به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اولین همایش ملی الکترونیکی علوم انسانی ـ اسلامی 12 شهریورماه 94 برگزار میشود. همچنین 15 مردادماه آخرین مهلت ارسال آثار به این همایش عنوان شده است. بیستم مرداد نیز نتایج داوری اعلام خواهد شد.
مؤسسه «مس رایان پیشرو» که مؤسسهای آموزشی در قم است مجری برگزاری این همایش است که البته بحث علمی همایش نیز زیر نظر اساتید از دانشگاههای مختلف خواهد بود. این همایش بهصورت آنلاین برگزار میشود.
قرار است سال آینده این همایش زیر نظر دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شود، همچنین این هفته تفاهمنامهای با دانشگاه علمی ـ کاربردی قم برای اینکه همایش زیر نظر مجموعه علمی ـ کاربردی قم اجرا شود، امضا میشود.
طریقه برگزاری این همایش ملی الکترونیکی به این شکل است که ارائهدهنده، ارائه مقاله خود را ضبط میکند و بعد در ساعت خاصی ارائه آن پخش میشود.
همایش علوم انسانی ـ اسلامی در محورهای فلسفه اسلامی، حقوق اسلامی، ارتباطات اسلامی، جامعهشناسی اسلامی، روانشناسی اسلامی، سیاست اسلامی، حکومت اسلامی، معارف دینی و الهیات، علوم اجتماعی اسلامی، علوم تربیتی اسلامی، تاریخ، جغرافیا، حسابداری، هنر و ادبیات اسلامی، اقتصاد اسلامی، اقتصاد مقاومتی، مدیریت اسلامی، فرهنگ اسلامی، علوم قرآن و حدیث، اخلاق اسلامی و روابط بین الملل برگزار خواهد شد.
بازخوانی نظرات علما، روشنفکران و دانشمندان سیاسی، دانشگاهی و حوزوی ایران در شکلگیری علوم انسانی، نقش و جایگاه سینما و تلوزیون در تحول و شکلگیری علوم انسانی اسلامی، تفاوت جایگاه زنان در دیدگاه علوم انسانی ـ اسلامی و علوم انسانی غربی، آسیبها، مشکلات و مزیتهای حرکت به سمت علوم انسانی اسلامی، نقش زبان و ادبیات فارسی در شکلگیری و پیشرفت علوم انسانی اسلامی، نقش تکنولوژی در به روز شدن علوم انسانی اسلامی، نقش علما و دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی در شکلگیری و تحول علوم انسانی اسلامی، نقش انقلاب اسلامی در تحول علوم انسانی اسلامی، دیدگاههای امام خمینی(ره) در رابطه با علوم انسانی اسلامی، دیدگاه های آیتالله خامنهای در رابطه با علوم انسانی اسلامی و دیدگاههای اساتید حوزه و دانشگاه در رابطه با علوم انسانی اسلامی برخی دیگر از محورهای این همایش هستند.
همچنین راهکارهای تعامل علوم انسانی اسلامی و علوم انسانی غربی، تفاوتها و شباهتهای علوم انسانی اسلامی و علوم انسانی غربی، روشهای مطالعاتی و تحقیقاتی در علوم انسانی اسلامی، ازدواج و تشکیل خانواده در دیدگاه علوم انسانی اسلام و علوم انسانی غرب، راهکارهای تعریف و تثبیت جایگاه علوم انسانی اسلامی در عصر حاضر، نقش علوم انسانی اسلامی در پیشرفت تمدن ایرانی ـ اسلامی، بازخوانی نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا، مطالعه نقش اقتصاد مقاومتی در تثبیت ساختار جامعه اسلامی، بازخوانی دلایل وقوع بهار عربی در کشورهای خاورمیانه با رویکرد جامعهشناختی و علوم انسانی، مطالعه دلایل وقوع، پیروزی، انحراف و یا شکست انقلاب مردم در کشورهای اسلامی و خاورمیانه و سایر موضوعات تخصصی مرتبط با علوم انسانی محورهای دیگر انتخاب شده برای این همایش هستند.
یادآور میشود، تا 15 مرداد برای ارسال مقالات به این همایش فرصت باقی مانده است. همچنین علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی اینترنتی http://www.ncih2015.ir/fa/ مراجعه کنند و یا با شماره 02538826495 تماس بگیرند.