن بین‌المللی شرکت کردم. در مجموع در حدود 47 مسابقه بین‌المللی شرکت کردم و از خداوند به خاطر این توفیق سپاسگزارم.

وی در پاسخ به اینکه از محضر چه اساتیدی بهره‌مند شدید و از آنان تأثیر گرفتید؟ اظهار کرد: در حقیقت در محضر قاریان و اساتید زیادی تلمذ کردم که برخی معاصر هستند و تعدادی نیز از دنیا رفته‌اند. از جمله آنها فردی که اسوه و تاج قاریان در عالم اسلام محسوب می‌شود، استاد شیخ مرحوم محمد رفعت است که به جوار رحمت الهی رفتند و درود خداوند متعال بر ایشان و تمام قاریان امت اسلامی باد. ایشان به حق از بهترین قاریان جهان بودند.

عثامنه در پاسخ به این پرسش که ویژگی مسابقات مالزی نسبت به سایر مسابقات چیست؟، گفت: مسابقات زیادی برگزار می‌شود که هر یک به نوبه خود از کشوری به کشور دیگر تفاوت‌هایی دارند. مسابقات در هر کشور بستگی به امکانات و بودجه آن کشور دارد؛ چه بر حسب تعداد کم و یا زیاد شرکت‌کنندگان و چه در زمینه برخی اقدامات اجرائی که از یک کشور تا کشور دیگر متفاوت است.

وی افزود: تمامی این مسابقات در هر کجا، چه در کشورهای عربی و چه در کشورهای دیگر باشد، در واقع جلسه‌ای از سلسله‌ جلسات و برنامه‌های تعظیم کتاب الهی و خدمت به قرآن کریم و اهتمام به این کتاب مبارک است. هدف این مسابقات در کل کشورهای مسلمان ترغیب عزم‌ها و تشویق جوانان و فعالان قرآنی مسلمان در راستای تمسک به قرآن کریم است.

تلاوت خوب قاری ایرانی

این داور اردنی درباره سطح قاری ایرانی گفت: ماشاء الله قاری ایرانی تلاوت خوبی ارائه کرد و هنگامی که در پشت تریبون مسابقات قرار گرفت و شروع به تلاوت کرد، ما همانجا در مقایسه با قاریان گذشته متوجه شدیم که به اذن الهی از ممتازین در این مسابقات خواهد بود. در واقع تلاوتش خیلی خوب و متقن بود، توانمند بود، اعتماد به نفس داشت و بر حسب احکام تلاوت تلاوت می‌کرد و از مقامی به مقام دیگر وارد می‌شدند بدون اینکه در قواعد علم تجوید تأثیر گذاشته باشد.

وی با اشاره به برخی قاریانی که تجوید آنان تحت تأثیر الحانشان می‌گیرند، اذعان کرد: متاسفانه بسیاری از قاریان که تلاش دارند قرآن را زیبا بخوانند و صدای خوبی داشته باشند تجوید را در قرائت‌شان کمتر رعایت می‌کنند ولی بر حساب قواعد تجوید این مسئله جایز نیست. در واقع علوم، مقامات قرائت و الحان همگی صرفا خادم کتاب الله (عز و جل) هستند و واجب است که آنها بر اصول اصلی تلاوت غلبه نکنند.

بهره‌گیری از قرآن برای وحدت میان مسلمین

عثامنه در پاسخ به این پرسش که با توجه به اتفاقاتی که از ناحیه جریان‌های تکفیری تروریستی در جهان اسلام صورت می‌گیرد، چگونه می‌توان از معارف قرآن کریم بهره برد، عنوان کرد: برادر عزیز لازم است که تلاش‌ها در کشورهای اسلامی و عربی برای پرورش جوانان دختر و پسر تقویت شود و کوشش‌ها متحد شود تا اینکه آنان به تحصیل و نزدیکی به کتاب الله روی بیاورند.

وی با اشاره به افزایش فتنه‌ها و حوادث در سرزمین‌های اسلامی تصریح کرد: فتنه‌ها رو به ازدیاد گذاشته است و فجایع هر روز نسبت به گذشته بیشتر می‌شود اما آنچه که این نسل‌ را نیکو می‌کند و آنان را به خداوند سبحان مرتبط می‌سازد تنها از طریق کتاب الهی میسر است. هر کسی که جذب قرآن شد و به وسیله آن هدایت شد بدون شک قرآنی خواهد شد که بر روی زمین راه می‌رود و شکی نخواهیم داشت که این چنین او روح برادری مومنانه را کسب می‌کند و این چنین این روحیه از کسی به دیگر منتقل می‌شود و به این طریق ما به پیاده‌سازی معارف قرآن کریم در حقیقت زندگی‌مان می‌شویم.

captcha